А я хіба десь розшифровувала РККА? Я знала, що означає ця абревіатура і мала інше на увазі: 1). Де 23 лютого 1918 року створено армію? 2). Як створення цієї армії (крім окупації) у 1918 році стосувалося України? 3). Що повинні святкувати українці: створення у 1918р. російської "рабочє-крєстьянской красной армії" , чи її окупацію теренів України? А чому ж не згадати? Згадаємо. Ця армія називалась УГА і до красних відношення не мала. Її вояків (біля 15 тис.) скосив тиф та інші хвороби, і вони, знаходячись у шпиталях, були полонені "красними". У строю залишалось біля 5 тис. практично небоєздатних солдат. Російські більшовики від імені створеного в Україні маріонеткового уряду арештували генерала УГА О. Микитку і начальника штабу генерала Ґ. Ціріца, відвезли їх до Москви і розстріляли, а комадиром новоствореної ЧУГА поставили Затонського. Багатьох вояків і старшин було закатовано. Насильницьке приєднання до "красних" обурювало вояків. При зручній нагоді від ЧУГА відколовся 3-й кінний полк на чолі з отаманом Е. Шепаровичем, за ним - запасний курінь сотника І.Козака, технічний курінь поручника Т.Кізнюка, потім 2-га і 3-я бригади. Частина з них приєднались до армії УНР, а частина потрапила у польський полон. У складі ЧУГА (що у свою чергу була у складі більшовицької Таращанської дивізії) залишилась лише 1-а бригада, яка разом з "таращанцями" була розбита поляками.
Не знаю как узбеки, а латыши должны праздновать Латы́шские стрелки́ (латыш. Latviešu strēlnieki) — личный состав стрелковых частей, сформированных в 1915 году во время Первой мировой войны из жителей Лифляндской, Курляндской и Витебской губерний. В 1916 году развёрнуты в Латышскую стрелковую дивизию. После Октябрьской революции перешли на сторону большевиков. Являлись самым крупным национальным военным образованием на службе в Красной Армии. Использовались как исключительно боеспособная сила, на службе революции. Общая численность 80 тысяч человек, средний возраст которых был 23 года. Дивизии латышских стрелков широко применялись по всему фронту Гражданской войны. Части латышских стрелков отличались железной дисциплиной, использовались для подавления восстаний против большевиков в ряде городов (Ярославль, Муром, Рыбинск, Калуга, Саратов, Новгород и др.).[1]. Многие командиры латышских стрелков, впоследствии уже после расформирования частей смогли достигнуть больших руководящих постов. Так, первым начальником ГУЛАГа был бывший латышский стрелок Ф.Эйхманс, а М.Лацис становится председателем всероссийской коллегии ЧК уже в 1918 году. Латышские стрелки также стали занимать значительные должности в Красной Армии." и армяне тоже "На фронтах Великой Отечественной войны сражались более 500 тысяч армянских воинов. В годы войны в СССР были сформированы шесть армянских дивизий, которые с боями прошли путь от Кавказа до Берлина. Особенно отличилась 89-я армянская трижды орденоносная стрелковая дивизия, известная как знаменитая Таманская дивизия, участвовавшая в штурме Берлина, кстати, единственная из национальных формирований. Более 60 генералов – армян командовали крупными соединениями Красной армии, вплоть до армий и фронтов. За мужество и отвагу, проявленную в боях, за умелое командование воинскими частями 70 тысяч армянских солдат, офицеров и генералов были награждены орденами и медалями СССР. Высшей награды – звания Героя Советского Союза были удостоены 106 армянских бойцов. Полными кавалерами ордена Славы стали 27 армян. "http://analitika.at.ua/news/2009-05-09-8313
Це вже їхня справа. Нехай святкують, якщо вважають за потрібне і вважають себе послідовниками тих стрільців. Треба поцікавитись, - святкують чи ні. Якщо не святкують, то запустимо на їхні форуми Прораба з гаслом: "23 февраля - ДЕНЬ СОВЕТСКОЙ АРМИИ!!! И не вам националюгам решать - отменять его или нет!"
Та нє, Ви шо! Молодість, максималізм... З віком пройде. Єдине, що погано, так це те, що розумних і суспільно-активних молодих людей наша сьогоднішня влада виховує у такому дусі. Ну-у-у, а оце що? Даруйте, але це якась каша. Да, да, да... Ну не могли українці червоних підтримувати, не могли і все тут. Червоні - виключно росіяни, вони і тільки вони. А українці усі як один були проти. Ну а хто не проти - той манкурт, яничар, москаль... Зручна позиція.
Ви неправильно зрозуміли, це не розшифровка, бо в такому випадку я би всі чотрири букви розшифровувала. Я лиш наголосила на тому, що красная армія у 1918 році була російською і створена в Росії. Ваші спроби відповісти на питання перетворились на кашу думок? Ок. спробую на пальцях. 1). Де 23 лютого 1918 року створено армію? (Декрет про створення РККА стосувався Росії чи України також? Армію 23 лютого створено в Росії, чи в Україні також? Факти, посилання.) 2). Як створення цієї армії (крім окупації) у 1918 році стосувалося України? (Яке відношення має Україна до створення РККА? Яку роль для України РККА відіграло у 1918 році, крім окупації і війни з УНР?) 3). Що повинні святкувати українці: створення у 1918р. російської "рабочє-крєстьянской красной армії" , чи її окупацію теренів України? (Який в українців сьогодні повинен бути мотив святкувати 23 лютого?) Це ви за кого говорите? Може це - результат тієї каші, що зварилася у вашій голові? Я наводила лише факти. Я не заперечувала підтримки частиною українців більшовицької ідеології. Підтримка була. Мало хто з них наперед передбачав, чим все це закінчиться, бо пересічного піпла приваблювала ідея бути хазяіном всєй страни, в каторай так вольна дишит чєлавєк.
День армії хай би був уже в любий день, просто він втратив своє значення через те що в армії ніхто не служить. Тепер дорога зовсім інша - інститут-офісний планктон. А хто служить - то на них дивляться квадратними очима як на дурних. Ось і вийшов не день армії - а день гермафродита.
В 20-тих роках було гасло: новому часу - нові свята! Чому ж в теперішні нові часи так хочеться тягнути старі свята?
КАК-КАК?... ---------- Додано в 21:21 ---------- Попередній допис був написаний в 21:16 ---------- Почему "стари"? Вы жили до 1917-го года ?
А що, умислово здорові українці вважають цей день якимось святом? Я не думаю. А на совків (москало-креолів) можна і не звертати уваги.
А з іншого боку день української армії взагалі ніхто не пам'ятає, котрого він числа. Чоловіче свято випадає з календаря. Ну воно й справедливо в принципі, а то воно декларативне якесь.
Их мало осталось, многие к иноземцам подались, а если учесть что большинство психушек закрыли, а больных выпустили...
Я теж святкую перше січня... І дуже повезло Україні, що Новий рік випав саме на нього Виникло питання, чисто абстрактне... Якщо нацики прийдуть, як ім дуже кортить, до влади, коли в нас Новий рік буде?