Спілкуючись тут на форумі в одній темі відчув себе противником безплатного софту, хоча звичайно таким не є. Впринципі переконаний, що цілком реальним є для більшості користувачів ПК використовувати безплатний софт, не відчуваючи при цьому значних незручностей. Пропоную постити тут лінки на корисні безплатні програми. Додано через 3 хвилини Загальновідомий, напевно, ресурс але всетаки ... http://www.openoffice.org.ua/
Відповідь: FreeWare Може розпочати з безплатних операціних систем http://www.centos.org/ Це операційна система що базується RedHat Enterprise Linux за вийнятком того що не включені комерційні пакети.
Відповідь: FreeWare я думаю: почати тре саме з "найлегшої" операційки.... і це не "фак’юбіл" чи "звєрьсіді".... який лінух найпростіший для встановлення на комп і який найпростіший для "середнього користувача"?...
Відповідь: FreeWare Якщо не помиляюсь, під лінуксом не йдуть віндосівські ехе-шки. Є якась фрі ОС, під якою будуть іти ехе-шки, або можна буде встановити якийсь емулятор віндовса чи що?
Відповідь: FreeWare власне - дивлячись що вважати за "йде". Для використання віндовзятних приблуд в *nix можна застосувати декілька рішень: 1) vmware server 2) wine-емулятор Зокрема, з застосуванням wine без проблем можна налаштувати "податкову" звітність (форма 8ДР і її наступна іпостась та звіт в пенсійний фонд) і таку улюблену, справді "народну" 1С-бухгалтерію
Відповідь: FreeWare Суть в тому щоб "зібрати" повноцінний комп на безплатному ПО ... (хоча все це так відносно)
Відповідь: FreeWare Мені це просто необхідно.. Але от подумати, навіть якщо все ПЗ буде ліцензійне і безплатне, то всю ж музику не зітреш (і тим більше не купиш).. Тому, мабуть, залишиться все, як є..
Відповідь: FreeWare Запускати можна під wine'ом, winehq.org. Є ще проект ReactOS reactos.org, ОС яка має бюти сумісна із він хп(підтримка як програм, так і драйверів). Щодо асікю, я користуюсь мульти протокольним клієнтом pidgin http://pidgin.im Ним можливо користуватись не тільки у Linux'і, так і у інших ОС, зокрема вінді. Власне використовуючи одну програму, можна одночасно спілкуватись по різним системам обміну швидкими повідомленнями(Instant messaging). ЗІ: власне я вже більше року вбільшості користуюсь тільки linux'ом(98 , решта це вінда для тестінгу на роботі та інші ОС, наприклад qnx чи BeOS.
Відповідь: FreeWare колись також так думав, допоки не назбирав n-ї кілкості Гігабайт музики і не зрозумів що її я і так ніколи не переслухаю ... (і тепер як з тим чемоданом без ручки "тяжєло нєсті і жалко бросіть")
Відповідь: FreeWare В мене на дисках все, на компі - тільки та музика, яку слухаю в даний період життя (смаки з роками змінюються). Але навіть гіг музики ж не купиш! Дорого
Відповідь: FreeWare Не розумію про що дискусію. Власне про покупку музики чи отримання її нахаляву, чи про неможливість користування іншою ОС, бо "зникне" музика ?
Відповідь: FreeWare Вибачте, що заплутала Справа в тому, що мені потрібно буде або мати все ліцензійне та фрі на комп'ютері, або якось викручуватись. Отже і думаю якщо навіть і перейду на все фрішне ПЗ, все одно залишиться музика.. І от як бути в цьому випадку?
Відповідь: FreeWare Наскільки я розумію, вона ж неліцензійна :ninja: Половину з нету стягнуто, половину від знайомих.. Якщо комп буде на фірмі, а там перевірка, то або хард витягувати і ховати, або музики не тримати?? :8: Як викручуватись з цього положення? Чи в нас за таке не притягують до відповідальності?
Відповідь: FreeWare десь в чомусь - пупер правий. а взагалі-то було б файно якби тут ще юристи потлумачили - ви ж знаєте основну властивість закону? закон - як дишло... http://www.mojepokolinnia.org/426027/blog/1686620521477d330d62de0
Відповідь: FreeWare В нас "гряде" така сама проблема. Після довгих роздумів я дійшов висновку. Оскільки вінда вся ліцензована, і мова йде лише про проги, то можна використовувати флешку, на яку позкидати весь "незручний" софт, а також музику. Втикаєте флешку - слухаєте музику, запускаєте проги, витягуєте флешку - комп чистий. Найпростіший варіант. Проблема в тому, що не всі програми, які на флешці, ніде не реєструються у віндовсі. По-друге, не розумію, - якщо Вас турбує те, що не ліцензована саме музика, то до чого тут статус ОС?