40% українців давали хабарі лікарям за останній рік

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 27 жов 2013.

1. IgorLvivM

IgorLvivM Well-Known Member

Найобразливіше те, що ми платимо за медицину. Тільки гроші ці ідуть МОЗу, лікування та оздоровлення чиновників, урядові будинки відпочинку та санаторії тощо.
    А хочеш лікуватись - або в приватну клініку за гроші, або шукай доброго лікаря і також дай гроші.

Наступна біда, що хабарі вже в нас в головах. Тим же лікарям, дай зараз по 10тис.грн. зарплати. Сумніваюсь, що вони перестануть брати 20грн у пенсіонерки.

Але це, як я писав вище, проблема не лікарів. І вже навіть не держави. Це вже у нас в мізках. Двірник то, лікар, вчитель чи міністр.

• Подобається Подобається x 2
  2. avatarwin

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та яка там клятва, я вас прошу...

От мій знайомий влаштувався на швидку на 0,2 окладу. От вам і вся клятва.

---------- Додано в 09:45 ---------- Попередній допис був написаний в 09:44 ----------

він вам і налікує на розмір своєї зарплати, які проблеми?

---------- Додано в 09:46 ---------- Попередній допис був написаний в 09:45 ----------

ні, все, що додадково - це робота.

Хабар платить держава лікарю.

• Подобається Подобається x 2
  4. IgorLvivM

Не хабар. Це навіть подачкою важко назвати!
    Між іншим, вихід дуже простий.
    Зарплатня депутатів і чиновників - не повинна перевищувати зарплатню медиків і освітян.
    І на цьому всі проблеми освіти та медицини в Україні закінчаться.

• Подобається Подобається x 1
  5. iso

iso Well-Known Member

Перестануть. Будуть брати мінімум 50:)
    А щодо цифір - що платить медицині держава, а що люди, є в Дзеркалі... http://gazeta.dt.ua/authors/volodimir-dudka

6. IgorLvivM

Стаття, через стрічку, сподобалась, хоч у автора є свої міркування. Я не експерт галузі, тому, аналізувати і розсмоктувати не буду.
    Але, що справді видно по стану нашої медицини, як я писав вище, - гроші ідуть не туди і не тим, що треба, і не за те, що треба.
    Думаю, тут приблизно, як і з автодорами. На дороги іде від 20 до 40 відсотків виділених коштів. Решта - осідає у чиновників та посередників.
    Але знову ж, медики не в стані вирішити цієї проблеми. А "медики-хапуги" чи бездарі - і не хочуть її вирішувати. Гнила система.
    І "викриванням" лікаря, який взяв хабар - справу не зрушиш. Міняти треба систему!
    ... От тому то я і вважаю, що всі наші проблеми треба вирішувати на виборах. Комплексно.
    ... І щоразу розчаровуюсь дивлячись відсоток явки і результати волевиявлення.
    ... Чого дурне? Бо бідне! Чого бідне? Бо дурне!

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

У нас в країні поняття хабар є спкцифічне.

От скажіть, що таке хабар?

От зробив мені жек добро якесь. Хіба я немаю права віддячитись? Хто мені заборонить?

що тут протиправного?

8. Romko

Romko Дуже важлива персона

От,на карман жиби медсестра підійшла поміряти температуру.
    Шо,задурно буде мірала?:diablo:

9. iso

iso Well-Known Member

Нічого. Якщо наперід не пообіцяти їм. Я обовязково віддячу.
    Але якщо не внести плату наперід - то потім може статися, що Вам схочеться їх усіх позабивати?:)

10. Hyligan

Hyligan Іронічний

Нєєє...В мене наприклад в основному дружина займається спілкуванням з лікарями, Вона спокійно, на приколі говорить що сума гонорару буде залежати від якості і результатів лікування і майже завжди старання відчувається, хоча ще не було проплачено ні копійки...

Давати по тих неписаних таксах які майже у всіх лікарнях є Я вважаю не правильним, раз це "добровільна винагорода" то Я сам повинен визначати її розмір, в залежності від рівня "сервісу"

а де твій аватар? :)