Не дуже вчасно, м'яко кажучи , але... Все що потрібно до 3Д можна знайти на rutracker.org: бібліотеки моделей, текстур, відео уроки, книжки тощо. От хотів спитати.... Народ, хтось пробував освоїти другий подібний пакет з 3Д графіки? Наприклад, знаючи 3дс макс вивчити ще і Майу.
Порадьте, яку САПР освоїти. Мета - проектування невеликих металевих виробів складної форми, без необхідності розрахунків міцності тощо.
я би радив Kompas або AutoCAD Mechanical Desktop. Що саме, то вже залижить від того наскільки складні вироби; чи планується робитись складалні креслення; на нашому ринку, чи то на закордон; чи планується подальша робота з виробами в інших програмах; то одноразове заняття чи системне(проектування виробів)... Може є й інші пакети програм, але я про них нічого сказати не можу, сказав лише про ті, в яких працював.
Поки що освоюю Autocad 2007. Інтерфейс надзвичайно розгалужений, і має широкі можливості для настроювання "під себе". Оце поки-що все, що я вияснив за пару годин. Наскільки зручно буде працювати - побачимо надалі.
Я не полюбив автокад ще з 7-ї чи 6-ї версії Хоч тепер там є візуалізація команд і навіть люди щось малюють Я чув багато відгуків про Компас - проста і саме для механічних елементів. Проста була колись як дошка...
AutoCAD то трішки не те, що вам потрібно. Обирайте вузькоспеціалізовану програму. АutoCAD зараз роділилась на багато дрібніших, та що я згадував вище думаю найкраще підходить для вирішення подібних задач. А компас то дійсно найпростіша, зручна програма, яку швидко можна освоїди...а 3D моделі в ній виходять дуже і дуже не погано. Раджу. Хоча ще раз повторюсь, інженери світу віддають перевагу AutoCADу та продуктам на його базі.
Я лише вчилась (САПР - моя спеціалізація :shy, тож мало що можу сказати. Автокад був значно зрозуміліший і зручніший. Компас глючив і дратував. Може тому, що спочатку Автокад вивчала. Не знаю. Думаю, що Вам вистачить Автокаду цілком.
Зацікавився також Solidworks'ом. Чудова книга по ньому - лежить тут: https://docs.google.com/uc?id=0B-Kz...N2EtNzc5NzQ3YWJiZGJi&export=download&hl=en_US
Панове, порадьте де можна скачати "забездурно" якусь просту програмку архітектурну. Мій "Спиногриз" вже мене замучив, вирішив стати архітектором... )))))
Ви маєте на увазі просту програму для архітектурного проектування? А скільки років спиногризу? Дуже гарна програма Punch Home Design.
Спочатку прогуляйтеся з ним по будовах (в касках і з навушниками) Хороша професія. archicad можете глянути... ---------- Додано в 13:28 ---------- Попередній допис був написаний в 13:26 ---------- Як освоїть - може стане архітектом...
archicad скачав, інсталював, але при запуску якийсь глюк виникає, при установці Quick Time каже: "Неверный параметр командной строки. Обратитесь за справкой к документации Windows Installer SDK". Треба з понеділка мучити сисадмінку на роботі щоб помогла, бо я в ІВМах не тямлю, ціле житя Маками користуюся, а мало це тре на ІВМ записати.
До Архыкада ОБОВЯЗКОВО купіть книжку щось типу "Архікад для чайников" а ще краще - запишіть на курси. А то як побаче його і скіки там всього то зразу перехоче стати архітектором! А взагалі це дуже класно що в 13 років вже таким цікавиться і таке інтересує, а на цілими днями сидить в онлайн іграх. Прищеплюйте інтерес!
Намалював першу свою учбову деталь (модель деталі) в SolidWorks - виявилося дуже цікаво і достатньо зрозуміло. Сподобалося, продовжуватиму. Ось модель:
Треба негайно переходити на SolidWorks. Тоді можна не тільки "накидати" модель, а ще й взнати, як далеко з неї літатимуть стріли, наскільки сотих градуса вони нагріватимуться в польоті, який звук видаватиме пружина арбалета при пострілі, та як форма арбалета впливатиме на віддачу.