23 лютого. Свято чи комуністичний архаізм?

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Danilo, 20 лют 2007.

1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Тьху, чим далі в ліс, тим більше дров.

• Подобається Подобається x 1
  2. олекса

олекса New Member

Не переживайте так! Так само як завжди, 19 грудня за старим стилем.:yes:

3. Bambook

Bambook Persona non grata

Такий же совок, як і Дисбатя, тільки іншим пикам з зомбоскриньки вірить.
    День армії - це день військових. Те, що в совку ототожнили його з чоловічим днем - лише наслідок мілітаристського мислення. Того самого, завдяки якому виникли ідіотські, з точки зору нормальної людини, фрази на кшталт "фронт польових робіт".
    Те, що ти два роки служив в армії - не означає, що ти маєш відчувати себе військовим до кінця життя. Не святкують же випускники ВНЗ день студента, хоча студентами були набагато довше?
    Чи з тієї рації, що я був колись дитиною, я маю святкувати 1 червня як свій день?

• Подобається Подобається x 4
  4. Чупага

Чупага Well-Known Member

Та хай святкують, поясніть їм що 23 лютого 1918 відбили пару українських сіл у румунів. (як мені колись пояснили)
    Ще радянські пани охфіцери тільки файні в життi траплялися,
    схвалені докторами не те що цивіли психи й хфулігани.

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

От же ж Василько, "горе от ума". В нас 23 лютого - чоловічий аналог 8 Березня. Дивися, вже скоро, абисти не приймав від дівок подарункового дезодоранта - це мілітаристське мислення, хоча тобі й того не положено.

6. Bambook

У вас із Дисбатею - може й так. Кажу ж - совки.
    А для моєї дружини чоловічий день - мій день народження. Так само як і для мене жіночий - її день народження.

• Подобається Подобається x 6
  7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Як вам класно, все в одному. Пропоную задля зручності ще пару свят приурочити на ці дати. А для мене Паска - це коли бруньки зацвітать, а в мого сусіда день народження - це коли його від запою відкачали. Такої нісенітниці ще не чув.

Ну розберемо марення детальніше. Яке відношення має день народження до жіночого чи чоловічого дня - я хрень його знає. Ви собі відзначайте що хочете і коли хочете, але ви собі, і все. Мені особисто без цих свят було б ще легше, мене напрягає, але день армії повинен бути - для того щоб заучки і задроти відчували свою відмінність від справжніх мужиків. А то повиучуються на військових кафедрах на "офіцерів запасу", а автомат лиш по телевізору бачив. Якщо до діла прийдеться - буде язиком країну боронити.

---------- Додано в 16:06 ---------- Попередній допис був написаний в 15:57 ----------

Тобто якщо це буде не 23 лютого, а інша дата, повязана вже з армією України за незалежності, то все-одно совок?

8. Bambook

Якщо буде ототожнення дня армії з чоловічим днем - однозначно совок. Тому що в цивілізованій країні не ототожнять їх принаймні з двох причин:
    1. Не кожен чоловік - солдат. Так є вже відтоді, коли людство вибралося з печер. Після того завжди були знахарі (лікарі), шамани (священики), далі люди навчилися писати і з'явилися писарі та літописці, потім ще й адміністратори, далі землероби відокермилися від вояків... Ну, не буду вам переказувати всю історію людства. бачу ви вмієте читати, можливо, колись почитаєте самі.
    Суть в тому, що вояк - це професія. Той, хто відслужив строкову службу - не вояк, а все ще аматор. Святкувати день армії логічно тому, хто Є вояком, а не той, кого пробували ним зробити, та не вийшло (інакше пішов би на понадстрокову, в військовий ВНЗ чи ще якимось чином лишився б в армії, а не клєпати агітки в ілюстраторі).
    2. Якщо ви не в курсі, в українській армії служить чимало жінок. І якось жінці, яка перебуває на службі, логічніше святкувати день армії, ніж чоловіку, який не служить.

Хоча судячи з цього:

Ви не просто совок, а доволі потішне поєднання совка і печерної людини. Бо людина цивілізована знає, що вже давно війни виграють технології, розум і ресурси, а не кількість гарматного мяса.
    А якщо ви колись спроможетеся подужати хоча б шкільний курс світової історії, ви там прочитаєте, наприклад, про чоловіка на прізвище Талейран, який 1814-15 році винятково завдяки розуму і своєму язику зберіг для Франції все, що профукав видатний вояк Буонапарте. Чи про те, як карибська криза завершилася двома дзвінками. Ще можете співставити два цікавих факти: Радянського союзу, країни з найбільшою у світі армією вже нема. А от Швейцарія, в якої є аж цілий батальйон, спокійно собі існує.
    Ще, якби я був таким же хамлом, як ви, я міг би порозмірковувати з точки зору психоаналізу: що означає, коли людині, аби відчути себе мужиком, треба потримати в руках щось таке подовгасте і щоб пахкало. Але наразі я утримаюся...

• Подобається Подобається x 2
  9. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ага, ще є каліки, косарі по енурезу і ботаніки. Себе можете в любу зарахувати.

А хто ніяку - той на форумі більше всіх ляси точить на любу тему.

Ні в одній категорії вас не уявляю (а, в ресурсах хіба що, траншеї копати). І ще одне - в кінці повинна прийти піхота і все зайняти. А потім в них починають стріляти.

:)):)):)) 200 000 чоловік - нехіровий собі батальйон. А перед скроченням було 500 000. Це як українська армія, тільки шо в нас країна трохи більша. Коли попуститесь трохи з умняка може знайдете час дізнатися що швейцарська армія одна з самих боєздатних в світі. І всі підлягають військовій службі віком від 19 до 31-го року. Так що "технології, розум і ресурси" є кому захищати, на відміну від усяких книжників, які лиш п(цвірінь)здунця вміють заганяти.

11. Bambook

З яких 190 тисяч - запасники. Ополчення, по суті.
    Все інші пункти - з розряду суперечки у пісочниці...

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

:haha::haha::haha: Ополчення!!! З вилами і косами! Не ганьбіться вже, хоча далі й так нікуди.

13. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Маєте рацію, все одно совок. Бо свято військових - це свято військових (Полковника, Василя, навіть Артобстрєла). Я, наприклад, до війська ніякого діла не маю. По-друге, в західних арміях величезний процент жінки. То що накажете їм робити? Чіпляти на ці дати протез певного чоловічого органу?
    Зрештою, на Заході є справжнє свято чоловіків - День Батька.
    Як, до речі і День Матері для жінок. А не день Клари Цеткін і Карла Лібкнехта.

• Подобається Подобається x 3
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 5
  15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Мухи з котлетами треба розділяти. Традиція 23 лютого склалася від того, що в СРСР все чоловіче населення проходило військову службу. А тепер ніхто не проходить, ясно що якщо всі такі - то й свято їм не впирається. Відмінити совкове свято можна, але що та відміна вас зігріє? Країна наповнена бовдурами - одні бухгалтери і економісти. І технологій з розумом я щось не бачу, про які Бамбук торочить, чим боронитись будемо?

23 лютого насправді тупе свято - зібрались жінки в купку, подарували чоловікам дезодорант. Ті скромненько знизалися, попитали один-одного: "А ти служив?". Виявиться що ніхто не служив. Тупо.

16. олекса

олекса New Member

Не з вилами, а з особистою зброєю, тією самою, з якою служили у війську. В Швейцарії демобілізують з особистим обмундируванням і зброєю. При оголошенні тривоги запасник прибуває на збірний пункт готовий до бою!

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

:haha::haha::haha::haha: Тут по ходу без обкурки нічого заходити на цю тему. А чого не зі своїми танками і вертольотами? А якшо 10 років на війну чекати? Обмундирування може прохудитися. :haha:Фууу, оце так жесть...

18. Nevermind

Nevermind Просто персона

О! Саме так. Погоджуся з Gunner.:good:

А з приводу армії... :scratch_one-s_head:

Ми в школі і в універі завжди хлопців вітали з 23 лютого. Ми їх вітали з 23 лютого, щоб вони нас потім не забули привітати з 8 березня. :pardon:

19. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Чому це Ви всіх їх записали в бовдури? Це що, якась ганебна професія?о_О
    Ось прочитайте трохи цікавого про швейцарську армію :http://irukan.livejournal.com/667391.html

20. олекса

олекса New Member

а де твій аватар? :)