У нас біда... Барс примудрився надерти страшну рану під язиком, аж під підборіддям виліз нарив, а сам язик розпух і перекосився. Ветеринар сьогодні все під наркозом почистив, каже, що це простий надрив язика, але чи вдасться вилікувати - невідомо. Дуже вже погане місце, постійно мокне, через це і не заживає... На кота вже шкода дивитися, але ми не здамося. Зараз якраз відходить від наркозу, слабенький.... З того, що лікар порадив - полоскати ромашкою, годувати аскорутином та мити морду господарським милом... Ну і все, чим лікують стоматити у людей. Може, хтось із таким стикався? Шкода втратити кота через таку дурницю... Тримайте за нас кулачки...
Бідненький. Знаю що натуральним медом: намотати бінт на палець, трошки меду, протерти, викинути і тд, не можна користуватись одним і тим же. Вдачі! Все буде добре
Дякую всім за поради. Поки що мені роздобули вінілін, малавіт і котячо-собачі вітамінки гамавіт. Приходжу додому, оббігала купу аптек, накупила різних прибамбасів для кота - а його нема. Мала коза (яка добра дитина! видно, бабуся просвітила!) робить здогадку, що Басю Бозя забрала... Мені аж недобре стало, думаю: треба хоч трупик знайти... І тут "трупик" своєю власною персоною вилазить з шафи! :D Ходив мститися головному мучителю - моєму чоловікові. Споганив шкарпетки, але я з того щастя навіть шкодника не виховувала! Тільки що напхала дитячою м"ясною пюрешкою... Мало шприца не проковтнув. Потім залила ромашки з вітамінкою і помазала куди попала малавітом з вініліном... Тепер думаю, як же я цю "красу" відмивати буду?! Той вінілін - чиста епоксидна смола, ледве з рук поздирала... На кота без сліз не глянеш... А запах!!! Будемо ввечері страждальця трошки відмивати, а потім все по новій.
Вчора такі страшні кадри дивилась по СТБ - про гицлів у Луганську, як убивають песиків і скидають на міському звалищі горою, навіть не закопавши. Причому попадають під криваві руки і домашні песики з нашийниками. І навіть живих малюпусіньких цуценяток скинули разом з трупіками песиків до ями. Я не могла на таке дивитися - повбивала б отих ідіотів, що таке роблять. Там люди вже бояться своїх собак кудись відпускати самих хоч на метр, бо вбивства відбуваються навіть протягом дня, коли діти йдуть до школи, на їхніх очах. Причому собаки,як виявилось, помирають в страшних муках протягом двох годин. Зразу згадала собі передачу, яку дивилась по Animal Planet - як в Австралії шукають вуличних хворих собак, а також їздять по притулках для тварин, забирають звідти помираючих або дуже хворих тварин і лікують їх. У нас напевно такого ніколи не буде, на жаль. Тут про людей не дбають, а що вже й говорити про тварин.
Нині зробили друге комплексне щеплення. Джек трохи біситься - видно на нього повний місяць так впливає... облаяв у парку десь 5 людей... це нормально, що собака гавкає на людей поза своєю територією?
а мій чудо-кіт, то тки дійсно чудо мало того шо внадився спати до мене в ліжко, так тепер коли намагаюся його вигнати, то свариться зі мною... Єдина користь прогріває спину і та перестає боліти, коли болить голова то полежить троха на голові і легше стає... я вот над чим почала задумуватися: може коти дійсно мають лікувальні властивості?
та не в тому ж річ... ніхто його інстинкти подавляти не збирається у енциклопедії (псячій) написано: "німецька вівчарка має мати стійку нервову систему і не реагувати на жодні зовнішні подразники, має слухати тільки команд свого господаря і проявляти здатність до оборони своєї території...." чи то його територія увесь гідропарк? а може, дійсно молодий...
Наш довший час сам панічно боявся малої, але ми все-одно їх разом без нагляду не залишали. Коли Настя підросла, став спати у неї під боком, а зараз, коли захворів, знову перебрався до нас. Таке враження, що все розуміє.
До нашого народження батьки трималали кота, Малишом звався(кг 8).так от коли нас принесли з пологового будинку, кіт настільки почав ревнувати, що батькам прийшлося відвезти його в село.
Це ненормально, бо потім будете мати проблему, може когось покусати, таки треба вчити щоб того не було
От і я так думаю... того, певно, тільки кінологи можуть навчити... бо я навіть не уявляю, як на нього повпливати...
Пошарпувати (гарно виразилась) поводок і подавляти його інстинкти там де цього не треба. Вони ж умнічки все розуміють. Моя готова була сітку роздерти, якщо хтось торкався рукою, а на вулиці навіть увагу не звертала, просто знала що це її, а там вже ні. Раз пішли на ковзанку, вона собі спокійно сиділа і навіть тоді коли прибіг, такий собі досить великий песьо, вона навіть не ворохнулась, а я перестрахана летіла, чуть сі не забила, подумала що вона його просто з'їсть, за це гавкання.
А це наш старенький котик-муркотик. Йому в цьому році виповниться 17(людських) років, а доньці 13. Вони якось дружньо вживаються з самого народження донечки. Він навіть до манежу не заплигував ніколи, лише перевіряв коли вона спала, стоячи на задніх лапах, зазирав у нього
обмежу на певний період часу доступ кота в кімнату де буде маленька. Щоправда то буде великою травмою для кота. Він у мене катастрофічно не любить закритих дверей і влаштовує під ними істерики. А ще він крок у крок ходить за мною. Я на кухню - і він туди ж, я в кімнату - він за мною... Як воно буде з котиком коли народиться доця навіть не знаю. Але враховуючи що тваринки можуть як спровокувати алергічні реакції, так і заподіяти фізичну шкоду, то у питання пріоритетів звісно переможе донечка і котикові доведеться поставитися до цього з розумінням.
Скільки вам ще залишилося до пологів? Питаю тому, що, напевно час обмежити вхід кота туди, де згодом буде дитина. В нас був кіт і робили так само: не впускали його до кімнати десь за 3 місяці до народженян малого. Спочатку кричав, а потім - змирився... Коли це зробити коли дитинка вже буде - він зрозуміє - ось мій найбільший конкурент... Так що вважайте