[2011] Японія, землетрус 8,6 бала

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Deus igrok, 11 бер 2011.

1. Nevermind

Nevermind Просто персона

Chaldon, Вы сейчас хотите, чтобы мы все восхитились тем, что Россия решила помочь японцам?

Во-первых, уже привела пример с банком. В такой ситуации можно было бы сделать все за 5 минут, а не переносить на завтра.

Во-вторых, и так все страны помогают Японии. Почему Россию надо выделять отдельно?

В-третьих, лучшей помощью от России Японии было бы возвращение спорных Курильских островов, о чем я уже говорила в другой ветке. Там бы могли расселиться люди из пострадавшей префектуры Мияги.

• Подобається Подобається x 8
  2. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

КАТАСТРОФУ НА АЕС ФУКУШІМА ЗУПИНИТИ НЕ ВДАЄТЬСЯ! ПІСЛЯ ВИБУХУ ПЕРШОГО РЕАКТОРА СЬОГОДНІ СТАВСЯ ВИБУХ ТРЕТЬОГО РЕАКТОРА!

У мене залишається слабка надія, що другий, скерований вибух, могло було влаштовано навмисне, щоб аварійно скинути і спалити водень, який під величезним тиском накопичився в реакторі і в такий, напевне, останній спосіб, запобігти повному руйнуванню внутрішнього сталевого корпусу. Якби сталося таке його руйнування, катастрофа в Японії повторила б Чорнобильську, можливо, навіть у більших масштабах.

http://www.youtube.com/watch?v=FGuDv65KasQ

---------- Додано в 07:11 ---------- Попередній допис був написаний в 06:54 ----------

Японія сама не подолає страшної біди, яка стрімко наростає і не піддається контролю. Це вже зрозуміло. І турбує те, що інформація з Японії надходить дуже скупа. Про це повідомляють багато світових вчених-атомників. А їх допомога лишньою не була б, бо колективний розум завжди сильніший від будь-якого регіонального.

Японія буде потребувати масштабної гуманітарної допомоги, яка вже надається світом. І якщо одним з таких актів гуманності буде повернення Росією Японії Курильських островів, це було б сприйнято і Японією, і всім світом, як найвищий прояв доброї волі.

---------- Додано в 07:41 ---------- Попередній допис був написаний в 07:11 ----------

На жаль, моє припущення про керований вибух дуже малоймовірне, бо під час вибуху постраждав персонал.

Останнє редагування: 14 бер 2011
  3. Blessed

Blessed Well-Known Member

Звісно все це не смішно, але мені згадався всіми нами любимий фізик (може і ядерщик) ВАСЯ ....кругом він сі втикав свої копійки і показував який він мудрий в питаннях створення світу і пізнання істини, але тут чогось мовчить...напевно він таки не все знає...:pardon:

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Мені СЄ вчора повідали. Вони точно знають, чому...

---------- Додано в 10:24 ---------- Попередній допис був написаний в 10:23 ----------

Та йой...
    Тут в темі самі ядерщики.

5. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Вася (на жаль, не знаю, хто то) зараз може бути зайнятий серйознішими справами, якщо він дійсно фізик-ядерщик. Хоч знати всього він точно не може. Он і Японія не все знає...

Але!

Те, що після таких вибухів внутрішні оболонки реакторів до цих пір цілі - це неймовірно... Про це говорить рівень радіації, який і порівняти не можна з чорнобильським - в Японії він в тисячі разів нижчий. Хоча, звісно, те, що забруднення є - це вже трагічний факт...

Але те, що паливо всередині товстостінних металевих посудин, а не назовні, дає надію на те, що конструкторські рішення проектувальників японських реакторів дадуть змогу і надалі утримувати ядерне "паливо" всередині, і вберегти навколишню територію від фатального забруднення. Хоча забруднення і атмосфери, і води вже є, бо воду для охолодження беруть з моря, і туди ж вона, скоріше всього, і зливається, бо навряд чи системи закритого циклу теплообміну вціліли після землетрусів, цунамі, вибухів...

---------- Додано в 10:34 ---------- Попередній допис був написаний в 10:27 ----------

Згадуючи катастрофічне цунамі в Японії, варто також згадати і те, що японці до останнього часу добували китів на м"ясо, приєднавшись до міжнародного мораторію лише частково... Чи щось зміниться після стихійної ктастрофи?

• Подобається Подобається x 7
  6. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Може для когось і жарти, а мені трохи страшно. Дай Боже, щоб "можливий сценарій" не перетворився в "реальний"
    http://www.segodnya.ua/news/14231348.html

• Подобається Подобається x 3
  7. Ома

Ома Дуже важлива персона

Так, мені теж це здається дивом. Але, треба зважити на те, що японці завжди готові до землетрусу і обов'язково внесли сейсмологічні ризики у проекти АЕС. І все ж таки, такої сили землетрусу ще не було, а реактори ще цілі. Молодці японці.
    Сподіваймося, що Господь збереже їх і всіх нас від ядерної катастрофи.

8. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Я где то просил восхищаться?

Вот пример, что ВЫ не ровно дышите, ошибку в реквизитах Российского сбербанка посчитали злобной задумкой. Написав сразу после моего поста
    Не все, а 70 и Россия в том числе, хотя взаимоотношения в последнее время далеко не идеально складывались. А про кого должен был писать я? Вы напишите что делает Украина. Вчера три бригады МЧС спасателей ждали разрешения на вылет в Японию. Я как налогоплательщик, тоже вношу свой вклад.
    А вы какого отношения имеете к раздачам земель? Там есть хоть немного, но людей. (кстати и переселенцы с Запорожья и Дона) они против,. вплоть готовы взяться за оружие. Их предки там положили жизни за эти острова. Или пример со змеиным заразителен? Я сострадаю на сколько мне позволяет расстояние, как и близость, даже готов принять семьи 2-3.

9. Ома

Ома Дуже важлива персона

Це не те слово, важко навіть уявити, до яких наслідків це може привести.
    Кожен рік повені в ЗУ - і що? Що крім розпилу? Нічого. Хтось зупинив вирубку лісів?
    Не кажучі вже про поміч постраждалим.

• Подобається Подобається x 4
  10. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

http://galinfo.com.ua/news/84525.html

• Подобається Подобається x 4
  11. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Вы думаете что я не знаю, или мне безразлично? Вот два примера.
    195 инвалидов, 295 больных детей. 152 тюменца умерли после облучения на Чернобыльской атомной станции.
    http://72.ru/newsline/142566.html

---------- Додано в 14:28 ---------- Попередній допис був написаний в 14:27 ----------

http://www.t-i.ru/article/3931/

12. poetka

poetka Дуже важлива персона

І я так думаю.....але є але -Росія не з тих країн її "імперський дух" цього не допустить....Щось слабо я вірю в гуманність з її боку.Хіба що самі росіяни повтсануть і піднімуть це питання,але як ми бачимо в Росії така сама демократія як і в нас...

13. Ома

Ома Дуже важлива персона

Навряд чи.

• Подобається Подобається x 6
  14. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Реактор на АЭС "Фукусима-1" остался без охлаждения

На японской АЭС "Фукусима-1" отказала система охлаждения второго реактора. Об этом сообщает Reuters со ссылкой на японское агентство Jiji.
    Согласно заявлению компании-оператора АЭС Tokyo Electric Power Co (TEPCO), охлаждение реактора полностью остановлено; уровень охлаждающей жидкости падает. Между тем агентство Associated Press сообщает о проблемах с охлаждением на третьем реакторе.

15. Dars

Dars Well-Known Member

Я сі дивую нашим громадянам. Тема про землетрус, а у них одне : Росія, Куріли, москалі, козаки. А от шельф біля острова Зміїний ми згадувати не будемо, бо його у нас відібрали за європейськими принципами.

От пишуть: В аналогичной ситуации находится расположенная рядом АЭС "Фукусима-2". Там также вышли из строя системы охлаждения трех энергоблоков. В районе, где находятся эти две атомные станции, несколько раз регистрировалось повышение радиационного фона. Из префектуры Фукусима было эвакуировано около 180 тысяч человек.
    <a href="http://www.segodnya.ua/news/14231460.html">Источник</a>
    Щось я не второпав, як це декілька разів реєструвалось? А потім типа зникало?! Понаписують зара....

• Подобається Подобається x 2
  16. Ома

Ома Дуже важлива персона

Ви не на те звернули увагу. Бо головне, що при загрозі підвищення радиації у радіусі 20 км евакуйовані люди.
    Згадаймо нашу 1 травневу демонстрацію 86-го.

17. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Газоподібні, але відносно малорадіоактивні елементи виділяються в атмосферу - це не викинуті назовні вибухом у величезній кількості тверді частки палива та попелу, як було на ЧАЕС. Тому тут подув вітер з аварійного блоку - зафіксували радіацію. Віє вітер в сторону океану - рівень радіоактивності близький до норми. І так кожного разу, коли міняється вітер.
    "Понаписують"... Поначитують!

Хоч одне обнадійливе повідомлення:

Тобто, морська вода, яка використовується для охолодження, поки що залишається на станції! "Пізніше розберемося, що робити з водою" - повідомив по телефону Шого Фукуда, японський речник.

Це означає, що море не забруднюється так, як би забруднювалось, коли б воду скидали назад в океан! Може, їм вдасться втримати сильну радіацію хоча б в межах станцій...

• Подобається Подобається x 7
  18. poetka

Чалдоне, я Вас глибоко поважаю,але зрозумійте оті кілька людей не зрівняти з 5000 загиблих японців і тисячами безхатченків,які залишились без нічого....Невже Російська влада не надасть житло тим людям,котрі зараз живуть на Курілах?????????
    Хоча я їх таксамо розумію,мені б теж було важко покинути рідний дім,але такі жертви можливі і потрібні заради подальшого життя тих,кому значно гірше.....
    Не сумніваюсь,якби така сама ситуація спіткала Україну,наша влада точно так само б нічого не робила і т.д. і т.п.

• Подобається Подобається x 5
  19. - странно Вы вопрос ставите, разве на Курилах проще построить дома для оставшихся без крыши над головой японцев, чем на островах собственно Японии?
    Если не дай Бог, грохнут АЭС, тогда будет смысл предложить японцам временное убежище и не на Курилах, а где-нибудь в Приморье, где и климат помягче, и снабжение легче, пока не перегруппируют население.

---------- Додано в 15:37 ---------- Попередній допис був написаний в 15:29 ----------

- кто о чем, а кто ни о чём... Что мешает людям из пострадавшей префектуры построиться там же или рядом? Вероятность того, что следующее сильное землетрясение (после окончание афтершока) будет в этом же месте ниже (уж точно - не выше) на ближайшую перспективу, чем вероятность землетрясения где-то ещё в сейсмоопасной зоне, в которой и Курилы находятся.

• Подобається Подобається x 1
  20. poetka

То все балачки, я щойно переглядала фотки,як вони там бідні мучаться,жах........Вже буде як буде і ми з вами тут нічого не вирішимо,одне я буду стверджувати- Не треба бути байдужим.....

• Подобається Подобається x 9
а де твій аватар? :)