не знаю... Не подобається мені прив'язка патріотизму із мандатом на владу. Думаю, правильніше "ставити" на фаховість+контроль за владою. ---------- Додано в 22:50 ---------- Попередній допис був написаний в 22:45 ---------- не бачу жодних заковик "психології". Депутати (законодавці) не організували системи захисту. З чого випливає, що депутатський склад формувався невірно, за партєйною ознакою, взамін здатності вирішувати проблеми. Сподівання, що Партія фсьо розрулить і після з'їзду роздасть методички... А партія "проти" лише ломати може. треба створювати партії "за конкретні дії" (аналогічно, і антипР, антимоскаль, атнифсьо... ніц створити не зможе)
Подумалося... найперспективнішою була б Партія Пенсіонерів України. У керівний склад "молодих пенсіонерів", і відстоювання прав найбільшої верстви населення. Промисловість\виробництво, звичайно, зачахне. Зате підтримка 70% гарантована ЗІ: Василь Михайлович! У Стрию багато файного починалося...
Тим не менше, Україна торгує збіжжям і не має , в цілому, його дефіціту...Причому ніякої "боротьби" за врожай, все якось тихо і буденно... Заради Бога! Ви знаєте таких, хто поїхав за кордон заробляти на горілку!? Ви проводили плебісцит? Я це передбачав ще на зорі незалежності, коли Верховна Рада першим ділом почала встановлювати собі пільги...Я вже тоді казав, що таким чином компартноменклатура (яка тоді була в ВР більшістю, "група 239"), по-перше, зберігає для себе перелицьовані радянські номенклатурні пільги, без яких не уявляла своє життя, а по-друге, сприяє моральному розкладу представників патріотичних сил, значна частина яких виявилась нездатною встояни перед спокусою отримати гарну квартиру в Києві тощо... Справа в тому, що одне діло боротись проти КДБ, яке за всієї своєї нелюдяності, всеж керувалось хоч і радянськими, але законами. А інша справа - боротись проти відморозків, яким вбити, або скалічити людину, або її рідних, чи знищити її майно і хату, то однаково, як розчавити таргана... Проти таких повинна люто боротись міліція, а не загони самооборони, які можуть вдатись до несудових розправ з невинними людьми...Тим більше, що нормальна людина не зможе легко вбити людину, а бандит - простіше простого... ---------- Додано в 17:54 ---------- Попередній допис був написаний в 17:51 ---------- А чому Ви вважаєте, що всі партії "проти"? В партійних програмах є багато цікавих ідей...Справа в тому, що їх не виконують...
Для того, щоб показати, що не в партіях справа, а в тій законодавчій і конституційній системі, що будувалась в нас 20 років з метою зберегти для номенклатури привілейоване становище, але імітуючі для Заходу демократичні інституції, бо капітали збиралися тримати на Заході і дітей влаштовувати там теж... Партії існують в тих умовах, в яких і створені, а тому і несуть закладені в собі при народжені генетичні дефекти...
О! А кокої ж мари Ви за БЮТ горлянку дерете у сусідній гілці, не за "законодавчу і конституційну систему"..?
Проблема всюди і завжди - в людях. Якщо у нас протягом двадцяти років дебільна система і змінюється вона косметично - значить ніхто насправді не захотів її змінювати. Якщо люди, які хочуть жити по іншому, складають більшість, вони зрештою змінять систему в правильному керунку. Якщо люди хочуть жити по-старому, то вони найкращу систему підлаштують під потреби цих дебільних реалій, якими мені вже набили оскомину за останні кілька тижнів місцеві патрійоти. Народ, відкрийте очі! В тому, як ми живемо, винна не Україна. Точніше, винна Україна - але не як історичний і політичний феномен, а як сукупність людей, які тут живуть. Ніхто не хоче почати з себе. Всі посилаються на те, що в нашій країні такі реалії, що тут не можна жити чесно... І ніхто не задумується, що власне своїми нечесними діями і творить ті самі реалії, заганяючи країну в замкнуте коло. Люли добрі! Відчепіться вже від України. Україна - прекрасна! Вона дала нам чорнозем, ліси, озера, ріки, гори - прекрасні ліси, озера й гори, Чорне море, і море можливостей чудово жити. Україна не винна, що її населяємо ми - брудні, смердючі, хамовиті, брехливі і ліниві алкоголіки і просто пияки, дрібні злодії і великі, дрібні хабарники і казнокради... Тому залиште нарешті Україну в спокої і подивіться нарешті в дзеркало розплющеними очима...
Сумно. Особливо дивлячись на 20-тирічних - люди ніхто з нізвідки. На Білані виховуються, в них навіть не було ранньої Білик і "Гадюкіних", орусачуються, з батьками по російськи шпрехають. Не знаю що виросте з того.
Дуже влучно: Україна - чудова, українці - погані. Для корінних змін треба зібратися всім добрим людям і повбивати всіх поганих. ---------- Додано в 10:29 ---------- Попередній допис був написаний в 10:27 ---------- Спікають, а не шпрехають!
Ні, треба всім починати щось змінювати з себе. Не буває поганої Батьківщини, бувають негідні її люди.
І в системі, що виховала тих людей. Чому вона вразила український народ найбільше - це загадка. Ось що на цю тему сказав в своєму інтервю Левко Лукяненко Я собі уявляв, що коли Україна оголосить незалежність, вона стане на шлях послідовного відродження своєї духовності, культури, традицій у різних сферах. Наприклад, елементарне поводження людини в сім’ї, гостинах, на вулиці тощо. Якщо говорити про загальний образ, то я думав, що через 10—15, хай 20 років в Україні буде так, як у Франції, Польщі та інших європейських країнах. Цей образ мав би реалізуватися на практиці. Але не завжди практика відповідає ідеям. Я, звичайно, розумів, що перехід від колоніального стану до незалежності буде пов’язаний з багатьма труднощами. Навіть припускав, що якийсь період життя у незалежній Україні буде гіршим, ніж у колоніальні часи. Це як життя селянина, який перебудовує свою хату. Він зібрав матеріали: стару хату розвалив, а нову ще не збудував. У цей період йому доводиться жити або в наметі, або взагалі у сусідах, тобто живе він гірше, ніж у старій хаті. Аналогічна ситуація, коли переобладнують завод або цех. Так само це стосується і всієї країни. Такий період треба просто пережити. Але я ніяк собі не міг уявити, що комунізм так глибоко спотворив душу нашого народу. Те, що ми маємо сьогодні в державі, багато в чому розчаровує і показує, наскільки важким є шлях від колоніального стану до незалежності. http://www.day.kiev.ua/214505
Справді, хто винен? Хто винен, що в 1991 році люди замість достойних вибрали першого секретаря партіїї яка гнобила тих людей 70 років. Хто винен що в 2010 вибрали зека? Не було достойніших? В яких біографія чистіша? Які можуть звязати до купи два слова? Чому??? Я не знаю хто винен, що народ зазомбований і не хоче виходити з цього стану.
Все дуже просто. Першого секретаря обрали люди, які мріяли не про те, щоб чесно жити в цивілізованій країні, а про те, щоб мати можливість самим ставати першими секретарями і поводитися так само, як він. Вибрали зека - бо самі - почитайте останні мої дискусії в політичних гілках - підтримують хабарництво і вважають нормальними крадіжки. Хто винен - очевидно.
а що, у нас до 91го була комуністична система?! То був теж сурогат: комуністичні ідеї помножені на людську сволочність. У всьому винні люди, правильно каже Бамбук! Я підозрюю, що якщо би ми будували капіталізм, а не комунізм, в свої роки, то все одне вийшла якась фігня, далека від єрвопейських стандартів.
Людей повинищували в 30-ті роки - найкращих, найталановитіших, найрозумніших. Лишилися тільки лизоблюди і сірість. Решту відсиділи, звідси досі напівкримінальний уклад суспільства. Як відновити генофонд - не зрозуміло.