1500 грн на місяць додатково: лохотрон чи реальність?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем ihorweb, 27 лют 2007.

1. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: 1500 грн на місяць додатково: лохотрон чи реальність?

Та їх у Львові щось ззі шість ,тільки на Сихові три є,на Шуварі

2. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

to ihorweb
    А Ви рахували супутні витрати по оформленню кредиту? (комісія банку за видачу кредиту, послуги нотаріуса, страхування майна та позичальника)

А взагалі кредитні спілки річ дуже не надійна (це я в плані депозитів), кредитна спілка орієнтована на кредити споживчі (тобто кредити які йдуть на проїдання а не у бізнес), і як правило без застави (застава у вигляді телевізора, пральної машини і відеокамери - це фількіна грамота, її забрати не можливо, і продати неможливо). Отже ризик неповернення кредитів (читай Ваших депозитів) є значно вищий ніж у банках. Я б сто разів подумав як перед тим як понести гроші в кредитну спілку.

3. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

От я 100 разів і думаю :) навіть гілку на форумі створив, щоб в людей попитатися. В кредитних спілках починають створювати Фонд гарантування вкладів на зразок банківського, його правда довгенько створювати будуть... Але ж якось існує в Україні 800 кредитних спілок. З квартирою - це однозначно ризик завеликий, а з сумами меншими мона попробувати, впринципі. А можна і не пробувати. Не наю. Думаю ше... :)

4. mota_boy

На скільки мені відомо, фонд гарантування вкладів повертає чи 20 чи 25 тис. грн, тут до 300 тис. дуже далеко ))

Існують, але це просто перехідний період, вони або перетворяться в банк або просто зникнуть, зникнуть більш реально, бо банків і так є ДУЖЕ багато, конкуренція шалена. Вони не можуть повноцінно конкурувати з банками, бо банк залучає набагато дешевший ресурс (який потім може віддати у вигляді кредиту) це залишки на поточних/карткових рахунках на які відсотки становлять 0-2% річних, спілка може розраховувати хіба що на депозити (дорогі депозити) в результаті відсотки по кредиту також високі.

5. andi

andi Well-Known Member

у колеги фірма приватна, де він працює, приймає вклади від своїх працівників під 2% на місяць, тобто 24% річних. типу в оборот на певні терміни - квартал, рік...
    але там суми не великі, він звичайно може від свого імені вкладати і чужі гроші, та небагато (3-5 тис. грн), і частинами...
    чи ще хтось чув таке?

6. ihorweb

25 000 повертають. Та я про 300 тис. вже забув :) мені вже і канадська програма підтримки кредитних спілок в Україні роз'яснила, що в банку кредит вийде не набагато дешевший, ніж в КС, просто банкіри в рекламі не все подають.

Я так не думаю, шо зникнуть. Зі спілкою легше домовитися, там штрафні санкції не завжди застосовують до прострочених кредитів, там більш людяний підхід. А крім того, КС - це неприбуткова організація, тобто вони собі не лишають з "прибутку" вкладника (тільки трохи, на зарплату), тому і відсотки більші дають + ставлення ліберальніше. Хоча спілка спілці - різниця. так само як і банки...

7. mota_boy

А який тоді зміст працювати?

8. ihorweb

Це банк "працює" з вкладами: спекулює на валютному ринку, з цінними паперами, ше там десь, а кредитна спілка є формальним юридичним оформленням між двома людьми: один вклав гроші, інший їх використовує, але має повернути+відсотки.

Зміст не в тому, щоб працювати (хоча пара працівників там є і вони отримують зарплату), а в тому, щоб бути членом спілки і брати кредити (в тому числі і на малі суми - споживчі - які в банках не хочуть давати, бо для банків це занадто ризиковано). Одні члени спілки зараз мають вільні кошти, а інші потребують кредит - так один одного підтримують.

Там значно гірший контроль з боку фінансово-податкових чи ше там якихсь установ, та й Фонду гарантування вкладів нема, але ліпший підхід зі сторони правління кредитної спілки. Тут то вся і загвоздка. Бо діяльність банків жорстко контролюється Нацбанком, а тут як попадеш на хороше првління, то будеш мати зиск, а попадеш на безвідповідальне правління - пролетиш. За кредитними спілками теж наглядають, Держфінпослуг (ліцензії видає), але трохи той нагляд критикують в нетівських ЗМІ. Читав, що цього року двадцятьом відсоткам кредитних спілок ліцензію не продовжать... Треба почекати до місяця липня, подивитись кому продовжили ліцензію і туди мона попробувати вкласти.

9. zolotoy

zolotoy Well-Known Member

Хочу зауважити одну маленьку річ, мабуть ви ніколи небрали готівкові кошти в банку, тому так впевнено вірити у 18% річних. Насправді кредит вам обійдеться від 30-60% річних, а в окремих випадках і всі 200%. Тому робіть висновки та добре читайте умови договору про надання кредиту в готівковій формі.

10. zolotoy

Якщо Вас цікавлять інвестиції. то буду дуже радий допомогти вам в цій нелегкій справі.

11. andi

andi Well-Known Member

ну допоможіть :)
    якщо не секрет, то напишіть тут!

12. zolotoy

Перш за все, ви повинні визначити для себе, навіщо це вам. Яку ціль ви переслідуєте. А потім потрібно скласти план дій. Ок!

13. andi

andi Well-Known Member

Дивлячись на події в державі, планую врешті-решт здійснити деякі кроки:
    найймовірніше - купити земельну ділянку під забудову. грошей явно бракує, але планую позичити по максимуму, в рідні добрати, чого бракує, :)
    це прибутку не дасть одразу, але гроші збереже - це факт!!

14. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

абсолютно згідна...Читайте уважно договір. Те що ви собі порахуєте - це ЕФЕКТИВНА ставка, а не реальна...Говорю так впевнено, бо ТОЧНО знаю....Працювала

• Подобається Подобається x 1
  15. zolotoy

Andi, Ви повинні чітко розрізняти такі понняття як акти і пасив. Бо неправильне визначення може потянути за собою велику купу фінансових проблем. Ділянка землі може бути і активом і пасивом!
    Що для вас, на вашу думку, АКТИВ, а що ПАСИВ?

16. andi

andi Well-Known Member

знаєте, не до кінця орієнтуюся...
    наскільки знаю, що придбана ділянка буде моїм активом, а борги - пасивом?
    які можуть бути проблеми? напишіть :)

17. zolotoy

Andi, АКТИВ - це то, що вам кладе гроші в кишеню, а ПАСИВ - це , навпаки, витягує їх звідти! Якщо ви купете ділянку землі та побудуєте будинок для власного користування (проживання) то ця інвестиція буде для вас ПАСИВОМ. Якщо будете здавати його в аренду , то це буде АКТИВ.

18. ihorweb

А для чого тоді писати, що 18%? Гади!

Можете подетальніше, як банки дурять з "ефективною" і "реальною" ставками...

19. Тетянка

а для того, щоб люди брали кредити....Я як працівник, точно знаю, що не брала б ніяких споживчих кредитів. мало того що ставки високі, ще й є скрита комісія...Яка не показується, і пр ояку не розказують....Єдиний можливий варіант для мене коли варто брати кредит - це на житло, бо скільки б ти не збирав тих грошей, все одно на квартиру не назбираєш...Тим більше при такому шаленному ритмі зростання вартості житла. Тішусь, що взяли минулого року квартиру в кредит, бо цього року вона ще дорожча....Хоч переплата шаленна - 200 (!!!!!)%, але не шкодую, як фінансист я прорахувала всі вигоди і збитки....Враховуючи всі темпи і прирости, інфляцію, ця справа таки варта...Якби ще дуже приперло, може брала б техніку в кредит. але дуже уважно читала б договір....Я знаю, де і які пункти договору мають "підводні" камені.....

20. Тетянка

Детальніше не можу, совість мучитиме, все-таки банківська таємниця....

а де твій аватар? :)