А я вже не так і проти ідеї "національності" у паспорті, хоча раніше був рішуче проти. Може це примусить пересічних більше замислитись - з ким вони. Загострить питання, так би мовити. Треба бути зробити вибір, і проголосити його.
Що значить "з ким вони"? Тобто, болгарин, який є громадянином України, щоб підтвердити, що він з Україною має записатись українцем?
) Цікавий націоналізм))) В мене як мінімум два варіанти чому б ні: 1. Бо він болгарин. 2. А навіщо? А чого не може бути справжнім патріотом України етнічний болгарин, єврей чи поляк? Навіщо так принижувати країну, скільки можна гратися у шахи, висувати мішуру замість справжнього патріотизму???? ЗАПИСАТИСЯ - та й усьо.
не-не-не, а как же тогда пишатись? Ми, українці, будемо пишатися, що мої діти записані українцями; гагаузи будуть пишатися, що їхні діти записані гагаузами; білоруси будуть пишатися, що їхні діти записані білорусами", - заявив лідер "Свободи"
Позапутували ото Бліка)))) Бліку, а може - хай всі, хто н е українець і ним не записався, гордяться, що гагаузи...десь у гагаузії?))) Не така мета, нє?
Це стопудово. Боятися стануть..з такими графами не українцями буть. Свобода, шо казать)))) Але головне при цьому ГОРДИТИСЯ! Я, вільний гагауз, записався українцем - від того потворства держава зміцниться???
Коли за душею більших ідей немає, то й цією пограємося. Цікаво, як би на це відреагував бувший заступник Бандери єврей Ребет? Точно б сказав, що це питання повинне бути десь на н-ному місці після проблеми безробіття та ЗМІ.
Та будемо справедливі, ідею переписати свою національність озвучив Блік, а не Тягнибок. Тягнибоку просто вкрай необхідно ЗНАТИ національність, а от для чого - цікаве питання.
від потворства держава не зміцниться, ніяка. але сама важлива річь, що вважають "потворством" громадяни цієї держави. якщо вчинок "павліка морозова" для громадян - героїчний, то не варто продовжувати розмову...
Блик, Вы явно не в теме Тягнибок вважає, що "ніхто не повинен соромитися молока своєї матері, виховання своїх батьків". )))))))))))))
Ну, треба, то треба. Якщо треба, то я йому скажу, мені не тяжко. Українець. А ви з Інгою, що напишете ?
Я считаю, что гагауз не должен скрывать свою национальность потому, что в Украине выгодно быть исключительно украинцем. И если он это сделает - это и есть потворство. Про Морозова не уразумела. Ты о чем?
Вибачте, якщо в того гагауза від гагауза тільки знання, що мама була гагаузка, а тато юрист, то чому він має писати, що він "гагауз", якщо він не відчуває духовної приналежності до гагаузької спільноти, якщо належність до неї не має для нього особисто жодного значення ? Він може і "українець" писати. Але потім, як то кажуть, назвав себе груздем... А для тебе, як я зрозумів, відповісти на питання Тягнибока таки є абсолютно неможливим ?
А чому тільки знання? о речі, національні меншини досить активні в Україні. Болгари, євреї, поляки - та й інші , підтримують власну культуру, традиції, релігію, що не заважає їм вважати рідною країною Україну та бути її патріотами, якщо є таке почуття - це не від національності залежить. Чому? Мій дід - українець, батько теж, народилась я тут, вважаю себе українкою. Хіба в наших радянських паспортах не було національності? Але не вважаю, що це дає мені перевагу перед іншими громадянами моєї країни.
Шановна пани Luna, я вот пытаюсь понять - вот я - русский- запишусь в украинцы - в надежде получить какие-либо преференции. Ну на молочишко там украинцам подкинут, пенсию побольше дадут... При должности буду, как щирый украинець - с портфелем буду ходить...Командовать неукраинцями... Язык я знаю получше многих, подамся, например, в народну просвиту - или - ещё лучше - наукой командовать...Это дело мне знакомо, с учёными общий язык найду, буду внедрять украинську мову в науку.. Чтобы, значит, прыскорыты розвыток науковойи думкы... Одягну на сэбэ вышыванку... Осэлэдець на голови видпущу - я не пан Прокип, у меня ещё есть из чего осэледець видпускаты... Буду вместе с остальными учёными пышатыся, що мы щыри украинци.. Так мы и будемо змицнюваты дэржаву... Только - как она, дэржава - от этого змицныться - никак не могу понять.. Ну начнут все на чистейшей мове разговаривать, на радость пану ГРАНДу.. А пана ГРАНДа будем шпынять, что он - нэ е щирым украинцэм, що вин - москаль, бо мову знае дужэ пагано! Но всё равно - как от всего этого змицьныться дэржава - непонятно.. Скорее всего точно такэ ж будэ змицнення, как сейчас покращення... Сейчас ещё поработаем над покращенням какое-то время, потом лет пять - над змицненням дэржавы.. А потом уже всё станет ясно... И больше ничего не надо будет делать... Нечего будет змицнюваты та покращуваты!