О , камандір ! Давно цього слова не було чути від Вас! Що це з Вами... - це з будуна чи з недопиття? А коаліційних сил в Афганістані загинуло менше , набагато менше - 1012 чоловік. ...з них - 576 американців , 149 - бритійців і 108 канадців.І решта з інших держав.А є вони там , що в них мандат ООН імєєтса.
А знаєте, чому день совєтської міліції 10 листопада, а української - 20 грудня ? Мені розповів випускник поліцейської академії (працює сисадміном у банку): 20 грудня - це "40 днів" по совєтській міліції. Що там виходить через 40 днів після 23 лютого - перше квітня, ні ?
Як на мене, то я б День Захисника Вітчизни переніс би на 8 липня. В цей день 1659 року почалася Конотопська битва. Битва, більша за Полтавську. І закінчилась перемогою українського війська. А пропозиція ВАЮ, що до перенесення Дня Захисника Вітчизни на 29 січня трохи не те. Я пишаюсь 300-а студентами, які під Крутами прийняли нерівний бій, але це була поразка. Як день пам'яті всім загиблим за незалезність України, 29 січня підходить ідеально. Але святкувати потрібно ПЕРЕМОГУ.
Патрику, Ви у прямій мові до Полковника не вживайте слова "Мандати". Бо він у відповідь ... самі розумієте що скаже ...
Взагаліто Троцький був євреєм з українського міста Бобринця. А Росія має ще менше причин святкувати в цю дату ніж Україна, бо по-перше, більшовики знищили Російську імперію, по-друге, в цей день відбулась ганебна поразка більшовиків і по-третє, придумав свято українськи єврей...
Вот ТАК всегда...Только копнешь историю Российской империи - или Речи Посполитой - или эсэсэсэрии - сразу натыкаешся на выходцев с Украины.... Непонятно - чего тогда правоверные националисты так стенают.....
Та Ви шо??? А як бути з тією частиною українського війська і його славних командирів, які воювали тоді на боці Росії? А те, що це була не україно-російська, а польсько-російська війна? А те, що там було близько 40 тис ханських військ? І т.д. Якщо вже говорити за сивину далеку, то найбільш патріотичними і успішними, доленосними для України були битви під Ж.Водами та Корсунем.
Та не, это 40 дней вообще по правоохранительным органам в нашей стране, незьря випускник поліцейської академії зараз працює сисадміном у банку Та Ви шо??? А як бути з тією частиною українського війська і його славних командирів, які воювали тоді на боці Росії? А те, що це була не україно-російська, а польсько-російська війна? А те, що там було близько 40 тис ханських військ? І т.д. Якщо вже говорити за сивину далеку, то найбільш патріотичними і успішними, доленосними для України були битви під Ж.Водами та Корсунем. Та ви шо Степаныч, там же поляков громили, а для нынешней Украины праздником может быть поразка москалив. А вообще то отмечать Конотопскую битву, все равно, что немцам их победы в 41-м. После этого столько огребли...
В том же и дело, что празднование Конотопской битвы одно из звеньев формирования у украинцев образа России как врага. Что глупо, непатриотично и вреднО для нашей страны. Но кому они нужны, интересы нашей страны? Кстати, "славный" Выговский за два года своего правления умудрился развязать в Украине братоубийственную гражданскую войну, в результате чего погибло около 100 тыс украинцев, не клялся в верности только ленивому и кончил тем, что его уничтожили те же поляки, за которых он под Конотопом задницу рвал.
Насколько надо быть тупыми и безпамятными что бы не помнить , что 23 февраля - ДЕНЬ СОВЕТСКОЙ АРМИИ!!! И не вам националюгам решать - отменять его или нет!
Боже! не прораб а топік-реаніматор! мало того, що відповідь на допис від 20.02.2007, 13:58 так ще й півроку сюди ніхто не зазирав... а так глас не мальчіка, но мужа...
нее... це я ніколи не забуду! http://www.youtube.com/watch?v=1Fe1XcrWPPY&feature=related истребитель мне в ангар!!!
Тоді (лютий 1918р) це була не САВЄТСКАЯ, а РОСІЙСЬКА ЧЕРВОНА АРМІЯ, (РККА) яка окупувала Україну. То що мають святкувати українці? Може ще й латиші, вірмени і узбеки (і т.д.) мають то святкувати? "Насправді Декрет про створення Червоної армії Володимир Ульянов-Ленін підписав 15 січня 1918 року. І одну з перших її боєздатних одиниць — 6-тисячну армію полковника Михайла Муравйова — відрядили не на захист Петрограда, а проти Української Народної Республіки, яка оголосила про повну самостійність." http://sd.org.ua/news.php?id=16316 "Высоко в небе ясном Вьется алый стяг. Мы мчимся на конях Туда, где виден враг. И в битве упоимтельной Лавиною стремительной: Даешь Варшаву! Дай Берлин! Уж врезались мы в Крым!" (Марш Будьонного. 1920р.) З Декрету про РККА : "... для замены постоянной армии всенародным вооружением в ближайшем будущем и послужит поддержкой для грядущей социалистической революции в Европе."
Мені здавалосяб логічним святкувати день Українського війська 14 жовтня тобто на Покрови - "Для козаків свято Покрови було найбільшим і найзначущим святом. В цей день у козаків відбувалися вибори нового отамана. Козаки вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою. На Запоріжжі в козаків була церква святої Покрови.Українська Повстанська Армія (УПА), яка постала в час другої світової війни на землях Західної України як збройна сила проти гітлерівської і більшовицької окупації батьківських земель, теж обрала собі свято Покрови за день Зброї, віддавшись під опіку святої Богородиці."
РККА - абревіатура від "Рабоче-Крестьянская Красная Армия", українською - "РСЧА - Робітничо-Селянська Червона Армія". До речі, була ще й Червона Українська Галицька Армія (ЧУГА), про яку мало згадують.
Оцей хлопчина - Сурма - такий потєшний! Знімає мені карму за все, навіть за очевидні речі, як у #219!)