350 років перемоги над москалями

Тема у розділі 'Історія і видатні місця Львова', створена користувачем Deus igrok, 30 чер 2009.

1. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

нет это все таки по Вашей логике ... Руско-украинская война? в каких источниках она такой называется? Руско-Польская война началась после восстания Хмельницкого так что Украино-русская (Ваша версия) война началась из-за восстания козачества Украины против Польши ?????? уже о том что Выговский - не вся Украина, его многие не поддержали, молчу ....

в частности подписал с ними Гадячский договор, согласно которому малоросские земли входят в состав Речи Посполитой в качестве федеративной единицы .... эт точно совсем не дружил с Польшей ... (ирония)

такое ощущение что Вы высказываетесь как минимум от имени Римского сената, они мол Варвары а мы то !!!!! чесн слово ... чем отличаетесь? вместо бороды чуб?

Останнє редагування модератором: 2 лип 2009
    • Подобається Подобається x 1
  2. terrible

terrible Well-Known Member

:)ні, якразх логіка Ваша... між іншим, Ви знаете, що ніякрої Великої Вітчизнчяної не існувало? була Друга світова, і в рамках неї-радянсько-німецький конфлікт.
    ок. тоді коли почалась полсько-російська війна? і коли закінчилась?

:haha::haha::haha::haha: ай молодца, сапйер!
    а що ж для Вас ВСЯ Україна на той час??? (1659 рік)

а Ви не виривайте з контексту. я прошу аналізу всіх чинників зовнішньої політики. Ви взмозі це зробити?

PS Гадяцькій договір... між іншим, Україна входила до Речі Посполитої як повноправний член Речі.

• Подобається Подобається x 2
  3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Негарно втікати від незручних питань.:) Адже правда в тому, що Виговського не підтримувала еліта українського люду, яка проти нього боролася. І тільки завдяки найманцям, у т.ч. бусурманам, він певний час тримався при владі. До речі, чим займалася орда після битви під Конотопом? Чиї села грабувала, кого в неволю забирала? Сволотою був той Виговський. А теперішня влада його вшановує. І хто вона тоді?:dntknw:

4. artobstrel

именно эта 1654-1667

по сдержанней, и без оценок ..... на мой взгляд единственное более менее государственное формирование в Украине была Запорожская Сечь, территория защищенная своим войском, имеющая свои законы .. имете другое мнение? озвучьте ...
    ну разумеется, полноправный член .... только под чутким руководством Р. Посполитой, это по Вашему независимость? у нас Крым сейчас даже не часть федерации а автономия, и чего?

5. terrible

не від незручних, а від не дуже розумних. пробачте:sad:

а що таке еліта українського народу у Вашому розумінні? українське шляхетство? старшина? і хто його не підтримував?
    а старшинська рада в 1657 році згвалтувала сама себе, коли віддала Виговському булаву? а Корсунська рада теж не підтримувала його і надругалась над собою, затвердивши остаточно гетьманом? повстали дейнеки-це було певно не голодранці, а саме українська еліта. Пушкар та Барабаш-повстали так, еліта. перший полковник з завищеними амбіціями, а другий кошовий отаман, незадоволений тим, що його усунули від можливоссті впливати на справи в Гетьманщині. опозиція-Золотаренко, Цецюра, Безпалий-які спершу підтримували Виговського... це що, вся українська еліта? а як же... та той самий Дорошенко, що був на той час прилуцьким полковником. він і десятки йому подібних-не еліта???
    це все називаеться звичайні політичні інтриги.

а що робила та сама орда під час війни 1648-54 років? а Ви знаете, що то була найліпша легка кіннота, найчисельніша, без якої важко надіятись на успіх. а що робили московіькі війська? а польські? а козацькі? не те саме на ворожій території? покиньте свою сопливу лірику. такий був час, таке бачення війни.

я розчаровуюсь в Вас. я сам би був тою наволоччу, якби дозволив відноситись до історії з такими соплями та нервами, як Ви.

PS пізніш пограюсь з артобстрелом. :))) коли читаю його дописи, згадується:я побью его как мальчішку (с)

6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Без коментарів. Якщо Ви тільки "в процесі", то я в Вас уже розчарувався.

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

350 років перемоги над москалями
    А що, "москалі" вже 350 років як переможені?

8. artobstrel

и то верно, до такой простой мысли никто не додумался, во первых один пан тут был готов еще 20 побед пересчитать, а выходит по задумке авторов открытки победа была единственная, если бы они написали 350 лет победы над москалями при Конотопе было бы правильно а в таком контексте - наци просто НАТУПИЛИ ..... гы))))))

9. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

А Львов-то причём? Уже тогда схронолазов полякам готовил?:haha:

10. юстас

юстас Well-Known Member

Вот, тоже случайно старую германскую марку "нарыл":
    Приурочено (надпись внизу) к "Бегству козаков со Львова".
    Тоже исторический момент. Но сомневаюсь, чтобы немцы-австрияки сегодня занимались юбилейным выпуском подобных марок. Просто они не глупые...[​IMG]

Останнє редагування модератором: 5 лип 2009
  11. terrible

а історію даної марки не можна розповсти?;)

12. юстас

юстас Well-Known Member

Я не филателист, этo марка не моя. Она продавалась на австрийском интернет-аукционе. Я задал слово "Lemberg", и среди других лотов,привлекших моё внимание, оказалась данная марка.
    Да вы не переживайте - наверняка брехня, фрицовская пропагада! Какой германец наших хлопцiв так стреножит?!:mocking:

13. terrible

так отож! і нічо було сунутись з цією маркою. Ваш допис розцінюю як дешевку:pardon:

14. terrible

артобстреле, все дуже просто, таваріщ. я говорив про перемоги лише під час громадянської війни...
    хоча б Зимовий похід. його вагу важко переоцінити.
    а наступ обеднаних армій на Київ в 1919? класно дали по зубам большункам
    а Вапнярська операція?
    а весняний контрнаступ 1919 року? коли фронт Червоної армії був розбитий і Армію УНР вдалося зупинити лише в 25 км. від Києва?...
    шановний артобстреле, честь Вам і хвала, що продовжуете славну справу Чіпа і Дейла, але коли вже пишете щось звязане з історією, то хоч полистайте свої шкільні підручники:)))

15. юстас

юстас Well-Known Member

С чем и куда мне соваться, это моё личное дело. Понятно?
    Расценивать мой пост можно как кому нравится, для этого и форум, но ваши дешёвые рецензии можете приберечь.

Останнє редагування: 9 лип 2009
  16. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

клас - отак ляпнув аби-що - і опонента ще й винним зробив....

17. terrible

неа, а зрозуміліше мона? ;)

Ваш пост дійсно розрахований на дешеве враження, тому і здається мені нерозумним:) тим більше, що Ви взагалі не знаете, що саме за епізод там зображений:haha:
    в мене наприклад, купа плакатів, австрійських, росийських, трішки німецьких, про кожен з них я знаю. але не викладаю. тому що це було б схоже на те, якби я постив параграфи армійського уставу в доказ того, що в армії все так, як там написано:)))

18. юстас

юстас Well-Known Member

А может у вас просто сканнера нет?:)))

19. artobstrel

гордитесь? в 41-м еще сильнее дали, снова гордится будете? ваши побеждали?
    и еще кем? почему так скромно промолчали про остальных участников событий? позвольте уж порадываться и мне, а вашим как дали то! и в 19м, и в 39м, и в 41 - 45-м давали, ныкались по ямам и бункерам, есть чем гордится)
    слушайте а чего Ваши герои все время к Польше жмутся? может и вы тоже от ее имени выступаете, а то Украина-Украина а как разобраться - так выходит одно подмазывание под Польшу ....

20. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

та бо був час - зробили помилку, спробували до росії притулитися.... у 1654 році...
    До цього часу ригається - стільки лиха, як ті північні брати - навіть татарські орди не завдавали...
    Ото й почали "тулитися" до будь-яких ворогів, щоб лише вирватися з братерських московських обіймів...
    ==
    Ото й ніби й вирвалися - так же ж воно й далі не пускає. Ті самі ваші вожді - що сталін, що ленін - мудрі люди були. Крім того, що вихолостили російську націю, перетворили на орду совєцьких - ще й розселили по усіх усюдах. Воно ж бо завше добре в майбутньому потенційних зрадників у сусідніх країнах (слово "сусідні" у цьому контексті на російську завжди, з 1917 року, перекладається як "враждебньіе")

а де твій аватар? :)