1812-2012

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Фауст, 29 сер 2012.

1. ull9

ull9 Дуже важлива персона

поц,
    а кто говорит про москалив?
    я не говорю, я о русско культуре..

2. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Так ось вказана тобою ікона до культури Русі відношення має, як пролітаючий метеорит до Землі. Ця ікона була виготовлена в Візантії, культуру якої і відображає.

3. pes

pes Well-Known Member

нет. это Вы, товарищ недомефистофель, забыли о том, что талант не принадлежит никому (кроме бесталанного подонка Прилепина, разве что... этот- вылизал- так вылизал)))

4. Фауст

Фауст Well-Known Member

Если уж пишешь о культуре Руси, так пиши на русском языке.

5. ull9

законное возражение. но дело обстоит несколько сложнее. в культурологии есть понятие инкапсулированного. да происхождение данной иконы - византийское. однако вывезена она была на киевскую русь и далее хранилась в русских монастырях. оказав влияния и инкапсулировавшись в русский культурный, православный код.
    более того именно, благодоря этому она сохранилась.

существовало много других икон, но они были уничтожены или турками или крeстоносцами - они не вписывались в культурный код крестоносцев и католицизма как такового. они отторгались..уничтожались

сохранилась насколько я знаю единицы. например лукасбилд во фрайзинге.

6. ull9

бредовое замечание..

а о культуре немцев надо писать на немецком?

7. Фауст

Фауст Well-Known Member

В разговоре-переписке с немцами? Конечно на немецком.
    Иначе они просто Вас не поймут. Ферштейн?

8. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Тільки цей код далекий від основ християнства. Цим кодом греки розносили по світу своє жлобство, в основі якого були не Заповіді Господні, а ВЛАДА ТА ГРОШІ.
    Греки привозили з Константинополя ікони, наперед оповиваючи їх зворушливими легендами. Усі привезені на Русь ікони неодмінно трактувалися як чудотворні. Такі ікони, як Богородиця Пирогоща (Піргос), Печерська Успенська ікона, Вишгородська ікона Ніжності та інші увійшли в обіг давньої української літератури та літописів. Печерський патерик, пам’ятка української літератури середини ХІІІ століття, містить декілька новел на теми «давання» греками ікон нам. Від початку цих «давань» до написання Патерика минуло понад 200 років, але оповідки з усної традиції міцно увійшли в писемну літературу — і про це подбали греки, щоб нав’язати думку, ніби без них Київська Русь як християнська держава нічого не значила. Грецьке засилля тривало і за сумної доби втрати Київською Руссю державності після нападу Батия, і свідченням того є те, що новели в Патерику починаються не із заснування монастиря, не з преподобних Антонія й Феодосія Печерських, а з будівництва Успенського собору, приїзду грецьких архітекторів та малярів ікон.
    У новелі Патерика про прибуття царгородських малярів у Київ за ігумена Никона мовиться, що греки дбали не про благоліпність святих образів, а про гроші, які їм мали платити. Кажуть ігуменові: «Постав нам суддів, бо хочемо судитися. Нам показано малу церкву, і ми перед багатьма свідками уклали наш договір. А ця церква дуже велика. Ось заберіть собі ваше золото, а ми повернемося до Царгорода».

А попадання Константинополя під каблук Золотої Орди, а потім і турків зовсім згноїло цю протухлу культуру. Ось цим "гноєм" і живиться сучасна РПЦ та різні її гілки в Україні та других країнах. Тому "православ'я" не є елементом європейської культури, там більше відсталої та законсервованої ще з часів Орди азійщини.

9. ull9

вот от таких фраз мне очень просто с тобой разговаривать.
    одной этой фразой ты сам себя опускаешь ниже плинтуса. ниже уровня не то что культурного, а просто цивилизованного человека.

:))

клоун и есть клоун.

10. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Зашорений москалику, ти хоч Л.Толстого читав по цьому питанню? Він ще більший "клоун" ніж я. А про Лютера я взгалі промовчу. Ти мені нагадуєш фарисея часів христових, які відомого Ісуса теж називали "клоуном" за критику їх протухлої ідеології, а потім по суті і вбили.
    Тому, зашорений в своїх догмах москалику, ти ніколи не станеш європейцем, бо ти сучасний "книжник", який не звик ДУМАТИ та АНАЛІЗУВАТИ. Ти випадково не ходиш поклонятися каменю Сярко, як твої предки-меряни? У чукчів є теж "святі" ляльки, яким вони моляться і які відображають їх КУЛЬТУРУ, далеку від європейської.

11. ull9

а вот что касается шор, я так думаю ты просто в зеркало не смотрел. у тебя уж шоры и лапша. .. :))

ну давай хотя бы про лютера.. что ты там читал про "москаликов" и про "тупых" греков. надеюсь в оригинале?

а ведь сейчас слиняешь в туман.

12. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Ці настанови дай своїм друзям-попам - "чи читали вони "Старий завіт" в оригіналі і що там є про видатний "народ-пабєдітєль".

13. ull9

я так и знал, на конкретное предложение о Лютере (можно в оригинале, прокоп, не стесняйся)
    слив..
    зачем заикатся было??

дурилка картонныя ты прокоп.

14. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Заробітчанин, ти хоч до 1000 сторінок продовжуй цю тему, а ось разом зі своєю нацією не скоро попадеш в європейці. Десь будеш поряд з турками в Німеччині.

15. ull9

а я как то и не парюсь, живу себе спокойненько. путешествую. там посмотрел, там побывал. то почитал, другое увидел. с одним пообщался, у другого поучился..

хех

16. ull9

да нет у меня своей нации. мне до жопы твое деление на нации..

17. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Та видно, як і чому навчився. Як прибиральниця в патентному відомстві.
    Таких в Україні споконвіків називали ПРОЙДИСВІТ.

18. ull9

мне как то до жопы твои толкования как что на украине..

19. ull9

разговор о Лютере будет?
    звиздун..

20. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Поговори на цю тему (роль ряс, борід, ікон, золотих куполів... в сучасному християнстві) зі своїми попами. А я цю тему пройшов ще в 60-х роках.
    Дорости б тобі до такого.

а де твій аватар? :)