НапрАвду.... Правда про 23 лютого: більшовики капітулювали перед кайзером і встановили свято Ліпше привітаю сина Чалдона. Щастя,здоров"я йому... Це,від душі. А політика най йде лєсом...
"Кстати сказать, приурочивание празднества годовщины РККА к 23 февраля носит довольно случайный и трудно объяснимый характер и не совпадает с историческими датами." (К.Ворошилов, 1933 г.) Спочатку у 1919 році через бумажну волокіту більшовики прогавили річницю створення РККА Декретом совнаркому від (15)28 січня 1918 року. Простіше кажучи - апаздалі. Потім у 1922 році знову наплутали і призначили святкування на 23 лютого. Потім тупо почали брехати, що той Декрет совнаркому був виданий 23 лютого і вигадувати неіснуючі перемоги, щоб приховати свою ганьбу 1918 року. Ну, та Бог з ними, з більшовиками. В Україні є День озброєних сил 9 грудня. День захисника Вітчизни, якщо він взагалі потрібен, правильніше було б призначити на 29 січня на честь героїв Крут, як пропонував Ющенко. А ця впертість зі святкуванням 23 лютого викликає лише подив. По-моєму, це просто традиція, що за роки вкорінилася у наше суспільство. Таке собі "народне свято". І взагалі, "День чоловіків" не має бути першим за "День жінок"! Бо чоловіки використовують це для визначення вартості подарунків, які вони дарять жінкам, в залежності від того, що самі отримали. А на плечі жінок, таким чином, падає увесь тягар вибору!!! (Ну це жарт, звичайно )
да и фиг с ним, то что 23-е февраля отмечалось как день Вооруженных сил СССР хренадцать лет уже нормально, праздник -есть праздник, вона "историк" предлагает казаческие праздники реанимировать, оно - да, дурь есть дурь, значит праздник который был черти сколько и без вопросов еще 10 лет назад - по барабану, а вот 200 лет назад - актуально, ну может быть, для незалежного историка у которого при слове "советское" делается закатывание глаз и обильное выделение пены то может оно и нормально, а для меня - оба моих деда служили в советской армии, меня со школы поздравляли в этот день, уже эти факты делают этот праздник моим, а историческая подоплека штука скользкая ...
С днём защитника отечества, война, мужика! http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=820009&postcount=839
В нашому "ашо?" сили є. І дуже навіть файні. До речі, VasMT, Вас особисто вітаю зі святом, якщо вже воно існує.
Поздравляю Всех с Днем Советской Армии и Военно-Морского Флота !!! ---------- Додано в 20:14 ---------- Попередній допис був написаний в 20:10 ---------- Некоторым и длинный курс истории не помешал бы. ---------- Додано в 20:26 ---------- Попередній допис був написаний в 20:14 ---------- И много у вас коммунисты "загребли" ?
Нормально-нормально...Купила подарунок чоловікові на 100 грн. дорожчий ніж він презентував на ДН, йому доведеться на 8 березня ще дорожчий купувати....і ...так по колу все дорожчі і дорожчі Особливо не переймаюсь святкуванням 23 лютого, але подарунок і романтична вечеря буде. Бо що ж мені шкода рідній людині приємно зробити? Та і два даремно потрачених роки в армії теж заслуговують на відкуп.
Святкувати чи не святкувати, то справа суто індивідуальна(пам'ять, звичка, принцип) і нав'язувати щось комусь нема сенсу, бо ж з часом воно природно може як залишатись для когось важливим, так і відійти в історію разом з тими, хто служив в тій армії. А от ототожнювати це свято з "Днем чоловіків", нмсд, дещо неправильно. Моя бабуся воювала на фронті, то хіба вона не захисник вітчизни?
Ну тоді дозвольте Вас поправити... Не озброєні, а Збройні сили. Не 9 грудня, а шостого. А вісімдесятка - організація серйозна. Нині задзвонив капітан Орест К., інструктор по парашютке... Вітав. Він з групою розмінування колись був у складі мого загону розмінування... Розказав, що всі наші пацани звільнились... Велике-превелике спасибі! . А свято... Свято буде існувати поки в мене печінка не відвалиться! ---------- Додано в 21:06 ---------- Попередній допис був написаний в 20:59 ---------- Захисник! Берегиня! Ника! Земний уклін їй!
А декотрим не заважило б бути обережнішими в оцінках опонентів, якщо майже нічого про них не знають... ---------- Додано в 21:23 ---------- Попередній допис був написаний в 21:20 ---------- Та ви ж вже всі пенсіонери. Нє? Вам за віком вже напевно пора в обоз, або в генерали...Але генеральських посад малувато, напевно... Це не констатація, а питання.
Так. Військові ж ідуть на пенсію у 25-28 років... До тридцяти років рідко хто служить. Це тільки такі тормоза, як я, до сорока п"яти... От і вся група дєсантів, крім Ореста, відкинулась
А навіщо нам десантники, коли літати нічим? І взагалі, яка потреба в десантниках (інструментові агресивної війни, атакуючої), коли Україна просто не в змозі навіть такі плани розробляти, виходячі з її оточення...Краще надати перевагу військам зв'язку і радіотехнічним, ППО, а також протитанковим підрозділам. Десантників - в дупу...І взагалі, особисто мене дратує те, що наші десантники просто мавпують радянських. Вони-то і в СРСР себе ніколи не виправдовували, бо воювали завжди лише як елітні піхотні частини...Майже жодної успішної великомасштабної десантної операції не пригадую...Може Ви щось згадаєте?
А хто вас, москалів, пойме...? Львову треба.... Житомиру треба... Миколаєву... Дніпру... А Вам взагалі їх пропонували? Чи Ви так, від нацтварини? Як в мене нема, най і в них не буде...