1812-2012

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Фауст, 29 сер 2012.

1. ull9

ull9 Дуже важлива персона

не проживет. без достоевского, чайковского, пастернака, малевича, рахманинова
    достоевский до сих пор и навсегда на полке у любого западного ителлектуала.

без владимирской иконы - не проживет.

2. Полковник

Полковник миється в бані

Водка, говорят, польская.
    Кроме балалайки были ещё и гусли.
    А матрёшка, вроде, китайское изобретение.
    Не?

3. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Проживе. Без усіх вищезгаданих.

4. ull9

ну раз ты сказал. то да.. :))
    а я говорю - не проживет..

как будем мерятся?

5. Balaganoff

Balaganoff Дуже важлива персона

Ой да, прямо таки у любого. А тот, у кого нету - не интеллектуал. Пральна? :))

98% в мире даже не знают, шо то такое. И ничего, не зачахли.

6. Mr. Blick

Дуже просто. Ти - типовий росіянин, тобто, в українській мові слово "руський" не вживається, як в російській, скажемо так - виходець з пострадянського простору. Якому в школі вбивали у голову про "велику руську культуру", "великого руського поета такого-то", "великого руського композитора такого-то", і який в силу того, що сам має себе, типа, за "руського" легко в це вірив, пишався, і на кожному перехресті кричав про "велику руську культуру", як сказано вище.:)
    А якби ти не був з пострадянського простору, а був би, наприклад, французом пересічним, то ти б прізвище "рахманінов" ніколи б, мабуть, не чув, проте б чув "дебюсі", а якби був британцем чув би "елгар".
    А от "штраус", "моцарт", "верді" - це хоч колись чув і француз, і британець, і росіянин.

7. ull9

правильно... есть минимум книг, знаний идей авторов имен, без знания которых человек не может считатся образованным носителем европейской культуры.
    достоевский is-a-must.

8. ull9

думаю 99,99% не знают что это такое..

9. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Достоєвський є не представником культури "рашен", а її КРИТИКОМ.
    Неук, вона така ж "владімірська", як і москалі руські. Москалі падкі на чуже. ФІАТ-124 хоч закупили в італійців, а потім перейменували в ЖИГУЛІ. А вказану ікону москалі вкрали в Києві, коли його грабували в 1169 році. Справжня назва ікони - ВИШГОРОДСЬКА божої матері.
    Неук, ти поцікався ще й в кого поцупили москалі монастир, який ти так любиш відвідувати. Його побудували представники УКРАЇНСЬКОЇ церкви.
    Цей заробітчанин яскравий представник культури "рашен" - малоосвічений, кичливий та брехливий.

10. ull9

а мы говорим у культуре рашн?
    я нет. я говорю о русской культуре.

11. ull9

поц.
    здание монастыря не куплено - оно взято в аренду у города Мюнхен. после войны
    до 1945 года тaм был лагерь гитлерюгенда.
    а до этого это был частный купеческий дом.

какая в жопу украинская церковь?

12. Mr. Blick

Стверджувати це може тілько хтось незангажований, тобто не російськомовний. Бо російськомовний з школи знає, що "великий російський письменник Достоєвський..." :)
    Ну, я от такий дослід провів зараз - відкрив в англійській вікіпедії сторінки Fyodor_Dostoyevsky, Franz_Kafka, Charles_Dickens і в історії подивився кількість відвідувань за 90 днів. Перша має 199 тис, друга 269 тис, і третя 529 тис. Тобто Кафка серед англомовної аудиторії популярніший за Достоєвського, а багато російськомовних взагалі його прізвище знають ?

13. tanna

tanna Дуже важлива персона

Як думаєте, сам Достоєвський здогадувався про це?

14. tanna

Що?

15. ull9

блик. мне до лампочки что знают российскомовни..
    россия - одна из малочитающих стран европы. книг не покупают вообще.

то же мне нашел светоч культуры - российскомовного чела.

16. Mr. Blick

Що ? Що ?! Великий, йопта! Знати треба! ;)

17. ull9

вполне может быть- что на кафку падает больше кликов.. ну и?
    а посмотрите канта и дюрера, которого вы тут упоминали. какой мизер кликов будет там?

18. tanna

Так....Россию я вам прощаю, но только Россию. А вот за оскорбление русскоязычных будете отвечать по всей строгости нашего некультурного закона. :ireful::rolleyes:

19. ull9

извините, я вас кажется усреднил,
    разумеется есть приятные исключения..

:))

20. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Почитай «Підліток», де Крафт Достоєвського «вивів, що російський народ є народ другорядний, якому визначено слугувати лише матеріалом для більш шляхетного племені, а не мати своєї самостійної ролі у долі людства»

а де твій аватар? :)