А це не висновки, це факти. Як воно все проходило? ПриїхавТягнибок на Донбас, не дуже переймаючись вибрав людину, яка більше за всіх лізла у вічі, назначив керівником - і завіявся на довгі роки. А той керівник добре, якщо тільки кар*єрист, а то ще й регіонал. Він тут вибудовує, що захоче, рапортує нагору про здобутки і на тому все, бо партії у нас оживають або під якісь дати, або під вибори... Недавній приклад: Гриценко. Керував областною ГП молодий завзятий хлопець, проводив акції, молодь підтягував... Перед виборами Гриценко його міняє на людину ПР. З ГП вийшли люди, пішов донецький бізнесмен, який підтримував Гриценко грошима теж... Гриценку писали, з ним сперечалися... Нічого не допомогло. Зараз ГП у Донецьку не видно, не чутно. І хто винен, коли лідер партфї цю партію здає? З Свободою аналогічна картина - назначили казна кого - і забули. А потім хтось винний... Ці натяки - є велика дурість. Думаю, що Тягнибок це розуміє. Але в його оточенні є й ті, хто думає інакше...
Про весь політикум. Якщо партія не здатна взяти владу, то тільки її проблема, її провал. Треба міняти або лідера, або тактику і стратегію, або і те і інше... А мене дивує. Професійні, це професійні. ХозяйствЄннІки початку 90-х дуже часто були партократами а не фахівцями. Політика, то комплекс напрямків, де погляд на економіку грає далеко не останню скрипку.
знову загальна фраза )))) Ви сказали, що у нас були вже ідеологічні партії при владі і через це у нас проблеми конкретніше -- хто? як на мене -- те, що ми маємо, є цілком прогнозовано чому Ви говорите, що політики погані? станьте ліпшим, чи за Вас це хтось має зробити? Ви самі сказали, що є професійні люде. я й питаю -- хто? не останню, але не першу принаймні оці, про кого тема, двадцять років пропонують приблизно одне і те саме на відміну від решти
А де це я хоч щось про ідеологію говорила? Політичне поле країни засівають усі політичні угрупування, які в країні є. Це є політикум. Ви домислюєте за мене? Політики ефективні, або ні. Прогресивні, або ні. Помірковані, або ні. Працездатні, або ні. Популярні, або ні. А от це - загальна фраза. Громадяни України. І повірте, їх дуже багато. От тільки залучати їх до співпраці политичні лідери не поспішають, бо мають інші ориєнтири. І це не спрацьовує у межах всієї країни. І, перепрошую, не спрацює. Бо треба вже зрозуміти, що чи те, що пропонують, чи те, як пропонують - хибне, пора б вже перестати ходити по граблям, а шукати свої помилки, робити роботу над помилками,змінювати стратегію, шукати однодумців, боротися за виборця.
а який сенс тоді Ви вкладаєте у слова "унікальна партія"? тобто Ваші слова, про "політик призначив погану людину" (ПР, злодія, пристосуванця тощо) тре розуміти якось інакше? Ви мали на увазі не те, що політик поганий? чому? якщо Вам не подобається політик (декількох Ви перелічили), то чому не хочете стати ним і сподобатися? а якими рисами ці невідомі громадяни відрізняються від тих, кого політики беруть під своє крильце? історія США говоре, що прекрасно може спрацювати -- умовно кажучи електорат демократичної та республіканської партій помінявся місцями щоби не починати товкти воду у ступі запитаю інакше: відмовитися від деяких характерних рис? мовчати про мову, історію, закривати очі на маніпуляції конкурентами, не реагувати на злочини провокаторів? правильно?
Замучилась переключать клаву ))) Вкладываю очень насмешливый смысл. Почему плохую? Может человек и очень даже ничего, но политик никакой, вредный для дела политик. Вы считаете, что все люди, которым не нравятся политики, рвутся сами в политику? Увы... Политика - это публичность, а это не многим нравится. Они не рвутся к власти. Умные, талантливые, самодостаточные люди редко идут в публичную политику. Их стихия - разработка стратегии, мозговой штурм, анализ, выработка и реализация экономических, социальных, государственный и национальных концепций... Мудрые политики ищут таких людей, стараются завоевать их симпатию и пригласить в команду. Но с мудрыми политиками у нас туго... США - страна эмигрантов, там все "понаехали", там не титульной нации нации... И еще много чего не стыкуется с украинской историей, украинскими реалиями... Отказаться от некоторых методов. Чесно? Если бы некоторые свободовцы молчали про мову, Фарион - одна из них, то для мовы было бы значительно лучше. Историю мудрее оставить историкам: факты, документы, информация. Извините, но и исторический вопрос в подаче свободовцев чаще вызывал неприятие на большей части страны. И в этои деле порядочные журналисты и правозащитники преуспели получше политический партий и свободы тоже. Не заметила особого рвения реагировать на преступления. Не раз обращались к Свободе, передавали документы - ни ответа, ни привета. Я не против националистов, такие партии есть во многих странах. Я против дилетантов и лозунгистов, которые часто-густо вредят национальной идее больше, чем ее противники. И еще - государственная национальная идея не может ограничиваться ценностями, историей, героями одного региона. Хоть Галичины, хоть Донбасса.
[OFFTOP]Key Switcher [/OFFTOP] якось дуже мудро написано тре таких, які не хочуть таких, які займаютсья іньшими справами таких, які досягли успіху в іньших сферах а навіщо таким людям політика? а в нас одна група, яка вважає себе "корінними", а друга група "понаєхавшиє" -- якраз чіткий розподіл на дві політичні сили -- [STRIKE]сволота[/STRIKE]"свобода" і [STRIKE]гопники[/STRIKE] ПР а Вас не здається, що "мовне питання" штучно створене певною політичною силою і просте мовчання ні до чого хорошого не призведе? вони не мають політичного впливу як оці можуть реагувати на дії конкретно кремля та місцевих запроданців? може, коли люде знатимуть правду у США була громадянська війна, яка розділила країну на два табори і не факт, що переможці були праві, південні штати не стільки були за рабство, скільки проти фальсифікацій наприклад, у нас зара перемагають "сталіністи-путіністи" завдяки "свободі" це може бути змінено на умовну перемогу "мазепинців-бандерівців"
Пупере, а можна особисто Вам пряме запитання: якщо суспільство знову буде готове вибухнути - хто зможе очолити нову тривалу акцію громадянської непокори?
не готове та хто завгодно як там класична фраза звучить? революцію роблять мрійники, продовжують прагматики, користаються нею пройдисвіти *** щодо "свободи" скажу прямо -- вони мені не подобаються не подобаються давно, з року так 98-го зі своїми "менше слів", піонерськими костюмчиками, спонсорованими волковим, зі своїми прапорцями азот-йод, кар’єризмом криворучка, парубія та решти а щодо подій 2001-го року -- то це просто казка! поліцаї, омон, гебісти хапали всіх -- у першу чергу унсовців, у другу заправдівців а куди тоді поділися "насоси"? тут вони махають своїми "азот-йод" біля шевченка, лізуть нагору, і раптом випарувалися -- жодного "патріота" у Києві
И тут не угадали. Разделение идет совершенно по иному признаку. Большинство этнических украинцев не воспринимает Свободу и ее методы. Заметьте - не без помощи Свободы. Иногда лучше молчать. А ради мовы дела делать. С умом, выдумкой, энтузиазмом, но лозунги - это легче и проще. Толку, правда, практически никакого, но ... Та элементарно. И как это нет политического влияния. Вы уж как-то определитесь Свобода - это политическая партия или ... Нескольким партиям предлагали и дело сделать, и начать осваивать Донбасс, завоевывать сердца избирателей делами. Ан, нет... Не интересно... Вот поэтому я и написала ранее - история историкам, а не политикам. Пусть специалисты добывают факты, документы и т.д. Ну и максимум информации по каждому проверенному и доказанному факту. Вы не учитываете очень серьезную вещь - для тех, кто живет на ЗУ - это их родные и близкие, это их родовая память, которой нет на большей части Украины. И никогда те события восточники (имею в виду всех, кто жил в СССР и до 1939 года) не будут воспринимать так, как жители ЗУ. На ЗУ держатся за это прошлое, идеализируют тот период. И это понятно. Но ожидать такого же отношения от всех регионов Украины - по меньшей мере наивно. Именно это ожидание, а порой и требование, дает возможность некоторым политиканам десятилетиями спекулировать на прошлом. А включили бы логику, смоделировали бы ситуацию и четко отработали а данном направлении - результат был бы совершенно иным. Но как всегда - телега впереди лошади и погоняем... А результат...
а я не "гадаю" чітко ж написав -- "ті, хто вважає" ))) тобто ті, хто вважає себе українцем/корінним мешканцем пальцем у небо -- організатор чітко окреслений, це кремль просто всі були у цьому зацікавлені мої бабця та дід воювали за СРСР
Тут не только обещания. Если верить плакатам, что по всей Одессе расклеены, то рЫгионы, уже сделали нашу жизнь лучше. Кто нибудь заметил?
Таких богато, але й вони мають дуже різні погляди Те, що хотів Кремль, і те що він зараз хоче - зрозуміло. Але полегшувати йому задачу, допомагати недолугими діями не варто було би. У мене теж. І до того ж я зі сходу. Але ніколи не чула від рідних ні одного поганого слова про бандерівців, чи ЗУ. І про що це говорить? Що немає проблеми? То Вы таки в Донецке не были - у нас и перелом на фронтах второй мировой свершился при поддержке ПР...
ок, напишу інакше -- автономісти та накремль’озирачі чому ж недолугі? якщо людина мене намагається переконати, що вона не хоче дивитися кіна україньською, бо їй це "нав’язують", а вона "все життя говорили російською і дивилася російською і буде дивитися тільки російською", то тут варантів два: людина не хоче принципово жити в Україні (серед українців) або вона багато слухає не тих людей, яких варто слухати правильно? яка має бути реакція? ігнор? проблема буде доти, доки будуть існувати люде, які в цьому зацікавлені але я від Вас хочу почути -- як з цією проблемою тре боротися? [OFFTOP]Ви встановили кейсвічер? [/OFFTOP]
Таких людей не так вже й багато. І навіть серед таких людей можна знайти союзників, якщо з розумом. Є така дивна наука - психологія. Від неї нікуди не подінешься. Всі лозунгові вимоги і претензії нічого доброго не зробили. А кого слухати, якщо на Донбасі, наприклад, крім ПР НІКОГО. Все вибори здають, керівниками осередків і штабів призначають людей ПР, тому порядні люди ці партії і організіції обходять десятою дорогою. Вже давно відомо, що стукати ні в які двері немає сенсу... Зацікавлені її використовують. А серед пересічних громадян є сталі погляди, які формувалися не один десяток років, є своє бачення проблеми. Хибне чи ні, але є. І змінити це дуже важко. Але можливо. То довга і кропітка робота. Не можна в одну мить змінити світогляд, перепрограмувати людей. З проблемами не борються, їх ВИРІШУЮТЬ. От чим ми всі - і на сході, і на заході - візрізняємося від європейців , там вони живуть і вирішують проблеми, а ми весь час боримося, руйнуємо, а на життя часу не вистачає... Ні. І не збираюся. Зараз тільки на форумі, іншими речами не займаюся (друкую я більше російською, аськаюся російською, майже все по роботі російською... Тому, коли заходжу на форум між ділом - зручніше писати російською. Що я і роблю