для порівняння: жити в сараї, спати на сіні та жити в багатокімнатній квартирі... бавитися на зе-ікс-спектрумі та на персональному комп’ютері... вдягатися у стильний, різноманітний одяг і мріяти про стильний різноманітний одяг... мати вибір продуктів з усього світу і "список продуктів з 10 найменувань"... працювати там, де людина має здібності і там, де призначать... обирати сервіс, який подобається та стояти в постійних чергах... на що тре звернути увагу: в першому варіанті зміни можливі, в другому -- ні!
До речі: Гамериканський Аполон (а не совєтський хтось-там) полетів на Місяць саме завдяки недосяжній на ті роки для Совка щільності запису на дискові накопичувачі. І слава Богу! Інфа з компетентних джерел.
О!!! Что и требовалось доказать!!! И за что тогда упрекать "совков", когда люди ностальгируют за колбасой по 2.20?
якщо ви не в курсі, то я можу повідомити, що ссср розпалося саме тоді, коли всі захотіли печива, варення, джинси, жувачки, кольорові якісні телевізори (львівських електронів на всіх не вистарчало)... це була найбільша група людей.... була ще інша: коміки... пардон, політкоректною буде офіційна назва -- затяті комуністи, які вважали, що "народу" не тре ні печива, ні варення, їм тре "світле майбутнє".... цікаво, а ви з якої умовної групи?...
Ну правильно, коли вже так погано, що здається бути гірше не може - залишається тільки бути оптимістом? А потім це стає звичкою і переходить у ностальгію. Блажений жебрак бо ... бо ... має про що мріяти марно?
в "жентельмен-шоу" колись була така мініатюра... відкрили магазин, де всі ціни були есесерівські... добродій якийсь з відвислою щелепою на 10 рублів накупив купу всього і радісно вийшов на двір, де його так само радісно заарештували "за антисовєтськую дєятєльность" і ковбаси повернули до магазину...
Испортили вас заграничные игрушки. Я человек не городской, все время на улице проводил. Строили запруды, в кучах песка строили дороги для наших машинок,ходили на сопки (когда на Чукотке жил), весной помогали ручьям (прокладывали дорожки, чтоб вода от снега уходила быстрее), потом лапта, "казаки-разбойники", "вышибалы", "банка". А сколько костров пожгли... Особый класс был, утром прийти и разжечь из углей. Грибы и ягоды.... Для меня сыроежка, это не просто название, это действительно гриб, что есть можно сырым. ПОмню на Камчатке, ползем на сопку ( я в геологической партии на лето устроился) и я на кусты голубики налез. ОТстал и ел, обалденно вкусно. А запах летней тундры.... Ех, надо один раз понюхать. Это увас от зависти и разобщенности. Сидите по домам, смотриите, на три оловянных солдатика, и думаете, маловато будет..... А их хоть сто, а все мало. Это от психологии зависти, а не нехватки игрушек. Для меня песни со словами: " Ты уехала в знойные степи, я ушел на разведку в тайгу...." "Летчик над тайгою точный путь найдет, прямо на поляну посадит самолет" " Поет морзянка над пургой веселым дискантом" "То взлет то посадки, то снег то дожди, сырая палатка..." - часть моей культуры. Помню в Чохурдахе (мне 10 лет было) 8 часов сидели, погоды не было. А Байкал весь день объезжать, 7 дней от Москвы до Влаливостока, 2 недеди на Второй речке (мне 7 лет), а 7 дней на теплоходе до бухты Провидения. Масштабность - это и есть чем отличается культура Атлантов и кариатидов. " Бедная девочка - одна давно не видела так много еды" Штирлиц, про себя в ответ на "Если герр Штирлиц захочет, я могу остаться на ночь" Завидовать, так и не научился. И не хочу.
Чорнобилець, а чому ж тоді Ви віддали перевагу Штатам? Що Сибір чи Камчатка сильно змінилися? Ще ж є доволі сироїжок, дров для "утрєнєго костра" і інших романтичних причандалів...
ТАК. Масштаб - сурйозно... А опромінення, це від сопок, по которих повзали, чи Чорнобиль теж "досипав"?
... ці краї мені знайомі , я в ЗабВО (вже його не має) в армії служив - Чіта , Стєпь... Ви ще забули додати про дуже "романтичний" жіночий і дитятий алкоголізм , коли в "лавку" привозили "чорнило" , то рибсавхоз , чи тракторна бригада по 3-4 дні простоювала -всі бухали "нє адхадя ат каси" . А за пляшку горілки там могли маму рідну "вмєстє с родінай " продати. Дійсно є чому завидувати , сиджу і лікті кусаю.....
Это был небольшой тест. Степаныч, же писал, что у человека с нормальной психикой, обычно положительные эмоции остаются в памяти лучше. С чем вас и поздравляю
На всякий случай. Меньше всего хочется лезть в политические терки, но не осадить зарвавшееся хамство тоже нельзя. Итак, страна правильно называется Российская Федерация, Россия. Характеристика "ублюдочная" к ней также не применима.