безусловно.. русские научились у европейцев азам, нотам в музыке. азбуке их учили греческие монахи. ясный перец.. но отсюда вовсе не значит что русская музыка не состоялась, что русских писателей, художников не существует. истоку - да в европе. у греков. у Петра Могилы. у немцев в их университетах. екатерина звала немецкого гения эйлера для преподавания математики звала архитекторов итальянцев. одессу строил француз.. кто спорит? - я не спорю.. я и не утверждаю, что европейская культура зародилась в россии. я утверждаю что русский культурный ландшафт - неотемлемая часть европы.
Так то ж, неук, руські ікони. А москалі в 12 столітті лиш грабували храми Русі (1169 рік) та крадені Вишгородські ікони перейменовували в Владімірськіє. Та ти взагалі мало що знаєш. Замість тусовки з малограмотними попами піди в якийсь баварський архів та почитай, як в 17 столітті німці називали Московію. Ти хоч там не кажи, що вчився в Україні, а то нам сором буде перед німчурою.
"После первой не закусываем" та "носом в оливье". Неук, по поверненню на цей "ландшафт" з Європи цивілізовані люди покінчали життя самогубством. Читай біографію одного з зачинателів музикальної культури в Московії - Березовського.
кто из немцев? немецкого государства как такового не сущехствовало. да и зачем мне оперировать терминами политической карты европы 17 века? хотя если тебе поц, так надо. то вот тебе карта 17 века. там и украины тоже нет.. все московиа..
Ти хоч розумієш різницю між "русскімі" (москалями) та русичами? Чи полова в голові не дає. Вивчи ази історії. Батько вигнав свого сина-ізгоя (Ю.Долгорукого) за межі своїх земель. Тому літописці тоді писали про "повернення з Суздаля в Русь". А москалів-залешенців азбуці навчили київські та новгородські монахи, бо їх угро-фінська мова була дуже складною для створення граматики.
мне похер твои поцовитые изыскания. я говорю о руcской культуре 17-20 веков. и о том, что она, русская культура - часть европейской культуры
Ти мені нагадує нашого полкового зам по тилу (підполковника), який на навчаннях постелив карту "вверх ногами" і пробував розібратися на ній. Як може бути там Україна, коли її автори там не ставили за задачу поставити. Та й сама карта неякісна чи не 17 століття, бо вже в 17 не існувало земель Ерзя та Мордви, їх раніше захопили москалі (меряни). Та й Смоленськ в 17 столітті був в складі Речі Посполитої.
Це точно, але не москальська, яка є по своїй суті дико-азійською. Почитай біографію І.Федорова, чому він втік звідти.
Я тим же пальцем, що в носі колупався, з тобою "воював". Почитай ще листи посла датського в Московії 17 століття. Там він дуже гарно описує "європейську" культуру Москви.
Бо був жмотом та гроші любив, як і Мольєр, який за величезні гроші від Єкатєріни дифирамби варварам писав..
а они как известно не пахнут... тебе до эйлера как до луны.. ) ответ простой, потому что в петербурге он чувствовал себя как у себя дома. кафедра. среда. архитектура.. культурный ландшафт.
Від "срєди" він і осліп. А наощуп не зміг повернутися додому. А архітектуру там за українську продану пшеничку створили варварам європейці. Та й кафедру теж.
конечно толчок русской культуре дала просвещенная европа. петр первый, затем екатерина. все тянули и всасывали из европы все что она могла дать. потом процесс пошел сам.. к началу 20 века - фейерверк философии, живописи. флоренский, малевич... до него достоевский, толстой. чайковский..
Ти хоч уявляєш, що таке філософія і чим вона відрізняється від пустих "рассуждєній"? культура "рашен" зовсім з розуму вижила і розродилася більшовизмом, чим добавила своє цивілізаційне відставання не тільки Московії, а й великому шматку захопленої Європи. Неук, ти мені своїм аналітичним примітивізмом надоїв. Краще піди погутарь до рівних собі, монахів-паразитів.
думаю - понимаю... вспоминая лекцию мамардашвили.. думаю я его понял. хоть он и грузин, я русский, а говорили мы о греках
поц, решил немножко потролить. а вось юлл взерепенится пошлет прокопа на пнх.. и все пучком.. от темы не уклоняйся, придурок расскажи мне о философии.. начме хоть с греков, хоть с Декарта.. можем к Виттгенштейну.. ой чую обосрешся.