А я вірю! Вірю в те, що кожна людина здатна вдосконалюватись, у тому числі і в переконаннях... :rose: Час минає...
Та нехай би) Я не проти...вдосконалення. Але "свежо предание", бо вже надто було всеемоційно - правдивим. Перечитала Програму. Спочатку жарт - п. 10, 12, 13, 14, 15 ПРАЦЮЮТЬ!!!(Крим потихеньку втягується))). Тепер серйозно: 1) навіщо всюди "національність"? Що це дає? ну вкажу я, що українка. Прізвище моє класичне цьому буде підтвердженням. І шо???)) Та й це не головне - яка ж це зміна переконань, як національність раптом стає визначальною? 2) Навіщо зброю всім громадянам? Це не небезпечно, на Вашу думку? 3) Уроки про геноцид я розумію. ПРЕДМЕТ такий - безглуздя., ІМХО. Там ще багато всього цікавого) Хоч є й дуже розумні думки. І наостанок. Як можна робити одним з центральних обличь партіі не зовсім адекватну жінку? Я не в плані психічного здоров"я , бо не маю права робити такі висновки. Нехай буде в плані вихованості, тактовності.
я не фанат "свободи", але зверну увагу на те, як юдеї уважно досліджують свою історію у тому числі і ту частину, яка стосується холокосту. чим українці гірші?
Нічим. Я не проти досліджень та вивчення своєї історії. Але не чула про предмет у єврейських школах під назвою "Гонения евреев". Історія вивчається комплексно, є окремі теми уроків. Уявляю собі стан вчителя, який на кожному уроці вивчає тільки жахливі сторінки . Мовчу про дітей.
Нічим. Маємо інститут національної пам"яті, Закон про голодомор, концепцію дослідження голодомору, меморіал у Києві... Ми ні чим не гірші...
ніхто не каже "тільки", але одного уроку (чи навіть кілька) було би замало може й не варто якийсь окремий предмет вводити, але історичний курс на уроках історії України вартувало би ввести ці назви мені ні про що не говорять і я думаю -- переважній більшості мешканців України теж
А що ж Вам потрібно? Прізвище Йущченко? Зерно в меморіалі, пророзше та запліснявівше, через халтуру та вкрадені гроші на нормальну покрівлю? Чи імена живих у книзі пам"яті?
мені нічо не потрібно, мої діти знатимуть і пам’ятатимуть без "сторонньої допомоги" але для громадян України було би корисно про це чути на уроках історії, а не з російських ЗМІ чи інтернету
Невже на генному рівні...? Чи все ж таки з подачі якогось добродія? Як зрештою і для всіх інших громадян. Витяг з Програми Історії України: Як бачимо, Ваші діти, якщо вони ще не закінчили школу, мають змогу ознайомитись із голодомором не з мережі чи російських ЗМі, а з уст вчителя історії... Так, як Ви і мрієте... :rolleyes:
2Luna радикальність поглядів і переконань у адекватної людини з роками зменшується... у цьому я переконаний... Респект! Авжеж! Тільки чому "потихеньку"? якщо у розумних межах, то хоча б почуття самоповаги... на мою думку особистість не може бути цілісною, якщо не самоідентифікується у тому числі і за національною ознакою... підкреслюю - усе повинно бути у межах розумного... досвід розвинутих країн дає підстави вважати, що це правильно, імхо... ні не небезпечно при належному рівню контролю з боку держави... у цьому питанні я повністю поділяю думку пана duncana (він вище запостив свою позицію стосовно історії) і дуже багато! тут важко заперечити але хочу зауважити, що я б з нею хотів би поспілкуватися на тему мови! у цьому питанні вона справжній фахівець, імхо... :rose:
Да нет, Дункан, речь идет именно о "только" ) и не о паре уроков, а о целой дисциплине 11. Запровадити окрему навчальну дисципліну "Історія геноциду українців у ХХ ст." А, как Вы говорите, несколько уроков на эту тему, в школьной программе уже сейчас есть. Смысл в создании это дисциплины? И за счет каких часов её будут преподавать?
100%! її і так вистачає у експансії ЗМІ!!! краще б англійській більше уваги приділяли! щоб не було причин ганьбитися, як це буде під час Євро-2012!!!
Та тот же смысл, в результате которого Вакарчук ввёл для студентов экономических и юридических специальностей курсовую работу по украинскому языку. Но что интересно - Табачник до сих пор не отменил. Правда студенты всё равно её не пишут конечно, скачивают тупо с Интернета по теме и даже не читают.