22-е, Львов

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Shao, 17 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Balaganoff

Balaganoff Дуже важлива персона

19-го.

2. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Кви́тка, Григо́рий Фёдорович (псевдоним — Основья́ненко, укр. Григо́рій Фе́дорович Кві́тка-Основ'я́ненко; 17781843)

18-го!!! Як компроміс - на рубежі 18-19 го ст.

3. Balaganoff

Писатель или композитор определяется временем творчества, а не сроком жизни. Писать Квитка начал в 1830 году.

4. ГРАНД

Те що москвинство гріх, я не казав. Але готовий Вас тут підтримати в цьому визначенні. Особливо стосовно українців. А інших гріхів , я наче б то ні за ким і не помічав.

Ну про ворога, то громко сказано. І вирахувати не проблема. Варто лише уважно перечитати всі пости піддослідного дописувача, і натура та суть не заставлять себе довго чекати, проявляться, навіть мимо волі самого дописувача.

Нічого сакраментального і тим більш расового я не казав. То Ваші фантазії так малюють.

можу.

Як не дивно, але має.

А Ви ні?

То від незнання московства. Навіть по-при те, що він сам себе вважає москвином. Муха що назойливо вранці гуде перед обличчам людини, коли сплячий намагається від неї відмахнутись або просто прихлопнути,- теж вважає сплячу людину хамом (хамкою). але ж не так?

Та хто би сумнівався. Особливо коли в якості назойливої мухи перед обличчам людини його назвав саме я.

Ну як я можу бути згоден, або не згоден з мухою? Муха існує і робить те для чого вона предназначена. І байдуже згоден я з її функцієй, чи ні.

Я не претендував на еталонність. Значить це питання втрачає смисл.

Зогляду на відсутність смислу по першому питанню, друге автоматично втрачає смисл також.

Зрозуміло . Беру свої слова стосовно Вас обратно.

5. ГРАНД

Людина народилась та увійшла в свідоме життя в 18-му столітті і в 22 роки вже була цілком свідомою і з закладеними основами майбутньої творчості. Це було ще в Куряжському монастирі, після виходу з якого він почав активну творчу діяльність. Насамперд просвітницьку та театральну.
    Хоча повний розквіт таки вже в 19-му столітті почався. і зустрічі з Сковородою і переписка з Шевченком. Останній навіть вірш написав "До Основ"яненка".
    Тому і запропонував компромісний варіант про рубіж 18-19 століть.

6. GR_

GR_ Дуже важлива персона

Ну это не совсем псевдоним. Основа это сейчас район Харькова и крупная жд станци, а в те времена там была их родовая усадьба.:)

7. ГРАНД

Одного дня 1604 року до Києва прибився звідкись дід із внуком-сиротою Григорієм. Невдовзі дід помер, а внук прижився. За ніжну вдачу і незвичайну вроду підлітка прозвали Квіточкою, а коли підріс — Квіткою. Згодом у нього закохується горда красуня, дочка київського воєводи, і парубок відповідає палкою взаємністю. Вони потай вінчаються, підмовляють гурт козаків і тікають на вільні, дикі тоді, землі Лівобережжя. На березі річки Уди засновують поселення — початок майбутнього Харкова й усієї Слобожанщини. Це був прапрадід Григорія Федоровича, що заснував рід Квіток.
    Біографія

[​IMG] [​IMG]
    Пам'ятник у Харкові на одноіменній вулиці, 1994, скульптор С. А. Якубович, архітектор Ю. М. Шкодовский

Народився у с. Основі (тепер у межах Харкова). Походив з козацько-старшинського роду. Здобув домашню освіту. У родині панувала глибока шана до рідної мови, історії, фольклору, мистецтва. Звичаї в родині відзначалися простотою, тут багато читали, постійними були вистави самодіяльного театру, натхненником яких був Григорій; він же виконував і головні ролі. Усе це формувало мистецькі смаки юного Квітки, його суспільні погляди, прищеплювало любов до народної поезії, виховувало повагу до простолюду. Родину Квіток часто відвідував Сковорода, а відомо, що він відвідував лише однодумців. Може, тому Григорій Квітка вивчає напам'ять вірші Сковороди, байки Гулака-Артемовського, цілі уривки з «Енеїди», читає Ломоносова і Мольєра, Жуковського і Сервантеса — взагалі все, що потрапляло йому на очі, любить слухати легенди, повір'я та розповіді про героїчні битви козаків супроти нападників.
    У 23 роки вступив до Курязького монастиря, але через чотири роки повернувся до світського життя. Був комісаром у народному ополченні, повітовим предводителем дворянства (1817-28), згодом — головою Харківської палати кримінального суду. Став активним діячем громадського і культурного життя Харкова. Обирався членом Товариства наук при Харківському університеті. Виступив одним із засновників Харківського професійного театру (з 1812 — його директор), Благодійного товариства (1812), Інституту шляхетних дівчат (1812), Харківської губернської бібліотеки (1838). К.-О. був прихильником ідеї вдосконалення суспільства шляхом реформ та впливу на нього засобами літературного і театрального мистецтва. Головним творчим принципом вважав «писання з натури», орієнтацію на живу навколишню дійсність. Виступав з пропагандою народної теми в літературі, був переконаний в позастановій цінності особистості. Свої перші твори друкував у журналі «Украинский Вестник», який видавав у 1816-17 разом з Р. Гонорським і Є. Філоматським.

8. Balaganoff

Есть две теории возникновения человечества - от евреев и от обезьян.
    Выбирайте.

9. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

А чого тільки дві? А третя як вам - євреї від мавп?
    А Квітка з Основи почав писати в 18 столітті, а "Шельменко денщик" появився на світ в 1816 році. Тому не варто Ґранту закидати щось негативне відносно стику віків. Це вже виглядає, як позов гонору, а не істини.

10. Balaganoff

Пример в студию.
    Литературную деятельность начал в 1816 на русском языке(С)
    В 1840.

11. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

???
    Да ну...

12. ГРАНД

Еге ж , славетний етнограф Балаганов Вам завдав задачку;):)). Вибір не широкий, але все ж таки яку версію Ви обираєте для себе?:)) Яку для себе обра сам Балаганов здогадатись не трудно. :)

13. Luna

Вибачте, що я маю ОБИРАТИ? Я ЗНАЮ, коли було написано цей твір...і не бачу підстав для сумнівів. Гадаю, Прокіп просто помилився при наборі тексту.

14. ГРАНД

Ось який вибір запропонував Балаганов.;):)):rose:

15. Balaganoff

Это я вам предложил в контексте этнической чистоты.
    Так шо там нам говорит гинекологическое дерево?
    До какого колена вы знаете свою родословную, ась?

16. ГРАНД

Балаганов. Не відмазуйтесь. Вмерла так вмерла. :));)
    Тим більш що генікологію Ви втулили явно не за адресою, зазделегідь знаючи якої я статі. Тому справедливо було б це питання спрямувати тим хто відповідає статевою ознакою. Я переадресував Ваше питання пані Луні. Так буде логічніше та веселіше. А Вам тепер віддуватись за свій невдалий жарт перед нею.

17. Luna

Упс...Гранд - а просто ОТВЕТИТЬ не?
    Мне выбирать н е предлагали)) Это вопрос для сторонников ЧИСТОЙ крови. Вы и выбирайте..

18. ГРАНД

Нє. Питання про генікологію явно не до мене. Отакий упс.:rolleyes:
    То я пропоную.;) але забов"язаний послатись на автора питання. Бо не я ж його придумав.

Я вибираю чисту кров. В медичному розумінні. З нормальним вмістом цукру, і прочими тромбоцитами та лейкоцитами.:));) але все рівно питання генікології якось заважає дати повноцінну відповідь.

19. Luna

Маячня...

20. ГРАНД

Згоден. Достойна відповідь Балаганову.:good:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)