1500 грн на місяць додатково: лохотрон чи реальність?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем ihorweb, 27 лют 2007.

1. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Відповідь: 1500 грн на місяць додатково: лохотрон чи реальність?

І на тому дякую :). Ніколи в житті тепер кредит не візьму в комерційному банку. Без допомоги юристів-фінансистів по-крайній мірі.

2. zolotoy

zolotoy Well-Known Member

Ніхто нікого не дурить, просто неосвіченість наших людей не дозволяє їм розібратись в фінансових питаннях. Жага отримати річ, яка з часом втратить свою цінність, вирує на хвилях емоцій ане на фінансових знаннях. Люди не винні в своїй неосвідченості, бо школи та інші навчальні заклади не вчать фінансової грамотності, а навпаки - як стати її рабом.

• Подобається Подобається x 1
  3. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Що Ви маєте на увазі?! Хіба це зле, розрізняти поняття і орієнтуватись у фінансових питаннях?!

4. zolotoy

Цікаво, що ви скажете, коли ціни на квартири впадуть, а вамприйдеться переплачувати 200% а 400-600%?

5. zolotoy

Тетянка, я нехотів нікого образити,і з вами я погоджуюся, що потрібно розрізняти поняття і орієнтуватись у фінансових питаннях, бо без цих знань неминуче прийдуть фінансові негаразди. Але більшішсть людей не хочуть цим питанням приділяти уваги. Вважають що все вже знають.

6. ihorweb

Одна людина не може знати все. Це, якби до фізика прийшов банкір, який хоче інвестувати в розробку якоїсь апаратури, а той йому (користуючись неосвіченістю банкіра в галузі фізики) наговорив хороших слів про дурні прилади, і банкір пролетів би. Все зводиться до боротьби добра зі злом :cool: Все побудоване на довір'ї. Я прийшов в банк і хочу, щоб мені все розказали, шо і як... А вони мене дурять, рєдіски. От я хочу щось взнати, а мені кжуть: комерційна таємниця ;) :). За Союзу той хто не розказав суті договору (банкір) був би винен, а тепер винен клієнт, бо він не грамотний в цьому питанні.

7. Тетянка

А Ви в це вірите?....Що ціни впадуть? Поки що тільки ростуть....З другого боку - порахуйте вартість оренди, Ви були б змушені винаймати тоді житло багато років, щоб не брати кредит, а складати гроші так, до купки...І де гарантія, що не буде знов інфляції і Ваші збереження не перетворяться на макалатура? Моя бабця так збирала-збирала гроші. і пролетіла під час сумнозвісної інфляції....Звичайно. ризик є, але думаю, що менший. ніж якби орендувати житло і збирати гроші...Порахуйте - оренда за 15 років обійдеться в 36 тис. дол. (не гарантія, що вона теж не зросте) - берем 200 дол. на міс., то й маєте...Це гроші на вітер, по великому рахунку. А так хоч за своє платиш, не шкода ремонт робити і влаштовувати сімейне гніздечко.....

8. Тетянка

мусять бідні дурити...Їм за це % до з/п йде...А з/п в банках не такі вже й великі, як розказують...Тому читайте УВАЖНО договір...Все, що можу порадити....

9. ihorweb

Як приймуть закон про податок на нерухомість, то повинні би трохи впасти. На маленькі квартири - то не знаю, може й ні, а от на триповерхові палаци на околицях обласних центрів - то 100%. Вже купа оголошень є про продаж дачних ділянок з будиночками. Народ набудувався (хто мав доступ до ресурсів), а тепер за це все платити башки треба буде, і то не маленькі. Хоча... Хто його знає той "ринок"... Може ше більше виростуть.

10. ihorweb

От це і є справжній лохотрон! Доплачувати працівнику за те, що він не все клієнту розказує, або так розказує, що той недокінця розуміє. Я ж сам не розберуся, що таке транспуркансакційна комісія, а вони люблять таке в договорах писати... Та шо тут говорити... Є одна стаття в Конституції, і по-різному її трактують. Це просто треба з якимось юристом іти.

11. Тетянка

Як приймуть такий закон, то на чомус ьіншому викрутяться,ціни не впадуть однозначно. Ви ж не маленький, щоб не розуміти очевидного. Держбюджет тре наповнювати...І як завжди, левова частка за рахунок простих громадян. Взяти ж таки нові порядки щодо ввозу іномарок , вік яких більше 5 років. Що дуже змінилось? На одному зменшили, на другому накрутили...

12. Forpost

Forpost Стоїк

Підписку в першому віділі давали?(питання без пріколу)

13. Forpost

Forpost Стоїк

А моя Францом Йозефом віходок обклеювала ,потім злотими шафу одягову ,щоб молі не було ,мама покійна Леніним,діти вистриганці з купонокарбованців робили....єххххехехехе

• Подобається Подобається x 2
  14. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Як бувший працівник, скажу що брав би, але вартість тих кредитів, дійсно є доволі висока, але і ризиковість для банку не маленька.
    А приховані комісії... а хто заважає Вам спочатку послухати кредитчика, потім взяти типовий договір і прочитати, там все грамотно написано (банківські юристи свою булку з маслом відробляють сторицею), ніхто нікого не дурить. Банк пропонує гроші і хоче за це отримати певну винагороду, у вигляді відсотків та комісій. Якщо хтось не вміє читати, ну то хто йому доктор???

15. zolotoy

Тетяна, Мати власну квартиру це чудово! І ви прийняли правильне рішення , що придбали її (хоч вона не є ще вашою власністю). Ринок має тенденцію рости вверх , і незабувайте., вниз також. 20 років (приблизно загальний термін кредиту на нерухомість)дуже великий термін, хто може дати вам гарантію що не відбудеться обвал цін на цьому ринку? Питання в іншому: з яких доходів ви її оплачуєте?

16. Тетянка

Ну не кажіть, не кажіть...Свого часу. коли цікавилась умовами іпотечного кредитування в різних банках , не всюди казали про комісію....Ясно коли буде потрачено масу часу на возіння екпертів, всі довідки і т.д. вже заплатиться ту комісію....це чисто психологічно, але, якби я не знала, що таке поняття є, то не дуже в банках і розказують за таке....Я була у 8 (!) банках. тільки в троьх дійсно детально все розказали...

17. Тетянка

з/п чоловіка, а на мою живем :). Я знаю, ризик шаленний, мало що може статись, але .....хто не ризикує, той не п"є шампанського

18. Дімон

Дімон Well-Known Member

Цілком згідний, але не кожному вистарчає ЗП щоб взяти житлов кредит , я наприклад працюю в банку , далеко не остання посада, а дозволити собі взяти житло в кредит не можу!!! а за оренду плачу не 200 як пише Тетянка а 400 + комунальні ;((( отаке воно.

19. Дімон

Дімон Well-Known Member

а я як не бувший добавлю що скритих комісій не буває, бувають комісії не прямі, і якщо запитати в працівника банку про всі витрати які ви будете нести то я думаю кожен вам розкаже про всі комісії!!!

20. Тетянка

ого!!!!!! А Ви не пробували дешевше знайти?....Одному кредит важко сплачувати, я б сама не потягнула.....

а де твій аватар? :)