23 лютого, пора готуватись, панове

Тема у розділі 'Свята і вітання', створена користувачем Полковник, 12 лют 2010.

1. Полковник

Полковник миється в бані

Про ветеранов УПА не знаю и знать не хочу.
    Пенсия ветерана Великой Отечественной войны составляет 24 000 рублей (830 у.е.)
    К морю, говорите?
    Поискать предложения за 800 у.е. или сами потрудитесь?

• Подобається Подобається x 3
  2. Mikola Bogun

Mikola Bogun Well-Known Member

Вас зрозумів, чекаю в темі "історія", інакше нас забанять.

3. Mikola Bogun

Пенсія інваліда ВВ - 1 групи- 2342,70грн.-292.83 дол.США.
    2 -2096.10 грн.
    3 -1849.50грн
    Картина станом на 1 січня 2012 року відповідно до Закону України "Про державний бюджет України на 2012р."
    Відверто, не зрозумів Вашого жарту про 800 у.о. Але зазначу, що ветерани вермахту сьогодні по ряду загальновідомих всьому світу причин, почуваються та знаходяться в кращій фізичній "формі" ніж ветерани-переможці славної та народженої в славній перемозі під Нарвою 23 лютого 1918 року-Червоної Армії. Багато хто з ветеранів вермахту сьогодні здатен безпосередньо, самостійно без сторонньої допомоги, насолоджуватись життям. Одразу уявіть собі його однолітка- ветерана Червоної Армії та з першого разу здогадайтесь чому це так!? Якщо навіть віртуально уявити, що за допомогою зазначеної жалюгідної, нікчемної пенсії, ветеран ВВ( в Україні це інвалід ВВ) придбає собі квиток, скажімо до Єгипту, то він фізично не здатен подолати таку відстань, тим більше самостійно обійти себе за місцем відпочинку.
    Оскільки ми з Вами спілкуємося на Львівському форумі, а дехто й не один рік , то всеж-таки маємо поважати Україну й тих, хто поклав за її незалежність життя та здоров*я.
    Ветеранам УПА також надається допомога , але з Обласних бюджетів за місцем проживання. Хоча вона мало чим відрізняється від "захмарних" пенсії ветеранів Червоної Армії, які я навів вище.
    Про Організацію Українських Націоналістів-Українську Повстанську Армію популярно розповім Вам на темі "ОУН-УПА, націоналізм". Чекаю на Вас там.

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ви явно не в темі. Хочаб тому, що не знаєте, що ветерани УПА українським законодавством прирівняні до учасників бойових дій, тим самим забезпечені всіми пільгами і виплатам, передбаченими Законом. А крім того ще й отримують доплати з місцевих бюджетів.
    Мені давно кортить спитати хоч одного упіста про те, чи не печуть йому гроші, які виплачуються державою до Дня Перемрги. :)))
    А Ви не знаєте?

• Подобається Подобається x 2
  5. Mikola Bogun

Не хвилюйтеся не у ФСБ Росії.

6. Это мы и сами знаем... ;)

- трофей, не?

7. Mikola Bogun

Вітаю пане. Якщо Вас не обтяжить, то в якому нормативному документі(законі), воїнів УПА прирівняно до ветеранів ВВ? Будь ласка назву та реєстровий номер закону? Буду дуже вдячним.:)))

8. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

---------- Додано в 14:32 ---------- Попередній допис був написаний в 14:25 ----------

9. Mikola Bogun

Чому пан не заходить на стор.3 теми "Росія і Україна напишуть "спільну історію"? Слабо? На розбраті, що коїться в Україні , Московія завжди "грала" і на жаль ще пограє деякий, вже не тривалий час. Отже чекаю на вказаній темі. Дякую за увагу.

10.  
  11. Mikola Bogun

Я розумію, що московським "воякам" це не до вподоби, фактично вони свою ж Дибенківсько-Совєтську Армію й знищили у 1991 році. А Ви пане тут яким боком? За ординарця?:ireful1:

12. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Це не жарт. Пенсія ветерана в Росії...Мій дід отримував як інвалід війни біля 600 у.о., але це було давно, пенсію підвищували.

---------- Додано в 17:06 ---------- Попередній допис був написаний в 17:04 ----------

Для мене, зізнаюсь , новина. Я в курсі виплат з місцевих бюджетів, але на державному рівні???

13. Полковник

Полковник миється в бані

Я тоже не врубаюсь в факт того, что на Украине количество "ветеранов" УПА и СС Галичина уже превысило количество Ветеранов Великой Отечественной войны Советского Народа против немецко-фашистских оккупантов 1941-1945 годов.

14. Полковник

Полковник миється в бані

Оскільки ми з Вами спілкуємося на Мюнхенскому форумі, а дехто й не один рік , то всеж-таки маємо поважати Ниметчину
    Оскільки ми з Вами спілкуємося на Кечкеметскому форумі, а дехто й не один рік , то всеж-таки маємо поважати Угорщину

Почему маемо?
    А кто не поважает?
    Не поважать рагулей никак не свяхано с повагой к Украине.

15. VasMT

Вкотре пересвідчуюсь в тому, що Ви не серйозний опонент чи співрозмовник, а мережевний глюк. Крім лялякання та дешевих понтів, типу я такий все в курсі, нічого розумного від Вас я ще не почув... Але то лірика. Якщо Вам чогось бракує, аби самостійно прочитати, зрозуміти та осмислити написане іншими, то спробую ще раз.
    Прочитайте п"ять разів, але повільно... Може Вам тоді дійде сакральний зміст цих простих слів. Тепер про Закон. Невже так важко користуватись Гугльою? Але, якщо так, то нате
    Сподіваюсь самостійно зможете знайти в цьому невеликому, за обсягом Законі, своїх улюблених вояк...

• Не подобається Не подобається x 1
  16. Mikola Bogun

:)
    За "улюблених" дякую. Так, вони відповідно до ст. 4 ЗУ "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту № 3551-ХХ від 22 жовтня 1993р. є ветеранами війни, а згідно з ч.1 п.16 ст 6 цього ж закону, воякі УПА, які приймали участь у бойових діях в період 1941-1944р.р., прирівняно до учасників бойових дій, але з великою "оговоркою": "..які не вчинили злочинів проти миру та людства та реабілітовани відповідно до Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні". При цьому ветарани УПА згідно закону "Про статус..", на відміну від ветеранів ЧА, партизанів і т.д., так і не попали до повного переліку осіб, визначених ст.13 закону "Про статус.." яка називається: "інваліди війни". Тобто на них нібито й поширюються дії деяких статтей закону, а коли торкаємось найбільш актуальних пільг для осіб такого поважного віку, то маємо те що маємо.
    Питання до Вас: Який відсоток бійців УПА, припинив чинити опір сталінсько-комуністичному режиму після весни 1944 року і скільки часу і снаги треба "улюбленому", щоб в судовому порядку, кожному індивідуально(або за допомогою адвоката) себе реабілітовати за законом "Про реабілітацію.." Вони так само як і ветерани ЧА всі вже інваліди і назвіть мені у відсотках скільки їх в масштабах України та поза її межами реабілітовано, чи це взагалі реально?
    Ось і маємо, що питання надання ветеранам УПА пільг в повному обсязі згідно з Законом "Про статус..- не передбачено, отже це питання і на державному рівні досі залишається не вирішеним. Декілька західних областей вже прийняли це рішення, але це на свому рівні..
    Хоча на офіційному рівні з 2005 року в Україні офіційно святкується річниця створення УПА (14 жовтня 1942р. День Покрови), але що відбувається на цих святах і як вони проходять під супровід миліції, улюлюкань, з вивішуванням портретів "батька всіх часів і народів", виливанням бруду на ветеранів УПА , живих та тих яких вже не має- це теж загальновідомий факт.
    Деякі аналогії спеціально для Вас:
    "...Адже у РФ вже визнані героями та реабілітовані майже всі військові та політичні діячи минулого. В т.ч., які активно боролися у 1917-1922 р.р. проти леніно-троцкістів та у роки Другої світової війни 1041-1945 р.р. проти сталінізму. Серед таких А. Денікін, Л.Корнілов, О.Колчак, в т.ч. К.А.Маннергейм (пізніше лідер Фінляндії) та інші. Вони ж сучасники українського С.Петлюри. Далі реабілітуються й борці проти сталінізму - сучасники С.Бандери, Є.Коновальця, Р.Шухевича, Л.Ребета. Серед таких - генерали Камінський, Трухін, Воскобойников та ін.. аж до Власова. Адже їхні військові загони, які у складі військ вермахту нараховували понад 1 млн. солдатів під емблемою РОА. А вони ж боролися як проти радянських партизанів, так і проти УПА.. Далі проти партизан ЮНА в Югославії. І про цей факт ні слова з боку комуно-олігархів України. Бо це, бачите завжди "герої", бо вони представники "великої землі" А в той самий час згадані українофоби виливають цілими відрами бруд на дивізію "Галичина", на УПА, чисельність яких разом узятих не нараховє і 10% російських антисталіністів. І які боролися на споконвічних українських землях. І тілки за встановлення незалежної національної держави. Так хто ще нині не позволяє такого права тільки для народу України? А це імперіалістичні кола в уряді РФ А в Україні-комуно-алігархічна антиукраїнська еліта, як "5"-та колона.."

---------- Додано в 10:30 ---------- Попередній допис був написаний в 10:22 ----------

Дуже приємно, а мене Mikola Bogun:give_rose:

---------- Додано в 10:38 ---------- Попередній допис був написаний в 10:30 ----------

Ось і рахуйте:"Галичина", ОУП-УПА це 10% від кількості антисталіністів (РОА понад 1 млн солдатів). Зауважте "націоналісти" виборювали свою державу на споконвічних теріторіях України, в "братній" Югославії не знищували людей та не воювали проти ЮНА.:)

---------- Додано в 10:43 ---------- Попередній допис був написаний в 10:38 ----------

:)Ви я бачу вже на солов*їну перейшли. То Ви з*ясовується - "націоналіст"?!:good:

17. VasMT

У Вас Гуголь не працює? Тоді скористайтесь або Яндексом, а бо хочаб Метою...
    А щоби якось спонукати Вас до розумової діяльності, привідкрию таємницю. В Законі "Про реабілітацію..." є слова, повз які Ви, як водиться, проскочили, в праведному пориві... Ось вони
    Стаття 1. Вважати реабілітованими
    Як бачите, все просто...

Цікавий парадокс спостерігається вже на протязі багатьох років. З кожним роком Ветеранів Великої Вітчизняної війни все менше і менше, а вояк УПА - все більше і більше... Зможете пояснити цю загадку природи?
    Вам більше немає про що поговорити, як тільки про Росію? Та мені начхати і на Денікіна і на Корнілова. І тим більше на їхню реабілітацію. Чого Ви вчепились за сусідню державу. Своєї мало?

• Подобається Подобається x 4
  18. zherech

zherech Well-Known Member

Можно как то документально подтвердить информацию о процессе реабилитации в РФ на гос.уровне Трухина,Каминского,Власова и им подобных?

19. Mikola Bogun

:) Закон України "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні" № 962-ХІІ 17 квітня 1991 р.
    стаття 7 Встановити такий порядок застосування статей 1 та 2 цього Закону.
    ч.1 Органи прокуратури у взаємодії з органами державної безпеки проводять перевірки...
    ч.3 При наявності підстав для визнання особи такою, що згідно з статтею 2 цього Закону не підлягає реабілітації (зрада батьківщині, каральні акції щодо мирного населення,...пособництво в цьому окупантам, а саме таки ярлики досі навішані воякам УПА, колишнім дивізійникам "Галичини", що чинили збройний опір в сотні раз переважаючим в військовій силі й техніці, військам НКВС до 1961 року),прокурор надсилає справу з висновком:sad:(далі по тексту)
    Стаття 8. Особу , яку визнано судом чи військовим трибуналом такою, що не підлягає реабілітації, вручається копія ухвали(таке рішення, як ви розумієте, чекає переважну більшість вояків, які не склали зброю у 1944 р.)і т. д.
    То є шанси у ветерана УПА при описаних обставинах отримати у прокурора довідку про реабілітацію, або відповідне(позитивне) судове рішення згідно п.2 ч.4 статті 7? Так є, але вони мізерні й дорівнюють 0.
    А це знов ж таки прокурор, судовий процес, справа не одного місяця, а то і років.
    Думаю, що загадка полягає в тому, шо вояки УПА вели й продовжують вести здоровий спосіб життя, уникаючи всіляких "Дибенківських полян", як з приврду так і без приводів. Згадайте Головнокомандуючий УПА В.Кук, у свої 90- користувався інтернетом!!! Ветерани ЧА, окрім фронтових ста грамів, ще досі банально зловживають алкоголем, переважна частина з них була вихована режимом в атеістичному дусі. 77 осіб позбавлено звання Героя Радянського Союзу в різний період часу. А УПА це віра в бога, в свою святу боротьбу за Україну,врешті сувора заборона за статутом пиятики, здорове харчування(бануш наприклад) яке їм постачало місцеве населення, воювали на своій споконвічній землі.
    Я до того, що тут, саме той рідкісний випадок, коли маємо брати приклад у північного сусіда. Тобто Денікини, Власови, Воскобойникови, Колчаки сьогодні з миром покояться на цвинтарях у Росії поряд з червноармійцями за християнськими звичаями і там це норма та без зайвого галасу.
    А в Україні досі вважається ненормальним могила воїна УПА й 1-го Українського фронту поряд на одному цвинтарі?? Я не маю на увазі ветерана НКВС тих років!!!

20. zherech

zherech Well-Known Member

Деникин похоронен не в России,Власов после суда повешен и зарыт в безымянной могиле в лучшем случае под каким-нибудь номером. И т.д. Прежде,чем писать всякую чушь надо немного историю подучить.

---------- Додано в 19:08 ---------- Попередній допис був написаний в 18:58 ----------

Бред. Много видели пьяных 86-88 летних ветеранов. Я каждый год поздравляю их с Днем Победы-ни разу пьяными не видел.

а де твій аватар? :)