Відповідь: етикет... Мне!!!:cowboy: Если вилка и нож уже в тарелке,то ежу понятно ,что Вы закончили прием данного блюда. При этом... если блюдо Вам понравилось, кладутся параллельно! Если нет ,то крестом!:agree:
Відповідь: етикет... Вірити, але перепровіряти. (Золоте правило..:cowboy: ) Мені здавалось, що виделка й ніж кладуться паралельно під кутом тоді, коли ви готові до наступної частини трапези й зміни тарілок. Незалежно від того, чи вам сподобалось. А навхрест тоді, коли у вас перерва й ви натякаєте, щоб вам нічого не докладали.
Відповідь: етикет... Якщо потрбіно їсти відбивну, рибу і тд, тоді її не потрібно розпилювати(розрізати) на шматки зразу, а відрізати по шматочоку та їсти. А щодо столових приборів, то я пам'ятаю по телевізору було, що чоловік поклав їх в тарілку і в нього офіціант забрав її.
Відповідь: етикет... Цікаво що в нас бабця то ніц не робить а лиш всіх, особливо мужчин, припрошує їсти. Так ніби вони самі не бачать що є на столі жратва. А жратви тої нераз... аж за псами кидай. Мене це завжди денервувало, тепер знаю чому. Ніколи нікого не припрошую аби спробували те чи інше. Не хочуть не треба, мені більше буде УСЬО!!! Щойно поговорила з Англійкою і вона підтвердила що Лілька найкраще сі розуміє в етикеті.
Відповідь: етикет... Не пригадаю зараз де, але десь читала, що курку треба їсти руками, а до того додається волога тепла шматка чи серветка (із тканини), в яку треба витирати руки. Хто би про це щось більше сказав? До речі, щодо масних та напомаджених уст. Якщо на краях шклянки, фужера, горнятка залишається слід помади чи просто жиру з уст, то це вважається ознакою моветону. Перш ніж пити, губи треба злегка витерти серветкою.
Відповідь: етикет... Взагалі писати перестанете? Просто я цілковито не згодна з вашим попереднім дописом, тому й висловила своє ставлення. Тим більше, коли переконана в тому, що маю рацію. :shy: Може, якраз цього разу ви щось краще знаєте.
Відповідь: етикет... Весьма вероятно,что я и не большой знаток ресторанного этикета.:cowboy: Поясните мне популярно...допустим ,к примеру мне подали в ресторане телятину под вишневым соусом,с гарниром из картофеля фри.Естественно рядом в соответствии с этикетом вилка и ножик.Отрезав кусок телятины и обмакнув ее в вишневый соус,я аккуратненько отправлю,тот кусочек в рот. И если мне понадобится сьесть кусочек хлеба ,я по кладу ножик не в тарелку с блюдом,а край ножа положу на тарелку,а ручку на стол. А если увижу ,что рядом сидящей даме,надо что то подать,то я положу и вилку на край тарелки,а ручку на край стола и подам даме интересующее ее блюдо. Обьясните мне,на кой хрен ложить вилку и ножик в тарелку,если вы не закончили прием данного блюда?А7 Ручки то приборов могут испачкаться о вишневый соус или от жира картофеля фри.Я думаю трудно будет найти чистое место в тарелке,даже если вы сьели половину порции... Додано через 12 хвилин А если уже вилка и нож в тарелке, то это означает,что "готово выносу тела"...:radist: а положение вилки относительно ножа,покажет ваше отношение к сьеденому блюду,даже если вы силу каких то причин сьели не все...
Відповідь: етикет... а для мене як не сьорбають зупу .не плямкають.не длубають кінцем вилки в вусі і не говорять з повним ротом то і вже добре
Відповідь: етикет... Для мене мабуть цього також достатньо...ну може ще щось.... Терпіти не можу педантів!!! Все має бути природнім..... Запросили мене якось в Люксембурзі до ресторану.... Принесли морепродукти...Мені аж недобре стало, що з ними робити, як з цим впоратись....Потім думаю, головне їсти не руками, тарілку не вилизувати, хлібчиком не промакати ...:D І все пройшло высший пилотаж:radist:
Відповідь: етикет... я би додав: що не розбивають ложкою горня і виймають її перед тим, як пити чай чи каву...
Відповідь: етикет... Доречі сьорбати і плямкати або цьмакати це дуже культурно і навіть заведено у китайців. Я колись ділила свій кюбікл з одним китайцем - думала що вмру він так голосно їв... :ninja: І на новій роботі китаєць те саме, так голосно їсть - це напевне показати що їже дуже смачна??? Додано через 1 хвилину В нас як хтось так робив, то ми казали - Мєчніка! Ну тобто трамвай дзвонить на зупинку :D:DА філіжанку направду можна так розбити.
Відповідь: етикет... Марусю,ше згадайте,що колись "в паньстві" панянка могла си трохи ...попустити...