60-70-80-ееееее!!!!

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Полковник, 19 січ 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ваші слова говорять про те, що ви нормальна людина.... :)
    мабуть, ненормальний -- я, бо пам’ятаю ссср хоч і не як імперію зла, але і не як державу, де всім (більшості) було добре жити....

враховуючи:
    — ми мали (і маємо) велику дачу;
    — бабця була модисткою, в якої замовляв одяг цілий район, включно з працівниками ***комів;
    — від влади не страждали, бо не мали ні родини закордоном, ні "прєдатєлєй родіни"...
    тощо....

все одно, не подобається мені ссср... :pardon:

• Подобається Подобається x 3
  2. Другие.совсем другие приоритеты...
    Помню.как отец с коллегами до ночи ,до утра спорили и говорили о производстве,о работе.Как в песне какого-то популярного тогда ВИА,-"дескать.не время вовсе,-"А карты рабочего дня".Тогда думалось,что для этого на свет пришли.
    Сейчас конечно смешно ,но на самом деле было этакое пренебрежение к деньгам."Что ж ты ,по деньгам человека меряешь?"

• Подобається Подобається x 1
  3. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Некоторым тутошним "штатским" этого не понять!!!
    Помнится меня в 27 лет ,однажды вызвали ночью на не исправность бумагоделательной машины.Бригада в 12 человек,а машина не дает продукцию.Мужикам лет под пятьдесят,я
    против них практически пацан.
    И я нашел неисправность в течении 15 минут .Вся бригада меня благодарила.А утром лично директор на селекторе по благодарил.
    А было это на флагмане отчественного газетного бумагоделания Соликамском ЦБК.
    И все это "не ради чинов и наград"....

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Вимпел дали потримати? (пєрєходящій)

5. Bogun

Bogun Well-Known Member

У мене питання, чому у ці роки Павлік Морозов був героєм молоді. Хлопчина здав батька і герой.

6. Bogun

Bogun Well-Known Member

То правда здати батька - це ж який героїзм треба мати.

7. levandivka

Чому зара в школі вчать! Невже гуглю не "проходять"..?

Останнє редагування: 3 жов 2008
  8. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Вони всі що, шлунками маялися, що так палко дякували ?
    Ясно.
    Як кажуть бувалі туристи, "Що в лісі головне ? Туалетний папір. Особливо у хвойному!"

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Просто...криве дзеркало...
    притаманне совку...
    та й всьо...

10. Bogun

Bogun Well-Known Member

Мені батько ще про віршики про Леніна розповідав. Наприклад: Ленін всєгда с тобой. Та про мавзолей.

Чесно кажу треба росіянам зняти жахи, де Ленін-зомбі виходить з могили та шукає комуністів.

11. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Два питання, коли Ваша ласка:
    1. Що ви маєте на увазі, кажучи "де всім (більшості) було добре жити...."? Чим "недобре"?
    2. Чим Вам особисто було "недобре"?

Та там дуже заплутана історія. Батько буд по відношенню до свого сина (якого він з матірью покинув) и до бувшої дружини ще тим падлом.

Останнє редагування модератором: 4 жов 2008
  12. WAW

WAW Well-Known Member

Оце обіцяне фото чуда інженерної думки часів 80-років. Пробачте за якість - фотографував на мобільний, бо діти фотоаппарат зламали :sad:

Да, поруч не системний блок, а блок живлення. ПО завантажувалося з магнитофону, а монітором був звичайний телевізор "Електрон". Проте діагональ була близько 30 дюймів ;)

13. syavych

syavych копач

То ще покруче ZX Spectrum'а :)

14. levandivka

Ггг...
    А в мене був "Мікроша":good:

Останнє редагування: 4 жов 2008
  15. Городецький

Городецький Well-Known Member

Дійсно чудо, сам мав майже такий. (Це Ленинград чи Оріль?)

Але ставлення у мене до нього двоїсте, адже кальку з ZX-Spectrum та ще й під керуванням тупо спертого Basic (якому вже на той час було років 15), я не можу вважати певним досягненням совєцької електроніки.

16. WAW

WAW Well-Known Member

А хіба така була? Нажаль буле тупе копіювання західних зразків. Хоча було багато теоретичних наработок, які потім виїхали за кордон.

17. Городецький

Городецький Well-Known Member

Була. Для армії, звісно. Тригерні ВІС (большие интеральные схемы) успішно обслуговували комплекси ППО С-300 і мали неабиякі сучасні на той час (1960-70-і) характеристики. Надалі, з підвищенням щільності схем, бітності сигналу і частоти, а також з введенням технології ТТЛ (транзисторно-транзисторна логіка), за явного відставання, Совєти прийняли рішення про копіювання західних зразків. Останнім власними доробками в галузі мікроелектроніки можна вважати мікросхеми серії К131-К133...

18. Bogun

Bogun Well-Known Member

Нам на Архітектурі ЕОМ, теж такий раритет демонстрували.

19. levandivka

Совєцкіє БІС - самиє большиє в мірє! :)))

• Подобається Подобається x 2
  20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Пригадую в 80-х кілька наших друзів в Києві працювали в НДІ. Ми весь час з них сміялися, чи беруть з собою на роботу подушки до спання.
    Вони нам сказали що кожний день дуже зайняті, бо розбирають, вивчають і копіюють японську і американську радіоелектроніку.

а де твій аватар? :)