10 заповедей

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Aleon, 3 лис 2012.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

2. Saszko

Saszko Well-Known Member

Християни вважають, що з його боку це було щось революційне, а насправді це нормальна фарисейська риторика. Любити Бога всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією силою своєю, і всією думкою своєю, а також не чинити ближньому того, чого сам не бажаєш собі — це нормальна жидівська традиція.

3. duncan

щось не бачу я в цих двох заповідях слів на кшталт "око за око" чи "зуб за зуб"
    як Ви змогли розгледіти? о_О
    і чому саме "фарисейська", а не, скажімо "садуккейська" чи "ессейська" чи ще якась?

4. Saszko

Saszko Well-Known Member

О, міра за міру — жидівська традиція, так. Вона не виключає милосердя і узгоджується зі здоровим глуздом. Любити Бога понад усе, не бажати ближньому того, чого не побажав би самому собі, міра за міру, око за око, зуб за зуб — як на мене здоровий світогляд.
    В християн є стереотип, що Старий Завіт і Новий Завіт — це два різних рівні, що Новий Завіт це революція, прорив до гуманізму, а жиди з такого огляду є обділені.
    А самі жиди не мають такого поділу. В них нема Старого Завіту, а лише один завіт із Богом і Новий Завіт для них зайвий, навіть звучить як каламбур.
    Я не кохаю жидів і не зневажаю християн, просто виклав враженнє від нейтрального погляду з боку на все це.

---------- Додано в 01:18 ---------- Попередній допис був написаний в 01:11 ----------

Гілки ессеїв, садукеїв та інших — засохли. А сучасні жиди нащадки фарисеїв.

5. duncan

не так!
    згідно сучасного юдаїзму за вибране око платять гроші, оскільки це буде більш рівносильно, аніж вибирання такого самого ока, що може стати причиною смерті чи серйозної травми.
    я належу до тих християн, які вважають Біблію одним цілим, без поділу на "нове" і "старе"
    з цим частково погоджуюся

6. Saszko

Saszko Well-Known Member

Я ж написав — міра за міру, що не так?
    Що таке міра і як це міра за міру — питаннє філософське. Часом зміст зовсім віддалено нагадує про ім'я. Це офтоп.

---------- Додано в 02:23 ---------- Попередній допис був написаний в 02:22 ----------

А Ви можете уточнити з якої християнської групи Ви? Якщо не хочете, то напишіть — без коментарів.

---------- Додано в 02:24 ---------- Попередній допис був написаний в 02:23 ----------

Ну, це я таке прочитав на їхніх сайтах. Не те щоб хтось так і сказав, я просто узагальнив свої враження.

7. duncan

якраз релігійне, а не філософське
    тому що одна релігія говоре, що тре помститися, інша -- пробачити, ще інша -- полюбити ворога
    погугліть про караїмів

8. Saszko

Saszko Well-Known Member

Що таке релігійний — питаннє філософське, г г г г :)))

Ви занадто спростили.

Кримські і литовські караїми не євреї. А про решту караїмів я не буду гуглити, бо не володію мовами.
    А, я догадуюсь про що Ви хочете сказати — про те, що караїзм це продовженнє традиції садукеїв. Не буду сперечатись — звідки мені знати, так це чи ні? А те, що думка така є — це відомо.
    Зрештою, нас трохи заносить в офтоп.

9. marianaa

marianaa Member

Я стараюсь виконувати всі 10 заповідей. Але не з обовязку а з любові до Бога.

10. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

а де твій аватар? :)