ЖК "Ювелірний" -відгуки

Discussion in 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка' started by IrynaDub, Dec 3, 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. kritikm

kritikm Well-Known Member

Великі дози дають про себе знати по стану здоровя їх легко відчути зразу а малі невідчуваєш а вно роблять свою роботу
    Проїхали при здачі будинку СЕС чи хто там перевіряє його на рівень радіаціїї такщо все ок

2. VadymF

VadymF Member

Ну то треба взяти самий звичайний дозиметр і поміряти гамма по стінах і особливо де несучі конструкції з залізобетону.

3. Martin Martin

Martin Martin Member

Про СЕС ти точно таке колись бачив :haha:? Щоб хтось був на будові з дозиметром?
    У нас ця проблема нікого не цікавить, а от у столиці ковальська перевіряє і пісок ( це по Києву є проблема через крадіжки і намиви) і щебінь на рівень радіації. Чи ви впевнені в якості інших будівельних матеріалів? Не в тему а це стаття про цемент http://www.varianty.net/23054-u-lvovi-vykryly-pidpilnyi-tsementnyi-mini-zavod
    Розказати що це таке? Беруть цемент ( це відбувається по всій Україні і в Миколаїві тих заводиків багато) цементовозами, мають примітивне дозування досипають шлак, золу чи будь-що десь так відсотків 30-50 і пакують, благо мішки друкують всі підряд. І результат є цемент в мішках Марко яку ніхто не знає. І результат сипляться фундаменти, стяжки - все що з цементу у мішках. Так само і ковбаса і будівельні суміші. Ніхто ж контролюючих органів не перевіряє постійно якість продукції . От спитайте в Ігора як він перевіряв якість бетону.

4. kritikm

Скиньте в приват номер до кого можна звернутися на рахунок переробки проекту електророзводки і опалення

5. rkc

rkc Well-Known Member

1. Питання щодо рівня радіоактивності дуже важливе, але вирішується воно надзвичайно просто - потрібно придбати, скажімо, через Інтернет дешевий побутовий радіодозиметр і тупо виміряти рівень радіоактивності на спільних площах та в квартирі. Якщо після цього будуть підстави підозрювати підвищений рівень, тоді вже потрібний буде дорожчий професійний радіодозиметр. До речі, побутовий радіодозиметр знадобиться також при придбанні будматеріалів для ремонту - теж можуть буду сюрпризи. А виміряні значення по будинку і квартирі можна опублікувати на форумі - чим більше буде таких вимірів, тим надійніший результат.

2. Ось приклад ще однієї проблеми, окрім шумо-теплоізоляції кімнат, яка, думаю, не вирішиться так просто, як з рівнем радіоактивності. Труби теплої підлоги у сантехнічних вузлах та кухні заливаються стяжкою, проте при стіні повинна бути обовязково демпферна стрічка. Адже стяжка може змінювати свою температуру на десятки градусів, при цьому бетон, як і будь-яке інше тіло при нагріванні чи охолодженні, розширюється чи зменшується (до 10мм). Це призводить до виникнення потужних напружень, в результаті яких плитки на бетоні буде просто зносити. Якісна заводська демпферна стрічка може коштувати до 2 євро за метр, це великі кошти, якщо порахувати їх на весь будинок. Дуже часто, щоб зекономити, її замінюють якоюсь саморобкою на основі інших плівок. Або ж беруть меншої товщини, ніж потрібно відповідно до площі підлоги. Я навіть не виключаю варіантe у світлі подій із шумо-теплоізоляцією, що її, звичайно ж, тільки для нашого блага :), взагалі не буде. Отже, потрібно проконтролювати все це перед заливкою стяжки! З цього приводу я вже звязувався з Ігорем - чекаю відповіді ...

3. Останнім часом форум часто не працює, не хочу висловлювати жодних припущень з цього приводу :), проте раджу задля можливості незалежного звязку опублікувати свої електронні адреси на випадок, якщо проблеми з форумом стануть сталими. Моя адреса - rkc.in.ua@ukr.net.

6. rkc

rkc Well-Known Member

Добра новина - завершують обробку останньої, четвертої частини фасаду.

Погана новина - ті, хто був на зустрісі-екскурсії з Ігорем, памятають, на коли це обіцялось. З врахуванням цього та іншого досвіду виходить, що обіцяні терміни треба множити приблизно на ТРИ. А в теперішніх та майбутніх поганих кліматичних умовах, коли майже ніщо не сохне, це може бути і довше.

7. Uganka

Uganka Well-Known Member

Фото для тих,кто працює і не має змоги відвідати будівництво. Фасад закінчили [​IMG][​IMG]

8. khrystynkaJewelry

khrystynkaJewelry Active Member

9. kritikm

10. rkc

rkc Well-Known Member

Після розмови з Ігорем з'ясувалось:

1. При встановленні теплої підлоги в якості демпферної стрічки буде використано матеріал, який забезпечить необхідний люфт.

2. Раніше передбачалось теплу підлогу ізолювати пінофолом, тепер будуть використовувати екструдований пінопласт, який є дорожчим (!?) за пінофол, + фольгу. Я так зрозумів, що товщина пінопласту буде 2см, решта 8см - стяжка.

3. Оскільки шумо-теплоізоляцію в кімнатах та інших приміщеннях не робитимуть (?!), то існує два вирішення цієї проблеми:

1) повністю відмовитись від десятисантиметрової стяжки, як це вже зробили кілька квартир, і самостійно встановити утеплену і шумоізольовану підлогу на лагах чи якось інакше, зекономивши при цьому 10см висоти квартири;

2) придбати самостійно той же екструдований пінопласт, щоб його поклали під стяжку; насторожує лиш оце співвідношення пінопласту до стяжки - 2 до 8; ефект від такого утеплення не буде значним, а жити постійно прийдеться з каменюкою об'ємом у 8см*площа підлоги.

Я більше схиляюсь до такого варіанту: повна відмова від стяжки у кімнатах і передпокої та стяжка на придбаному власноруч екструдованому пінопласті у лоджії, але рішення ще не прийняв. Може у когось є якісь конструктивні думки з цього приводу?

Зробив фотознімок четвертої частини фасаду будинку, звільненого від риштувань. Вражає, що робітники займаються благоустроєм території, не зважаючи на свято :)

11. kritikm

тобто стяжук з пінопластом будуть робити чи ні щось я незрозумів пункт
    2 роблять
    як тоді розуміти пункт три

---------- Додано в 16:08 ---------- Попередній допис був написаний в 16:05 ----------

А теплу підлогу звідки будуть ізолювати пінопластом знизу під трубами чи зверху

12. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Ванна кімната і кухня мають бути з теплою підлогою.
    Треба утеплювати кімнати. А що якщо самим купити екструдований пінополістирол у площі, потрібній щоб утеплити підлоги в кімнатах, лоджіях (у мене, особисто, їх дві) і дати його робітникам, аби ті налили стяжку поверх його?

13. rkc

rkc Well-Known Member

Там, де встановлюється тепла підлога, будуть класти екструдований пінопласт, потім фольгу, потім труби і, нарешті, стяжку.

В кімнатах, передпокоях і лоджії буде тільки стяжка без шумо-теплоізоляції, якщо не домовитесь інакше :)

---------- Додано в 16:34 ---------- Попередній допис був написаний в 16:28 ----------

Я про це вже писав вище :). Такий варіант є, проте мене насторожує співівдношення утеплювача до стяжки - 2см до 8 см. Думаю, можна було б його змінити на хоча б 3 до 7. Але це залежить від тих, хто будує!

14. Chuvachok

Chuvachok Андрій

rkc, Ігор пропонував якісь адекватні варіанти, як вирішити це питання?

Не забувайте, що товщина перекриття у нас 20 см. Це дуже багато. Якщо ще 10 см буде стяжка, то це буде супер шумоізоляція. От за теплоізоляцію точно не певен.

а що вони там роблять, що там за пісок? По ідеї, ця територія за "нашим" парканом (не "наша").

15. rkc

rkc Well-Known Member

Chuvachok, якщо просто покласти стяжку на бетон, то це не дасть ні суттєвого шумоізоляційного, ні суттєвого теплоізоляційного ефекту. Адже бетон непогано проводить і тепло, і звук. Протрібно обовязково, щоб між залізобетоном і бетоном була шумотеплоізолююча прокладка. Чим товстішою вона буде, тим значнішим буде ефект.

Думаю, вони роблять дорогу - ще один підїзд до будинку, про що говорив на зустрічі Ігор.

16. zvirilka

zvirilka Active Member

якщо говорити про шумоізоляцію, то треба класти цей матеріал шумоізоляційний сусідам зверху

17. kritikm

дивіться ми хочемо активно утепляти підлогу а як на рахунок стелі там таеж будуть втрати тепла такі самі як на підлозі тепле повітря буде в горі і буде гріти той самий бетон

напишіть мені номери людей що відповідать за переробку проекту опалення і світла

18. rkc

rkc Well-Known Member

Особисто я буду утеплювати стелю також :) Хоча тут потрібно без фанатизму. Адже наші ноги в квартирі постійно "контактують" із залізобетоном, ми постійно будемо його відчувати, тому на підлозі має бути добряча багатошарова теплоізоляція. А на стелю можна утеплювач в плитах чи рулонах просто наклеїти.

З будь-якими переробками все дуже складно і марудно. Пару місяців тому я замовив просту річ - двері (склопакет, аналогічний кухонному) із кімнати в лоджію, на сьогоднійшій день лише прорубали пройом. Коли вставлять двері, навіть не уявляю :) Тому, якщо не хочете мороки, відкладіть переробки на потім, коли будете робити ремонт ...

19. gonzik

gonzik Well-Known Member

Отже, статус по будові на сьогодні від Ігора
    1. Фасад повністю закінчили, за виключенням цокольного поверху.
    2. По газу без змін. Підведено до будинку
    3. Воду завершують розведення по поверхах.
    4. Підігрів подлог і стяжки ще жодної не почали. План наступний - коли буде завершено з водою побудинку, йдуть поквартирно, підводять воду до котла і підключають газ. Коли це планується завершити - абстрактно в кінця грудня.
    5. Електрика - без змін, коробка підстанції стоїть, обладнання замовили (тижнів 2 назад). Планується завершення під кінець грудня.
    6. Ще всі квартирні вхідні двері не стоять, лишилось біля 30.
    7. Декларація про здачу будинку вже є в чорновому варіанті. Теоретично через пару тижнів можна буде укладати остаточні документи з банком (остаточні розрахунки, акти прийому передачі). От тут велииикий ризик, ми прийматимемо далеко не завершене будівництво.

Втішного мало, шановні... рухаються як підбита кобила

а де твій аватар? :)