Плюс за роботу... Зі штатом більш-менш розібрались. Тепер ідемо до Закону України "Про Воєнну доктрину України" Там є така штука, як розподіл за функціональними структурами. Я про ньго розповідав Святові у гілці "про ймовірний сценарій дій при нападі Росії на Україну". Так ось, читаємо: Всі аеромобільщики входять в склад ОСШР. Зі своєю конкретноою задачею по ситуаціям , дуже стислими часовими обмеженями і конкретною територією відповідальності. А тепер відповідьте на питання: Яка військова структура(а у НАТИ бригадна структура збройних сил) здатна за декілька годин, на відстані декілька сотен кілометрів виконати завдання згідно Закону України?
А караульна служба навіщо? Чи зараз її немає? Може зараз військові об'єкти охороняє сторож з берданкою? Невже цим повинні займатись десантники!? І звідки надходить загроза нашій державі? З боку Аль-Каіди, чеченських муджахедів...Чи може всеж з боку набагато військово сильнішої сусідньої держави? Проти якої вся ця легка кавалерія просто безсила... Для миротворчих операцій краще використовувати військову поліцію (от її і треба створювати) і саперів з інженерами. А частини МНС навіщо? Потилиці чухати? Люба, добре навчена частина сухопутних військ...Ви ж не станете заперечувати того, що державі потрібні саме добре навчені війська? А склад техніки необхідний для проведення операції можна і змінювати виходячі з умов і обстановки...І для цього не потрібно чіпляти блакитні берети і тельники, виділяючі з військ якусь білу кістку...До того ж незаслужено... Ось якщо сухопутним військам буде придана своя авіація ( гвинтокрили ударні і транспортні), то любий підрозділ можна буде швидко перекинути туди, де є потреба...Хоч для нашої країни, виходячі з фінансових можливостей і гіпотетичної загрози, такі операції можуть бути лише дуже обмеженими...Нас оточують країни чи союзи, що мають подавляючу перевагу в повітрі, а за таких умов повітряні рейди стають дуже проблематичними...Нам потрібно, насамперед, насичувати війська найрізноманітнішими засобами ППО і РЕБ, щоб хоч якось зменшити переваги противника в повітрі, розвивати саперні підрозділи і підрозділи ПТО...А усі війська повинні вчитись діяти навіть розрізненими підрозділами, проявляючи ініціативу, і вміти вести партизанську війну...Тим більше, що скоро у нас залишиться лише 100 тис. вояків...То нехай всі вони будуть підготовленими не гірше десантників...
У даному контексті "своїх" означає - українських, державних. Для тих, хто не бажає заглянути у гілку, створену Святом, привідкрию дещо обмежені відомості... У Стрию є військове з"єднання, один із структурних підрозділів якого входить в склад ОСШР. Так от, завдання його прикривати один із дуже небезпечних для західного регіону, а саме Буковини і Галичини, об"єктів від повітряного нападу ймовірного противника. Термін готовності ну дууууже малий... Економічна складова - ну дуууже значна... У дєсантів свій кавалок роботи... У механізаторів свій... Яким боком тут Росія? А нафіга вона ? Навіщо ще одну нацгвардію плодити? Одної вже позбулись, давайте другу створювати... Можна ж і ВВ-шний полк відправити А усиновити Вас не треба!? Ярема... Візьміть Закон про оборону, Білу книгу, журнал "Військо" і почитайте самі... Бо я можу поставити питання взагалі по іншому... Нафіга там МНС? Достатньо Львівдорбуду з бульдозерами і самоскидами... А Вам відомі нормативи на загрузку на ешелон однієї машини? А десяти? А одного полку? А всіх полкових бебехів? От тільки Вашої думки військові і чекали... Завтра зайду в частину і скажу, щоби внесли корективи в План бойового застосування... Це і так робиться, Яремо... Військові ж на пару днів, перед зарплатою, коли гроші скінчились, тверезіють... І ця думка комусь таки прийшла раніше... А в чому проявляється ця т.з. кістковість? Я щось не замітив... Хоча мав дєсантів у підпорядкуванні неодноразово... А Ви маєте право це стверджувати? Фсьо... Я холодний... Читайте Білу книгу...
Згоден. Про них якось забув. А що? Ви згодні? А чому не можна з полку виділити батальон з легким озброєнням для виконання специфічного завдання? А полк нехай їде собі залізницею. От бачите! Я не військовий і не спеціаліст, а теж прийшов до такої ж думки. І сам про це думаю В міфологізації і відбору найякіснішого людського составу...Та не потрібні вони нам...Ми ж не маємо ніяких колоній, які треба приборкувати...Саме на це десант і годиться. А чому і ні? Чим вони кращі за "матінку полів"? В неї, сердешної, заслуг набагато більше. Нє? Сподіваюсь до ранку очуняєте? Бо я себе не прощу... ---------- Додано в 00:53 ---------- Попередній допис був написаний в 00:49 ---------- Треба менше платити...Більше тверезих днів - більше розумних ідей...
А той батальйон маршруткою поїде? Не буду Вас рос. разубеждать (не зміг знайти в украінській аналогу)... А хто сказав, що вони кращі? Вони інші. Це із серії, хто кращій - вчитель мови чи літератури... 1980 - Тов. прапорщик. Ваша зарплата 170 руб, водка 5 руб. Пьете? - Пью! 1985 - Тов. прапорщик. Ваша зарплата 170 руб, водка 10 руб. Пьете? - Пью! 1995 - Тов. прапорщик. Ваша зарплата 600 руб, водка 50 руб. Пьете? - Пью! 2000 - Тов. прапорщик. Ваша зарплата 1500 руб, водка 150 руб. Пьете? - Пью! 2010 - Тов. прапорщик. Ваша зарплата.... - Да чё ты доколупался... Эта прокладка как стоила в 1980 бутылку, так и до сих пор стоит...
Хлопці, навіщо сперечатися? 23 лютого-день народження Віктора Андрійовича Ющенко. При всіх його недоліках, він назавжди війде в історію як останній демократично вибраний президент України!
то були не ваші ... я б нашим політиканам не всяк віник би дав не то що ядерну зброю .... буде бомба у якогось з прихільників Шухевеча-Хелсінга ) захоче перед маскалями похизуватися та помахати і усьо нема країни .... можно до усеру з неї ржати та це не вічливо враховуючи що вона вашим героям око на дупу натягнула .... да і Гітлер не дуже шоб сміявся , і спільнота коли побачила що зара прийде капець і на узбережжі атлантікі будуть колгоспи ) теж хутко у війну втягнулась ... шото со штандартом картонным какая то шибздота стоит .... эх как их под Бродами раскатали - ровненько, так чинно ... а пипл си каже - не победоносна РККА тю ... ---------- Додано в 02:52 ---------- Попередній допис був написаний в 02:51 ---------- а шо есть еще части МЧС, дэ ?????????????? ---------- Додано в 02:54 ---------- Попередній допис був написаний в 02:52 ---------- ) вы чего такое излагаете? задача военной полиции соблюдение порядка и т.д. среди военнослужащих, какие в дугу миротворческие операции .... ---------- Додано в 02:57 ---------- Попередній допис був написаний в 02:54 ---------- а вообще это по нашему, нафига нам существующие обученные? мы их разгоним и будем заново учить других, чтоб новые стали не хуже разогнанных, только с парашютом чтоб не прыгали ... мдя .......... в принципе по такому принципу наш генштаб и работает .... ---------- Додано в 03:01 ---------- Попередній допис був написаний в 02:57 ---------- угу, бедный Гудариан трудился трудился, доказывал - доказывал о необходимости взаимодействия нескольких родов войск, а вы взяли и разогнали всю стратегию на отдельные "инициативные" партизанские кучки .... много знаете войн выигранных партизанами? очередное УПА? так вот, задача войска - защитить свою страну а не гадить по-мелкому оккупантам провоцируя тем самым репрессии и т.д. ---------- Додано в 03:03 ---------- Попередній допис був написаний в 03:01 ---------- ага, заслуженно еще как ... ---------- Додано в 03:04 ---------- Попередній допис був написаний в 03:03 ---------- почему нельзя? - зя! каждому по лопате и специфический котлован отрыть пока остальные грузятся, а вы с юмором ....
Он давно уже на учете у тех кто его "демократично" выбрал - в архивах ЦРУ США. Так зачем еще и нам его вспоминать ?
Да!!! Вы точно подметили. У меня всегда ассоциировались некоторые , особо рьяные украинские антисоветчики с тем самым американским генералом.
не проигравшим судить победивших ... они (мы) правильно-не правильно но землю свою отстояли, в отличии от ваших ....
Тем более какому то Алексею Шарапаеву... Автор книги «Тюрьма народа: Русский взгляд на Россию » (М., 2001) и ряда других, написанных в жанре фолк-хистори, в которых высказывает антироссийские, норманистские и антиевразийские взгляды,
факты вещь упрямая, Победа есть Победа ... судить об этом может только тот кто сумел достичь подобного меньшим количеством жертв, а все остальное - гундеж "обиженных", я не протв фактов жертв я против выводов построенных на этом ...