Відповідь: 23 лютого. Свято чи комуністичний архаізм? Ну, і в мільйонний раз нагадаю, що дата ця фіксує лиш факт банального п"яного дезертирства загону матроса Дибенка (на 120 км у тил) і наступну капітуляцію Радянської Росії перед Німеччиною. Зараз можемо радіти хіба вимушеному (під німецьким тиском) визнанню незалежної (сателітної до німців?) української держави з боку дєдушки Лєніна і його команди. Але ж цього факту в обгрунтуванні Дня СА і ВМФ, здається, немає? :D :D :D
Відповідь: 23 лютого. Свято чи комуністичний архаізм? Борисе?:confused: :confused: Я щось не зрозумлю?:eek: :eek: Хиба в украинской мове фамилии с окончанием на "О" склоняются? Ну типа... БиленкО.... ЛитвиненкО....
Відповідь: 23 лютого. Свято чи комуністичний архаізм? Мужские - да. Поэтому удивляет, почему часто Ющенко, а не Ющенка.
Читатель ! Украинская фамилия Пальто тоже склоняется. Так же, как Вы склоняете слово пальто в русском языке ! P.S. А я бачив, здається, той самий літак Біленка. У 1989 р. на "Авіашоу" в м. Олбані (штат NY). Диктор оголосив, що в небі - угнаний совєтським пілотом винищувач. який пілотує полковник ВПС США. Цей полковник спеціалізується на вивченні "ворожої" техніки і всі викрадені та реставровані апарати він успішно облітав. А ще ходив анекдот: - Чули, пілот Біленко повернувся до СССР ? - Як ? Його же присудили до трьох довічних розстрілів ! - Знятися з партобліку !
Відповідь: 23 лютого. Свято чи комуністичний архаізм? Цікаве питання на рахунок чи я офіцер, чи авіатор. Невже ви рахуєте, що тільки офіцери здатні так думати. Я не офіцер і не авіатор, в плані - я не літаю. Є ще крім льотчиків і війська, що обслуговують аеродроми, нарешті - будують їх, але я теж до цього маю таке собі не пряме відношення. Можна сказати - віртуальне. Та в авіації більше ніж 20 років. І якщо ви згодитеся зі мною, буду так би сказати - в захопленні. Якщо немає аеродрому - жоден літак не злетить. Має бути хоч польовий, але аеродром. А щодо свята, то це дійсно свято військових. 6 грудня - день Збройних Сил України, а 23 лютого - це все таки День Захисника Вітчизни. І політики тут не треба. Його можуть святкувати як і воїни Червоної Армії, так і Білої гвардії, воїни УПА, - всі хто був і є захисником Вітчизни. Слава захисникам!!! Без них Вітчизни немає.
Відповідь: 23 лютого. Свято чи комуністичний архаізм? вітаю всіх з днем програшу червоної армії від поляків!..
Відповідь: 23 лютого. Свято чи комуністичний архаізм? Не маю нічого проти щоб святкувати день захисника Вітчизни, але не на Пурим. Ну чому б його не святкувати 9 Травня, наприклад? Адже це свято дійсно захисників Вітчизни!
Відповідь: 23 лютого. Свято чи комуністичний архаізм? Все класно, тільки назву Вітчизни забув уточнити. Чи нема різниці? Приміром, йде війна (не дай Бог, звичайно!), люди воюють запекло, убивають обне одного, а на 23-тє антракт - спільна п"янка, взаємне віншування захисників всіх різновидів. А з 24-го знову мочилово... Хара-а-а-ашо-о-о-о придумав! Миротворець прямо! От тільки назву тра модифікувати - хай буде День не захисників Вітчизни, а захисників Вітчизн (у множині). Раніше перебіжчиків зрадниками кликали, а тепер все законно - людина прагне чергову Вітчизну позахищати. :D :D :D А ще я прямо так і бачу, як ветерани УПА з ветеранами НКВД разом сидять-обнімаються... Чи ветерани ЧА і вермахту... Тобто не про післявоєнне примирення йдеться, а саме про публічне відзначення бойових заслуг ворога. Те, що заслуги ці здобуті смертю твоїх товаришів - пусте. Ворог же теж захисник своєї Вітчизни! Логіка, братику, убойна! :rolleyes:
Відповідь: 23 лютого. Свято чи комуністичний архаізм? Шановний STELS, в даному випадку Ваша спеціалізація абсолютно не має значення (щодо поваги до авіації в цілому). Усі прекрасно розуміють, що авіація - це не тільки пілоти та штурмани, але й мотористи, електрики, заправщики, диспетчери, геодезисти-планувальники аеродромів, проектувальники двигунів..... І День Захисника Вітчизни потребен людям. Тільки яким бісом він "паралелиться" зі святом тих, кого я згадав у попередньому пості ? Ви самі знаєте, скільки людей старшого покоління - і в армії, і на "гражданкє" (а найбільш небезпечні серед них ті, хто виховує молодь) - вважає Державу Україну тимчасовим непорозумінням і мабуть шкодує, що свого часу, образно кажучи, не угнав бойовий літак до Росії. Ось Танец пише: http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=41462&postcount=57 А давайте в порядку експеримента прив"яжемо дату до американського свята ? А ? Яка буде реакція "тих, згаданих вище" ? Чим швидше ми відчепимося від совєтських дат, тим скоріше піднимемо престиж армії, тим більше буде поваги до наших справжніх Захисників.
Відповідь: 23 лютого. Свято чи комуністичний архаізм? Повністю приєднуюся! І не треба буде придумувати якихось штучних схем, клонувати поняття Вітчизни і т. п. Просто роззути очі і побачити сьогоднішні реалії. Та й весь тобі рецепт!
Відповідь: 23 лютого. Свято чи комуністичний архаізм? Борис "А давайте в порядку експеримента прив"яжемо дату до американського свята ?" И до какого "американського свята" Вы хотите призязать Ваш эксперимент?
Відповідь: 23 лютого. Свято чи комуністичний архаізм? WIZARD: выбирайте: 1)День ветеранов Этот праздник, первоначально называвшийся Днем перемирия, был установлен в честь американцев, сражавшихся в Первой мировой войне. Он приходится на 11 ноября - день окончания войны (1918), но сейчас это день памяти ветеранов всех войн, в которых участвовали Соединенные Штаты. 2) День Флага (14 июня) 3)День Поминовения. Каждый год в последний понедельник мая американцы поминают умерших. Раньше в этот день было принято возлагать флаги и цветы на могилы солдат, погибших во время Гражданской войны. Теперь это день поминовения всех погибших в войнах и вообще всех ушедших из жизни.
Відповідь: 23 лютого. Свято чи комуністичний архаізм? Борис. И каким боком приклеить эти даты к нашей истории?
Відповідь: 23 лютого. Свято чи комуністичний архаізм? Оченно просто!!!! Борисе повесит эти даты на стенку.... ну а мы с Вами... не будем... И усе!:cool:
Відповідь: 23 лютого. Свято чи комуністичний архаізм? Wizard: 23 февраля - день армии несуществующего (т.е. "советского") государства. 7 ноября - день "роюжения" несуществующего государства. Вы видите связь между абсурдностью этих праздников ? Давайте праздновать День Эфиопской армии. Точнее, Абиссинской. Римской. Австро-Венгерской. А в Украине логичнее было бы вспомнить День Героев Крут. Там понятно, ЗА ЧТО парни гибли.
Відповідь: 23 лютого. Свято чи комуністичний архаізм? Мені не зовсім зрозуміло за що загинули хлопці під Крутами, та й Вітчизну вони тоді не захистили. Тому я залишаюсь при своїй думці - 9 Травня!!!
Відповідь: 23 лютого. Свято чи комуністичний архаізм? KabMiner... задолбали уже...и с Пуримом тоже... Да пейте с кем хотите...и когда хотите! И не морочте вместе с Борисом людям головы!!!
Відповідь: 23 лютого. Свято чи комуністичний архаізм? А що, день захистника Вітчизни це день коли пють?:confused: Пити можна тоді коли хочеться випити, і є можливості для цього.
Відповідь: 23 лютого. Свято чи комуністичний архаізм? Пока жив хоть один ветеран, не надо путать День победы с другими днями (тем более, по факту 23-е февраля реально больше "день мужчин", чем "армейский", ведь столы тётки накрывают всем - и служившим, и косившим, а пьёт и жрёт нахаляву как обычно больше всех тот, что потом на форумах хает праздник последними словами ). А на будущее мысль Кабминера вполне перспективна ИМХО.