бо то кати, совок - гімно, АсфапаттітЄлі, Львів - місто козацької слави гєтьмана Підпригайло ... (ну как то так ))) )
Зміна термінів, українці замість русинів. Поляки правда ще й намагалися на тому грати - розділити свою найчисленнішу нацменшину. Так само як наприклад Словаки - 100 років у Пряшівщині жили русини, за часів ЧССР - українці, останні 20 років - у Словацьких переписах там вже і українці і русини. Бо їм так само невигідно мати сильні нацменшини, одних тільки угорців їм з головою вистачає. ---------- Додано в 11:37 ---------- Попередній допис був написаний в 11:30 ---------- Неприємно спостерігати клоунські спроби потролити, я чітко написав про термін русини, що він вживався 'за часів Литви-Польщі-Австрії', тобто ~1400-1918, а VasMT сюди додає міжвоєнну Польщу. І всерівно його аргументи ні про що не свідчать, вкупі із смайликами та нібито глузливою інтонацією тільки доводять про спробу потролити. Якраз перепис РП 1931 тільки підтверджує те що русини = українці, де етнічна структура Галичини за 50 років змінилася русини -> русини+українці -> українці. Нє, ну є ще теорії що то штаб війська Австро-Угорського внєдріл своїх німаків для розколу руссского народу, і ті німаки стали шалено плодитися а русинів - зїдати. Словом навіщо VasMT такі речі робить - невідомо.
Стверджуєте, що русини і українці одне й те ж саме, а, відповідно, русинська мова і українська мова ідентичні?
Про проблему русинів я чув вже не раз, але ще ні разу не бачив щоб її піднімали самі русини...Чомусь в основному російське телебачення бореться за права русинів...
А також підтвердження якихось реформ які б створили українську мову в ті часи, і підтвердження нав'язування цієї ukrainski мови замість ruski.
Він і є, весь той рух це 2.5 російських шовініста, щоправда останніми роками їх щось не чути. ---------- Додано в 12:31 ---------- Попередній допис був написаний в 12:31 ---------- Ні, підтвердження що це був саме поділ по мові, а не по чомусь іншому. Що ruski jezyk i ukrainiski jezyk якось відрізнявся, на західноукраїнських землях у міжвоєнній Польщі?
І взагалі було б чудово отримати далі куди подівся ruski jezyk і звідки взявся ukrainski jezyk. Бо на австрійских етнлінгвістичних картах українського ще немає, а на радянських повоєнних - русинського вже немає. Поясніть раз так безапеляційно стверджуєте.
Ви вже якось визначитесь... Обо русини=українці, або русини - шовіністи. Он як нацики реагували на визнання русинської (за Вашою логікою української) мови в Закарпатті. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5Qxr34IqEhM То як, русини і українці одне й те ж саме?
Не поводьтеся як клоун, я чітко висловився і щодо русинів, і щодо псевдорусинського кремлівського руху.
Та кремлівська підтримка як з"явилась ,так і щезла за тиждень часу. Сучасна русинська політика в Закарпатті давно не має нічого спільного із Росією. То чому крикуни виступали проти русинської?
тому що ви троль і провокатор ---------- Додано в 13:09 ---------- Попередній допис був написаний в 13:04 ---------- Доречі, ви його підтримуєте?
Васю, Ви навмисне затролюєте гілку офтопами? Щодо проблеми, яку Ви тут роздмухуєте... пригадалося: Нью Йорк. - Лана, ві откуда родом? - Із Грузії. - Ви савсєм нє похожі на грузінскую єврейку. - А я нє грузінская єврейка, я єврейка із Грузії.