поспішила я радіти! сьогодні вночі дві мої дорогоцінні сенполії полетіли з підвіконника внаслідок нічної активності нашої Барселонки. а оскільки сенполії - велика слабкість мого життя, і праці в них вкладено немало, то з красунею моєю будем серйозно домовлятися так що черговий раз прошу поділитися дресирувальним досвідом: чи існують для кота поняття "Не можна", "заборонена зона" і як того досягти. дякую, Alias, думаю, в нас зараз процес "притирки" - ще в запасі велика кількість продуктів, які неможливо запропонувати відразу. а крім того, можливо, в неї дійсно шлунок маленький (ну, як два наперсточки) і вона їсть потрошечки, бо ж не виглядає на вмираючу: активно бавиться, вергає квіти з підвіконника :gamer:
для кішок які з вулиці, то не страшно.А травичку можна посадити вдома, в зоомагазинах продають таку, та й вигулювати кицю можна на вулиці на повідку.
на жаль, для кота - то незрозумілі поняття (кіт егоцентрик і думає, що йому можна все) єдине - якщо настрахати. ось, наприклад, моя мадам собі на підвіконні боляче кинула на лапу гощик - то вже до того підвіконня не йде. зате "пасеться" на іншому. теж мудрую, що б то їй зробити...
Кумася, хочу кілька слів додати про їжу для котика Про шкоду сухого корму для кошенят - міф. Найзбалансованіше харчування для котів - змішане, тобто корм + натур. продукти Іншими словами, щоб ваща кицька була здоровенька і їй вистачало вітамінів та мікроелементів (а кімнатним котикам ой як не вистачає того.. ) треба побудувати її раціон так: раз на день - порція сухого корму, згідно віку кошеняти та його породи, решта - м"ясо, риба чи домашній сир. Таке харчування нам порекомендувала і власниця клубу, в якому ми купляли котика, і ветеринар, в якого ми обслуговуємося. Ми своєму котику даємо такі корми http://www.zootovary.com/royalcaninc-23_98_108_126.html http://www.zootovary.com/orijenc-23_98_379.html часом можна давати ці консерви http://www.zootovary.com/gourmetgoldc-23_99_138.html але тільки Гурме! Віскас - це зло, там м"яса нема ні грама, самі відходи ну і звичайно переморожене м"ясо курки та переморожена рибка. Свіжу не давайте - великий ризик підчепити глисти і сальмонеллеоз Молочко можна давати час від часу. І обов"язково 2-3 рази на день міняти водичку. Про туалет котячий. Своєму улюбленцеві купую тільки це http://www.zootovary.com/sanicat10p-629.html?cPath=23_100_374 запаху - ні грама! І ще. Якщо у вас в хаті є маленькі діти, то обов"язково стрижіть кігтики котові. Я це роблю раз на тиждень спеціальними ножицями, наприклад в мене самі звичайні, ось такі http://www.zootovary.com/trixie2373p-1136.html?cPath=23_199_151_282 Успіхів вам із вихованням нового домашнього улюбленця І пам"ятайте - " Мы в ответе за тех, кого приручили ©"
Ліона, з такими цінами на котячі корми, як у ваших посиланнях, довго не потянеш. Краще купити собі щось смачне до столу за ці гроші, особливо м'яско, і поділитись із кошеням (моя думка). І ще, повторюсь, більшість котів, попробувавши корм, відмовляються їсти звичайну їжу "з нашого столу", навіть ковбасу чи м'ясо, досвід маю, бо котів ми все життя тримали і зараз маємо. То тих, що зараз, уже сухими кормами не годуємо. Мама іноді купить кільку консервовану, змішає її з хлібом, то так їдять, що за вухами лящає.
А що зараз дешево?.. Але якщо вже вдома є тваринка, то треба створити їй усі умови для здорового життя ІМХО. Та й корм корму рознь... Ті, що купую я, мені спеціалісти рекомендували, казали, що для котів вони найкращі. Та й 1 пачки корму надовго вистачає - котик же їсть той корм лише раз на день А ковбасу і людям некорисно їсти Тож не думаю, що котам вона користь принесе Зрештою, кожен сам обирає як і чим годувати кота я тільки поділилася інформацією та рекомендаціями, а вже вам вирішувати, що робити
А моя думка така..не треба із звичайних кицьок робити тепличних тварин.А до корму вони дійсно звикають і потім не хочуть "лдячий"їсти. Щодо піску, то краще купувати.Він чистий та й запах тримає.А звичайний ...там же стільки всякої зарази!
Можливо, ви маєте рацію Просто в мене породистий кіт, тому слухала поради спеців Мабуть генетично "дворцовим" котам набагато легше та простіше харчуватися... не знаю а в породистих котів шлунки дуже ніжні, тому і дотримуємося тих порад
Кумася, маленькому кошеняті ошийник від блощиць ні в якому разі не надягайте! Там у пластику - нервово-паралітична речовина, яка у мікродозах розчиняється у підшкірному жирі та вбиває комах. Один раз обережно помийте, слідкуйте, щоби вода не потрапила у вушка. Робіть це вдвох (один притискає вушка). Кота краще ставити лапами на табурет або сідіння для ванни - так (за спостереженнями) менше нервує. Тепла вода, шампунь для тваринок або для дітей (без запаху). Ретельно витріть (кілька разів) і на кілька годин - ніяких протягів. Коти переносять мороз, але бояться протягів. Розчешіть гребенцем, якщо були блощиці - побачите (на білому - без проблем). Як вигнати глистів - порадьтеся з лікарем. Дорослому коту дають "Прател" (половину таблетки. 1 табл - на 10 кг).
З шампунем краще обережніше. Ми раніше користувалися краплями від бліх, але останній раз їх не було, то викупали кота з шампунем. Тепер другий тиждень ходить пускає слюні. Ветеринар спочатку думав, що то від зубного каменю, потім запідозрив щось вірусне. Тепер будемо лікувати... Я підозрюю, що кіт міг застудитися, коли його купали. Хоча таке враження, що ті слюні більше нас турбують, ніж його. Особливо "весело" від того, що кожної ночі наше мурло вперто лізе спати у наше ліжко, причому переважно завжди примудряється окупувати мою подушку..
Добре, що не голову умудряється окупувати, у мене був котик, то чекав, поки я засну, а зранку мені було дуже душно в голову, бо прокинувшись я бачила, що котик, скрутившись клубочком, спокійно спить на моїй голові, як хутрова шапка. Уявіть це влітку в жару.
Кожна тварина маэ свої причуди. Моя кицька смокче мамину футболку на грудях, або покривало на дивані і при цьому перебирає лапами, як кошенята, які у кішки смокчуть молоко. Напевне її зарано від мами-киці забрали, коли віддавали нам. ) А кіт колись любив сидіти на спинці м'якого крісла і облизувати чиюсь голову ззаді, особливо хлопцям. )
Мій любить залізти кому-небудь з гостей на коліна, коли той сидить у "кабінеті роздумів" Але чітко розрізняє тих, хто не любить котів - нізащо не підійде... А небіжчик Моша якраз вибирав людину, яка його терпіти не може, вискакував на неї і нагло дивився просто в очі. Якщо врахувати, що нагадував він чорну ношену кролячу вушанку, очі світилися просто як зелені лампочки, а від гострющих пазуряк на малесеньких лапках, якими монстрище мертвою хваткою чіплялося за жертву, постраждали не одні руки-ноги, то можна було тільки поспівчувати бідному гостю... Мабуть, все-таки не варто було кота Бегемотом називати...