Якщо без політкоректності, то за часи совка, це дійсно цікаве, важливе, дуже небезпечне, місце роботи. Мабудь досі, жахливі сни, про тяжку працю дістають? Боржники, арендатори, фінансові схеми, дозвіли, ліцензії, протоколи зборів власників,рейдерство,.... Це ж з тих часів, нє? Хоча, квартира... Навіть квас не пили,в молочній кухні, за дитячим харчуванням не довелося, пельмені не їли, гроші в касі не отримували, роками не чекали нового тому улюблених "класиків", на макулатуру виданих? Чи з пам"ятю проблеми, чи брешете як звикли з 70-х, і собі і людям.
Саме подачка у вигляді квартири і робила громадян "пригнуто-лояльними" до совка. Але нагадаю (а пан юрист це добре знає), що ту квартиру неможливо було передати у спадщину, продати, подарувати... Яка ж то до біса "власність"? Пан юрист мабуть знає, скільки через це було фіктивних шлюбів, розлучень, опікунств і т.п. - щоби сім"я могла хоч якось регулювати квартирне питання ?
Відповім на Ваш пост без всяких предвзятостей ???????? Який тоді був вибір? Участь людей була добровільно-примусова. На всі суботники , паради , ленінські лінійки ...і т.д. вихід був обовязковий. Те що люди пізніше собі знаходили "фан" з цього , це - вже інша справа.... Смєлий поступок????? Який смєлий поступок в 6ти річної дитини????Ніким я себе героєм не почув.Я запитав те що побачив. Якщо ви міряєте демократію такими категоріями , ну тоді , так ,Ви праві- СССР був справжній рай порівняно з Кампучією(теперішня Камбоджа) Як вже писав Gron , недумаю що в судах рішалися якісь інші справи крім розводів і криміналів. Те що порядок (відносний) був ,... то - Пхеньян (Півн.Корея) є чистіший ніж Париж , це правда. Але між ними для життя я би вибрав брудний Париж. Я живу в Канаді. І тут старші люди теж кажуть , що колись в 70х - люди були добріші , небо чистіше , ціни дешевші , часи веселіші....і якість машин , речей , пива була краща.А криміналу взагалі не було (хоча це не правда) , бо хати залишали відкритими.
Полковник , а що Ви хочете почути? В кожного своя думка на ці часи. Я наприклад дуже люблю машини 70х. Вони називалися muscle cars.Мотори були потужні , на розхід бензину тоді ніхто не дивився. Мої улюблені це Pontiac GTO Ford Falcon Cobra
Это и хочу почуты. Мне нравится Запорожец, который "горбатый". Вы в курсе, что у него лобовое и заднее стёкла были взаимозаменяемыми?
Ні не все Ще подобалось, що зими справжні були і коробки хокейні будували(самі) навіть у нас, на півдні.
Дякую за поддержку, а то совсем заклевали. Они ж накидываются как... Их уж совсем не трогаешь и не споришь , так нет нашли за что уцепиться . А у меня в семидесятые такой случай был. Мне было семнадцать и я заканчивал первый курс мединститута в Куйбышеве. По моему, был март или февраль 1973 г. Жил в общежитии. В воскресенье проводились выборы в Советы народных ( тогда они немного по другому , до 1977г., назывались ) депутатов. Мой сосед в комнате ( пятикурсник) собирался на воскресенье в деревню и там на охоту. И просит меня: " Игорь, сходи проголосуй за меня по моему паспорту, всё равно никто не смотрит особенно." Оно мне не нужно было, но в принципе, я согласился. Надо ж помочь человеку. Подхожу утром к столу регистрации, подаю его паспорт, получаю бюллетени и иду в кабину для голосования. Было несколько бюллетений , как я сейчас понимаю - в районный, городской, областной, республиканский Советы. Один был - ректор нашего института - Краснов А.Ф. Наверное он был в областной, а другие ему конкуренцию не составляли, а шли соответственно в районный,городской и т.д. Но я то в этом не разбирался, поэтому все остальные бюллетени перечеркнул, и понёс их в урну, таким образом проголосовав только за своего ректора. Ушёл с избирательного участка с сознанием выполненного долга. ---------- Додано в 16:46 ---------- Попередній допис був написаний в 16:20 ---------- Это Вы про Аляску . Хорошо, что она первоначально к англосаксам не попала, хоть аборигены сохранились и не прошли через ужасы, характерные для остальной Северной Америки, Австралии, Индии, Тасмании.
Я знову пишу - при совку була тахінна халва, я її любив. Пізніше - симпатичний таджик ІхтійОр і симпатична таджичка МіжгОн пропонують на Печерському ринку і халву, і різні горіхи, і сушені фрукти - ну фантастика! Оце мені нагадує дитинтво - ТекІнський базар в Ашхабаді. Там ще стояли тандИри - вулканоподібні пічки, де вправна дайзА ("тіточка"), надягнувши ватний нарукавник, випікала смачні чурЕки. До якого біса тут "халявні" квартири і фантики для внутрішнього обігу ?
А мне по Дрогобычу вспоминается "Крем заварной" в брикетах...Сейчас такого , увы , днём с огнём не найти.
Про морозиво "Ескімо" на паличці, про бульбашкову воду "Буратіно", і східні ласощі на базарі в Караганді... М-м-м-м! А дині... І про сметану "мама казала в бідоні" (майже автобіографічна ситуація... Тільки то було молоко, а мені п"ять років... )
А ще краби між каміннями, ставріда на самодур як скаженна, скумбрія за копійки (Чорноморська!!!), а головне, ВСІ ще ЖИВІ.....
Яблучний сидр у пляшках від шампанського... Ціна поступово змінювалася: 1.17 - 1.37 - 1.57 На ранок - найкращі ліки від "перебору", особливо для дівчат.
І "Пунш яблучний"... А за рупь з копійками цілий набір: Ркацители, Аліготе, Столове,... Інший вимір: Біоміцин, Зося, три сімки, Приморський... Г-г-г-г Сльози Мічуріна...
А у нас небуло такого. За ці ж самі гроші, біла чи рожева шипучка була Замість шампанського, саме то. А яблучний сидр в ті роки у Харкові вперше спробував, на турнірі був з командою. Доречі, зараз в Естонії гарний виробляють.
У 60-х відкрили так звані "точки Автоматторгу". Навпроти кінотеатру "Київ" (район площі Толстого) був такий "салончик" - смачні пиріжки з лівером (4, потім 5 коп) і - вишневий грог з "титану". 15 коп/доза (доза = 200 мл, люмінявий кухлик) Ми з однокласниками (6-7 клас) ставали в чергу, набирали пиріжки, наливали грог і відпивали по парі ковтків, щоби касирка не відібрала. Це був суботній ритуал. Тоді нещасні діти вчилися по суботах.
Как наркотик - это сильно сказано. Когда-то в 80-е переел халвы этой, будучи в карауле. Прапор нас угостил, закинув целый ящик. Долго на неё смотреть даже не мог. А вот прочитал Ваш пост - и ТАК захотелось. Сходил-купил. Сижу-жую. Нормальная халва, с орешками:
Довго тримався, не витримав і я... Піду зараз по маркетах, може знайду... А половина моя, її (тахінну халву) як і Ви - обожнює... Жаль, у нас її рідко знайти можна
Зараз - это по украински "сейчас". Согласен. Все эти воспоминания о каких-то продуктах - из т.н. бывших союзных республик. Русский человек он более , конечно, ценит чистоту взаимоотношений между людьми, которые тогда были. А материально, конечно, союзнички жили гораздо... В 1961-1962 г.г. я жил в Грузии, там пошёл в школу. Социализма там не было. Я приехал туда из г. Гая Оренбургской области ( комсомольская стройка, хорошее обеспечение). Улицы Зугдиди состояли из мелких магазинчиков, забитых разнообразными товарами. Как я теперь, понимаю, всё это было частное. Мои родители всю эту гниль смогли выдержать всего семь месяцев ( хотя были сталинистами) и мы уехали обратно в Гай, за что я им благодарен. В конце 60-х и в 70-х я часто бывал в Киргизии (в украинских сёлах) мясо,продукты, книги, др. товары, которых тогда не было в России там были в избытке. В 1973 г. я в составе студенческого строительного отряда работал в Туве. Сухих вин в России не было ( русских лучше водкой спаивать) а вот в Тувинском рядовом магазине я насчитал 32 сорта хороших марочных вин. Так что Россия ничего не потеряла. Ей бы ещё Кавказ отделить, как советовал Солженицын ,потому как менталитет чуждый. И систему управления построить ему внемля. А Грузию может Украина к себе присоединить, создать Союз. В семидесятых помню ещё очень Россией Югославия была недовольна, прямо как сейчас Украина. Конечно не вся Украина и далеко не все украинцы. Даже можно сказать, что скорее неукраинцы. А "зараз" действительно именно русские стали жить лучше. Я думаю они заслужили. Не испортились бы только разжирев. Так что приезжайте в Россию именно там "зараз" всего поболее. И халва есть - вон Полковник же нашёл.
Живіть собі як хочете в Росії. Про "осоообєнний русскій путь" ми вже чули. Патякання 6-річної дитини.