Угу, єдине, що Богові "потрібно", це щоб Левко сказав кого лікувати... а так... Він "співчуває"... Ви, Левко, інколи як напишете... хоть стій, хоть падай.
Бог КОЖНОГО, без винятку хоче зцілити. Бог прославляється через зцілення, а не через хворобу! ---------- Додано в 22:09 ---------- Попередній допис був написаний в 21:57 ---------- Хто вам сказав, що Павло мав досить дошкульну хворобу у своєму тілі? В моїй Біблії такого не написано... І хворіє і помирає. Просто зцілення і життя в божественному здоров"ї автоматично разом із народженням згори не дається, воно береться тільки ВІРОЮ. Знаєте, то як зі спасінням. Як ви спаслися? Повіривши в Слово, що Ісус Христос вмер і воскрес для вашого оправдання. Так само і зі зціленням. Як ви можете бути зцілені? Повіривши в Слово, що ранами Його ви є зцілені ! Як ви можете зціляти інших? Повіривши в Слов, що віруючі будуть класти руки і хворі будуть зцілятися! Не всі обирають вірити Слову Божому, бо це складніше, тут потрібна боротьба. Простіше все спихнути на Бога і сказати- на все Божа Воля. Але на хворобу нема і ніколи не було Божої Волі!
Само собою. Але... хіба можна здорового вилікувати і прославити Бога? цитата: 1. А коли Він проходив, побачив чоловіка, що сліпим був з народження. 2. І спитали Його учні Його, говорячи: Учителю, хто згрішив: чи він сам, чи батьки його, що сліпим він родився? 3. Ісус відповів: Не згрішив ані він, ні батьки його, а щоб діла Божі з'явились на ньому. (Від Івана 9:1-3) З цитати ми бачимо наступне: Хвороба маже бути з певних причин, напевно тут всіх причин не вказано, але хвороба може бути як для Божої слави, так через гріхи. ---------- Додано в 22:35 ---------- Попередній допис був написаний в 22:33 ---------- а ви писали, що всі, а не всі ж! еге ж? ---------- Додано в 22:49 ---------- Попередній допис був написаний в 22:35 ---------- віра на зцілення - нема, віра на спасіння - є. Гм... якась вона вибіркова віра у народжених згори.
Таке не буває. Отут я вірю, а отут не вірю(в Письмі) і при тому народився згори.... Каламбур. ---------- Додано в 23:23 ---------- Попередній допис був написаний в 23:22 ---------- тобто нема хвороби - немажна прославити Бога на зціленні.
Ну так. А що тут такого дивного? От ви, наприклад не вірите в те, що написано в Марка 16.17 Я сам довший час не вірив цьому і думав, що на все Божа Воля, в тому числі і на хворобу.... ---------- Додано в 23:27 ---------- Попередній допис був написаний в 23:25 ---------- Коли нема хвороби Бог само собою прославляється тим, що дає здоров"я!
Ви - мастак давати правильні лозунги. Почитайте собі пораз десятий... ---------- Додано в 23:34 ---------- Попередній допис був написаний в 23:32 ---------- Не так. Я вірю у все, що у Письмі. Є місця, які я можу не розуміти - визнаю. Але щоб тут вірити, а тут - ні. Вибачте.... Я того не розумію.
Ок. То нормально не розуміти... Бог поступово, крок за кроком все відкриває нам... І, знаєте, коли Бог відкриє, то уже важко комусь закрити. Це як, наприклад, з тією істиною, що Бог є. Кожному з нас Бог відкрився у свій час, що Він є. Кожному по-різному. Ви, пам"ятаю, мені писали неймовірну історію зі свого життя. Після цього уже важко комусь вас переконати в тому, що Бога нема і що Він не допомагає. Це практично уже неможливо. Хоча, вірю, ви і до тієї історії знали, що Бог є. Але тоді ви його пережили особисто. Правда? Так само і зі зціленням. Людина, котра переживе особисто Боже зцілення у своєму житті, її уже неможливо переконати в тому, що Бог не зціляє, або, що Бог зціляє тільки через якихось супердуховних вибраних людей...
Погоджуюся. Але це до питання, котре ми з вами обговорюємо не має відношення ніякого, тому що в Марка 16.17 написано трохи по-іншому, написано, що зцілення належить усім віруючим, і що це буде навіть ознакою кожного віруючого... Якщо би в цьому питанні так було як ви пишете, що "у кожної людини є свій, Богом даний талан", то тоді ті, кому Бог не дав таланту зцілення, не могли би називатися вірючими...
Два моменти... Моя думка. У вас проглядається цікава річ. А саме... Таке відчуття, ніби Бог у вас на службі. Сказав віруючий Іван, щоб пацієнт зцілився і в Бога нема виходу - мусить зціляти. Бог Сам Себе обмежив Писанням... І без натяку: а може я неправильно зрозумів Писання? Друге. З ваших слів я зрозумів, у вас там соціалістичне змагання: Хто більше зцілив, той більше віруючий. Я вже не говорю, що у Писанні натяків таких нема, але ж... у вас скоро від банальних ТВ щоу все перейде до олімпійських ігор. Хто більше зцілить за одиницю часу.
Саме так, Миху. Уявіть собі, Бог сам себе обмежив Писанням, тобто Своїм Словом.!! І що тут поганого, чи що тут не так. Це, навпаки, добре і це Божа якість- дотримуватися слова. Ми люди також себе обмежуємо своїми словами, якщо комусь щось обіцяємо і це є нормально, навіть є справою честі, коли ми дотримуємося свого слова, котре комусь дали. Якщо Ісус возносячись до Отця сказав, що віруючі в нього будуть зціляти хворих, то це не були слова на вітер, Він очікує того, що віруючі будуть це робити! Це навіть не побажання Ісуса, це скерування для віруючих в Нього, це обіцяна Самим Богом влада для тих людей, хто увірує в Нього!
А ви "Отченаш" читали? Там так і сказано: хай буде воля Твоя. Чи то вже вас не стосується? ---------- Додано в 21:41 ---------- Попередній допис був написаний в 21:39 ---------- "Маладєц"... якщо людина може, то чому Богові відставати? Такі перли можна хіба від вас читати. ---------- Додано в 21:43 ---------- Попередній допис був написаний в 21:41 ---------- Не уявляю, щоб безмежний Бог Сам Себе обмежив. Це поза моїм розумінням.
Читав. Там написано, що нехай Буде Воля Твоя як на небі так і на землі. Тобто, нехай буде Воля Його тут на землі така сама яка є там на небі. Думаєте на небі є Воля Божа на хворобу, чи там взагалі є хвороби? Ото ж бо...! Саме так. Безмежний Бог Сам Себе обмежив для людей на землі Своїм Словом!
Там не пише "така сама", там пише "як на небі, так і на землі", що означає всюди. ---------- Додано в 00:36 ---------- Попередній допис був написаний в 00:35 ---------- Левко, я думаю, ти ви самі себе обмежили, а не Бог.
Думаю, що там все таки пише "така сама". В російському перекладі, до речі так і написано: Матф.6:10 да будет воля Твоя и на земле, как на небе Хоча навіть, якщо і означає "всюди" так як ви кажете, то все одно Воля Божа щодо людини є всюди однакова, як на небі, так і на землі... Він її любить, а Той Хто любить не спричиняє страждання тому кого любить. Більше того, Він сам взяв на Себе всякі страждання людини, постраждавши замість людини як в душі так і в тілі. І як ще після того можна припускати собі, що Його Воля для людини може бути хвороба? ---------- Додано в 01:10 ---------- Попередній допис був написаний в 01:09 ---------- І чим таким я себе обмежив?
Сьогодні прочитав одне місце в Писанні і згадав про вас Педро, як ви писали, що ап. Павло нібито мав дошкульну хворобу. А прочитав я те місце, де де написано як Ісус явився Павлові, як той йшов до Дамаску, щоб в"язати віруючих: Дiї.9:4-5 а він повалився на землю, і голос почув, що йому говорив: Савле, Савле, чому ти Мене переслідуєш? А він запитав: Хто Ти, Пане? А Той: Я Ісус, що Його переслідуєш ти. Трудно тобі бити ногою колючку! Ісус сказав, що Павло переслідуючи Його ніби б"є колючку. Я відразу згадав інше місце де уже віруючий Павло говорить про колючку у своєму тілі. Павло молився до Ісуса, щоб Він забрав з його тіла колючку. Порівнюючи ці два місця з Писання, можна зробити висновок, що колючками в той час називалися саме переслідування, а не хвороби. Напевне в ті часи це була зрозуміла для всіх метафора...