10 Божих Заповідей

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем ABDURAKHMAN, 30 кві 2010.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

:mocking:

Мойсей Ви наш...

• Подобається Подобається x 1
  2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Напевно автор теми хотів показати відому річ на яку ніхто не звертає уваги - заповіді які є у катехизмі не відповідають оригіналу.

Закон-Угода був виконаний Христом отже втратив свою чинність разом із 10 заповідями. Але принципи які стояли за законом залишились в силі тому деякі вимоги закону були повторені християнам

3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Зануда вже просила пояснити, у чому відмінність.

"Якщо дотримуватись суботи Старого Завіту, значить треба приносити і жертви – вола, ягня і т.п., і не називати себе християнами" (Св. Іван Золотоустий)

4. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1. Відмінність в тому, що катехизмі, зникла 2 Заповідь, четверта відредагована, а 10-a розбита на дві.
    2. З цього випливає що слід доримуватися неділі?

5. plastic

plastic Well-Known Member

Жертвоприношення закінчилося з принесенням Христом Себе в жертву.
    Бо жертвоприношення Старого заповіту(див послання до евреїв) вказували що прийде Спаситель, і помре за гріхи людей. Жертва Христа-Це вже новий заповіт, освячений кровю Христа.
    Субота була дана ще в раю, і її святкували ще до того як були дані заповіді:
    А він сказав до них: Це те, що говорив Господь: Повний спокій, субота свята для Господа взавтра. Що будете пекти печіть, а що будете варити варіть, а все позостале покладіть собі на сховок до ранку. (Вих 16/23) Це написано, коли тільки вийшли з Єгипту, і заповіді ще були не дані народу.
    Їх дали пізніше- гл. 20 книги вихід.

---------- Додано в 14:16 ---------- Попередній допис був написаний в 14:13 ----------

Чому всі принципи залишилися по-вашому крім суботи?
    Субота вказує на Бога-як Творця всього. Бо Він 6 днів творив і в 7 спочив, тому освятив і благословив його.

6. Зануда

Зануда така зануда

Дякую.
    А тепер по інших пунктах - тема не провокативна. Не лестіть собі.
    Скажіть де можна забрати мою частку зароблених вами для мене грошей :))

• Подобається Подобається x 2
  7. ABDURAKHMAN

Будь ласка.
    А тепер по решті пунктів:
    1. Це в ретроспективі. Ви згадайте, кіко їх було, провокативних... це напевно єдина не кричуща тема...
    2. Не буду.
    3. Вам необхідно звернутися до Тего, головного Бухгалтера, що матриці рахує...
    Всі свої кровно зароблені кошти перевів на Ваш темний {від слова - "тема"} рахунок...

8. plastic

Хто мав право міняти 10 Божих заповідей?
    Чи дана комусь така влада?

• Подобається Подобається x 2
  9. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Старий анекдот. (вибачте, російською...)
    Привел Моисей народ израилевый к Синай-горе, и молвил: - пойду я, дети Израиля, к Господу нашему, порешаю как жить нам дальше... Через некоторое время спустился Моисей с горы. Все к нему: - Ну что там? Как? Что порешали?
    Молвил Моисей: - Две новости у меня для вас, плохая и хорошая...
    - Начну с хорошей... Сошлись на десяти... :good:
    - Плохая? Прелюбодеяние вошло... :sad:

10. plastic

Сам Бог дав цей закон людству як вічний ,незмінний стандарт добра, зразок поведінки. Десять заповідей визначають наші відносини з Творцем і обовязки до людей.
    Порушення цього закону Біблія називає гріхом: "Кожний хто чинить гріх, чинить і беззаконня, бо гріх є беззаконням(1Ів 3/4)
    Святе Письмо вбачає в Законі Божому риси характеру Бога. Як і Бог, "Господній Закон досконалий" (Псал 18/8) Отже закон-святий, і заповідь -свята і праведна і добра" (Римл 7/12) "Всі Твої заповіді справедливість" (Пс 118/151)
    Цей Закон унікальний, у першу чергу тому, що 10 Заповідей дуже прості, але водночас мають всеосяжний характер.
    вони настільки короткі, що і дитина може їх запамятати, але мають таку глибину, що охоплюють всілякі гріхи.
    Унікальність їх також в тому, що це єдині слова, які Бог сказав вголос до всього народу і Своєю рукою написав на камяних скрижалях.

11. ovod

ovod Well-Known Member

А я вже, по-моєму, третій раз хочу почути, якими були заповіді написані на нових, взамін розбитих скрижалей.
    перший раз http://bibleonline.ru/bible/ukr/02/20/
    другий раз http://bibleonline.ru/bible/ukr/02/34/
    По-моєму вони тут заміняються на інші.

12. plastic

Тими ж самими. Заповіді не змінні. Різниця була в тому-що перший раз Господь дав скрижалі зроблені Ним.А другий раз скрижалі зробив Мойсей, а Бог написав на них. Це має певну символіку. Бо скрижалі асоціюються з серцем.

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я би дав ще 11 заповідь, на других скрижалях - не напиватися і не розбивати Божі скрижалі...

---------- Додано в 12:42 ---------- Попередній допис був написаний в 12:41 ----------

До речі. А де ті скрижалі зараз?

14. ABDURAKHMAN

ні, вони ті ж самі:
    Мойсей повторює 10 заповідей:
    повторення закону 5:1-21

Того часу сказав був до мене Господь: Витеши собі дві камінні таблиці, як перші, та й вийди до Мене на гору, і зроби собі деревяного ковчега.
    А Я напишу на тих таблицях слова, що були на перших таблицях, які ти побив, і покладеш ти їх у ковчезі.

[повт.3акону 10:1-2]

15. ovod

ovod Well-Known Member

На таблицях був написаний заповіт.

16. ABDURAKHMAN

заповіт 10и заповідей.*
    І промовив Господь до Мойсея: "Витеши собі дві кам'яні таблиці, як перші, і Я напишу на цих таблицях слова, що були на перших таблицях, які ти розбив"
    <ВИХІД34:1>

---------- Додано в 17:29 ---------- Попередній допис був написаний в 17:26 ----------

в ёврейському законі, було більше 600 законів котрі дав Бог через мойсея проте декалог був той же самий.

17. ovod

ovod Well-Known Member

І Бог написав їх?

18. ABDURAKHMAN

так.,.....

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

Усе вмістилося на двох скрижалях?
    До речі, якою мовою?

20. ABDURAKHMAN

якщо написав - то, відповідно, й вмістилось.
    Мова написання мені не відома.

а де твій аватар? :)