3d моделювання

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем UkrMan, 28 сер 2008.

1. deneb

deneb Well-Known Member

як далеко летітимуть стріли не визначить - забагато супутніх невідомих умов, на скільки нагріватимуться в польоті теж не порахуєте, а якщо і так, то нафіга воно потрібно, на рахунок свисту те саме, а от про віддачу, то цікаво, але то можна і елементарно по формулі порахувати

2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Компас навіть напрям покаже :)))

---------- Додано в 18:18 ---------- Попередній допис був написаний в 18:15 ----------

:)
    Читав десь, що суперкомп'ютер міг змоделювати політ кулі (від зброї) 20 см - цілий день рахував.

• Подобається Подобається x 2
  3. deneb

deneb Well-Known Member

взагалі-то якщо бути чесними, то для таких цілей я поки що не бачу кращих програм аніж на основі AutoCAD

4. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Та невже!? :)

SolidWorks - просте моделювання польоту кулі. Можна додати обертання, деформацію під час пострілу, польоту та удару об перешкоду.

http://www.youtube.com/watch?v=DzRtLJgCD00

SolidWorks - спрощене моделювання польоту м"яча для гольфу. А ще можна додати деформацію форми від удару, її коливання в польоті тощо...

http://www.youtube.com/watch?v=H9Zvhno37CE

SolidWorks - повний аналіз квадрабайка, а також, звичайно, розрахунки, проектування, моделювання тощо.
    http://www.youtube.com/watch?v=Hpb0ffpbflQ

Ця програмка (вірніше, пакет програм) дозволяє придумати, розрахувати, спроектувати, накреслити, змоделювати, "випробувати" і проаналізувати складний механізм, не встаючи із-за комп"ютера. "Компаси" такого не можуть, тільки "малювати" 3Д.

Останнє редагування: 7 вер 2010
    • Подобається Подобається x 1
  5. deneb

deneb Well-Known Member

так то воно так, але спробуйте промоделювати\визначити принаймі дальність польоту стріли із арбелета якщо невідомо ні матеріалу пружини, ні модуля пружності, жорсткості тятиви, шорсткості жолобка, по якому рухатиметься стріла, коефіцієнту опору тертя стріли об повітря, оскільки стріла виготовлена власноруч із дерава довільної волокнистої структури чи металу - прутка... і т.д. і т.п. Я веду до того, що мені окрім конструктивного моделювання більше нічого і не підійшло б... хоча був би радий взнати, що такий розрахунок можливо здійснити (із не одним десятком вихідних умов як визначеного так і ймовірнісного характеру) і при цьому величина отриманого результату відрізнялась би від реальної не в рази, а хоча би +-50%

6. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

В тому-то й справа, що ця програма вводить високу культуру конструювання - використання СТАНДАРТНИХ матеріалів (а не які під руку попадуться), моделювання в СТАНДАРТНИХ умовах, а не як підкаже "інтуїція", тощо... Це не замінює повністю натурні випробування, але дозволяє запобігати помилкам, які коштують дуже багато і часу, і грошей. І не тільки грошей... Наприклад, уявіть, що ви робите спортивні арбалети серійно, і продаєте їх. Вказуєте для сертифікату і в паспорті небезпечну віддаль - скажімо - 400 метрів. Хтось пішов собі в поле, відміряв 500 метрів і стріляє собі... А стріла з вашого арбалета полетить на 800 м, залетить в село за цим полем і при цьому ще й заб"є дитину... Що тоді буде? А тоді конструктор або виробник піде під суд. Хто з них - встановить експертиза. Бо гарантували одне, а вийшло інше. Конструктор не врахував, що при попутному вітрі стріла з вістрям його "оригінальної" конфігурації полетить вдвоє далі, ніж при зустрічному. Або виробник зробив "не ту" пружину (чи невідомо з чого)...

Попри все, програма цікава, абсолютно доступна для вивчення і потужна. Для студентів - є безкоштовна ліцензія.

7. deneb

deneb Well-Known Member

для цього роблять прототип чи зразок, чи як воно там називається і проводять дослідження перш ніж давати в виробництво та продаж. Моделювання моделюванням, але завжди все перевіряють на практиці. Програмку встановлю, подивлюсь що може, от тільки поясніть чому конструктори та інженери віддають перевагю не їй, а вищезгаданим?

8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

А скільки коштуватимуть прототипи та їх допрацювання? А час? А уявіть собі прототип пластикового корпусу якогось приладу. :))) Тобто - спочатку треба замовити складну прес-форму... А там - помилка! І відлиту коробку "повело"... о_О Уявіть, скільки це коштуватиме - прес-форму на смітник, і - нову. :)))

Тому функціїї моделювання, аналізу і так званої симуляції, та ще в комплексі - надзвичайно корисні.

;) Які конструктори і інженери? Наші?

Власне, я зробив висновок для себе - SolidWorks.

9. deneb

deneb Well-Known Member

- я мав на увазі арбалет, а корпуса дійсно тільки так і виготовляють, спочатку креслення, потім виготовлення пресформ, потім власне виробництво. Але в будь-якому випадку вам без креслень не обійтись, не знаю як там SolidWorks, а AutoCAD з цим справляэться на відмінно.
    ... І не забувайте що Autodesk вже випустив, якщо не помиляюсь четверту версію Inventor - то якщо ви говорите про твердотіле моделювання
    Якщо говорити про цифри, то я б дуже їм не вірив, як і тому що ви навели, так і тому що я, але для порівняння
    "Now, over 10 million professionals in 185 countries are using Autodesk products"

Останнє редагування: 8 вер 2010
  10. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Знаєте, чому Autocad використовують більше людей? Бо ті, хто працює в Solidworks, виконують вдесятеро більше роботи за той же час. :haha: Відповідно, і платять їм більше. Це жарт, але тільки наполовину. :)

Solidworks з"явилася в 1993 році. З"явилася тоді, коли Autocad існувала з 1982 року і була абсолютним монополістом на ринку. І зараз Solidworks стрімко набирає оберти. Не тому, що це "твердотільне", як ви назвали, проектування, а тому, що Solidworks тепер є цілим конструкторським "офісом", який повністю закриває всі етапи виробництва - від ідеї до готового виробу. В багатьох випадках - без проміжних стадій. Подивіться ще раз відео про квадрабайк - де його спроектовано і "випробувано" на міцність. І це означає, що готовий виріб матиме дуже точно прогнозовану міцність і керованість, тобто безпеку, з мінімальними затратами.

Але якщо ви освоюєте Autocad, то і це непогано. Мені сьогодні показали розвиток Solidworks - це програма Solidedge. Просто фантастично! :y:

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

До речі - Ви ще не вичитали на якій програмі працює Аербас, Вольво та інші автомобільні компанії?

12. deneb

deneb Well-Known Member

AutoCAD я не освоюю, просто були часи коли я тим цікавився і для себе зробив деякі висновки. І оскільки я не інженер на Вольво).. то компаса, Автокада, та 3Д Макса мені для візуалізації та презентації ідей вистачає, на інше просто немає вільного часу... Вже пару років як мене поглинула інша програмка - AVR Studio

13. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

У мене передчуття, що вони навряд чи скажуть . :)))

Хоча... Гляну. Може, і є інфа. Думаю, там щось потужніше, ніж Autocad чи Solidworks. Адже потужніше - існує.

А поки-що - освоюю Soliworks. Цього разу - порожниста скляна деталь з отворами, зроблена мною фотореалістичною.

Останнє редагування: 12 вер 2010
  14. OleksandrDesigner

OleksandrDesigner New Member

http://vk.com/design_agency_Lviv вони проводять різноманітні курси та безплатні уроки по 3Ds MAX ,ArchiCAD,Vray та дизайн-інтерєрів

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це все рухлядь застаріла - 3D Макси, Автокади. Cinema 4D - це річ, ось скрипку замутив:

• Подобається Подобається x 2
  16. OleksandrDesigner

Шановний тобто ви заявляєте що я не зможу зробити схожого в 3Ds MAX , кожна програма має своє призначення я за професією архітектор-дизайнер , і поясніть наприклад як я маю зробити архітектурний проект зі всією седиментацією в Cinema 4D ? Для цього існує програма ArchiCAD Яку використовують за призначенням , я з вами погоджуюсь на 100% що ArchiCAD не годиця для 3д моделювання ,але в нього просто первинно інша функція , він для побудова креслень, також в ньому будується 3д моделі коробки будинку і даху , потім цей файл перекидається в 3д макс і там створюється композиція , 3д моделі текстури за допомогою Vray , я не знаю кращого плагіну за Vray , я думаю ми просто не порозумілись , в кожної програми є своє призначення наприклад меблі робити легше в про100 , Це все просто непорозуміння)))

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Коли ж ми непорозумілись, я перший раз в цій темі. Все правильно, є інженерні програми, є заточені під архітекторів, є під відео. Просто 3D-шники масово переходять на Сінему.

18. OleksandrDesigner

Питання я ше не встиг вникнути в сінема , там є плагін Vray або його аналоги , бо для мене дуже важливе надання моїм роботам фото реалістичності???

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Є, це скрипки з Vray.

20. ArtCool

ArtCool Well-Known Member

Тема наштовхнула встановити 3D Max і виділити на цих вихідних трохи часу щоб згадати моделювання.

а де твій аватар? :)