Мих, какая тепленьеая вода, Зато морской воздух, тихий город со старой архитектурой, уникальный трамвай одноколейный, рыба, праздник чебурека, вино, восточные сладости, кофе в Гезлевских воротах, заунывный голос муэдзина и просто хорошие люди
Шо там москалі святкують на 1-2 число мені не ясно, але же як просто вихідні то не зле. Особливо як погода добра, можна шашличку пожарити, десь відпочити поїхати. Але з тими вихідними в травні біда страшна. Ше буде день побєди, потім зелені свята, то всьо на вихідні припадає, потім переноситься. Коли працювати ??? А начальство план ставить коли його виконувати ?
Вместе с мокалями первомай праздновали и львовяне, а насчет Коли працювати ??? Вы что у станка стоите?
Я взагалі не розумію для чого стільки свят ще й переносити на понеділок? Вважаю, що тільки два свята можуть святкуватися затяжно-Новий рік і Великдень, бо припадають на ніч і на другий день треба елементарно виспатись. Невже у нас в країні все настільки добре, що ми можемо собі дозволити стільки не працювати, а пити-гуляти?
Та то понятно, от що саме святкували непонятно А розумова праця не рахується? А результат роботи може бути тільки у тих хто біля станка стоїть?
1 травня потрібно перейменувати на День весняно-польових робіт. Ці дні завжди були шансом вирватись з роботи і приїхати в село, чи на дачу, щоб посадити картоплю, починаючи з часів Союзу.
ггг..у моєї бабці картопля вже зійшла..і буряки, і морква, а капуста потихеньку починає в"язатись.Тепер тільки поливати.
По-доброму завидую Вам. Можливо дане свято було розраховане на теплі регіони, а не холодні. Коли жив в одного дєда на квартирі в Солнєчногорську /Росія/, той взагалі цілий тиждень не виходив з хати, а як тільки прийшла неділя, брав сокиру, молотов, чи лопатку і щось майстрував або робив цілий день. Свято солідарності в нього тривало від неділі до неділі.
Ну, особисто для мене ці свята - можливість присвятити більше часу дитині, родині, зробити ті справи, які постійно відкладаються. Зрештою, вивезти малу на природу, бо вже аж зелена від "цілющого" міського повітря.
1 травня в нас звичайний робочий день (цього разу звичайна субота). Ніхто в цей день нічого не святкує і навіть не підозрює що десь це є свято. Мінусові температури (-2-4С) і сніг - тут це нормально.Правда цього року має бути тепло. Весняно-польові роботи теж ще зарано , вони починаються після Victoria Day (День Королеви Вікторії) після 20 травня. Бузок в нас починає цвисти майже в середині червня.Моя мама дуже дивувалася коли приїхала і це побачила. А аналог 1 Травня -Labor Day (День Праці) в нас відмічають в першу неділю вересня , тоді понеділок вихідний. ...роблять BBQ і пють пиво....
А що вам заважає працювати? Хто хоче - той робить. У мене є знайомі, що і по святах працюють, бо гроші дуже потрібні.
Я там, у Євпаторії вже років 5 останніх віддихаю, так що все то знаю. Хороше містечко - то правда. ---------- Додано в 08:43 ---------- Попередній допис був написаний в 08:42 ---------- То не свято, то стан душі.... ---------- Додано в 08:44 ---------- Попередній допис був написаний в 08:43 ---------- Невже будуть обливати водою?
А я що, за себе? У нас в інституті взагалі до 10 травня зробили вихідні.Буде час над дипломом попрацювати.Приватники не відпочивають, то все державні установи стільки гуляють.Мабуть державі то вигідно.