Розповідав знайомий, літній художник: його друг одружився (звичайно, не першим шлюбом) із бельгійкою. І виїхав до Бельгії на своїй Шевроле-Ниві. Ганяє машину "у хвіст і гриву", бельгійці схвально жестикуюють. Але за російський автопром віддати 129 тис грн (мінімальна ціна) - то занадто.
Борисе, нові вироби російського автохламу повинні коштувати 499 прибитих єнотів в базарний день і не більше.
поздно увидел Лучше моей Нэськи - только новая . Вариатор, 2,5... Великолепно сбалансированный силовой агрегат. И как для паркетника (без поправки на паркетность и с поправкой на прокладку между сиденьем и рулём) великолепная даже не проходимость а пролазность... у мну выпуск 2008, ипонский, всё кроме МР3 и камеры заднего вида. ---------- Додано в 23:16 ---------- Попередній допис був написаний в 23:09 ---------- следующий - Пати. Но он рамник?
З варіатором? У мого колеги був Хтрейл, варіатор перегрівся під час витягування Жигулів з неглибокого снігу в лісі. Півроку тому знайомий шукав по салонах "замовну" версію Хтрейлу з гідроавтоматом, але не знайшов.
при талантах можно и механику покрушить. но по сугробам брюхом на универсальной - лазил. по пляжному песку по ступицу - ползал. Главное не насиловать машинку, а помогать ей амбиции хозяйские воплощать. И полный привод не забывать включать - выключать...
да. у меня (к сожалению) только один XTrail. И он с вариатором. А резина (тогда ещё не брал зимнюю) была из поставки - "всесезонная"
Також свого часу задумувався над даним питанням і дійшов висновку, що таки найкращий варіант - "Ніссан"Xу-Трейл" І по вмістимості і по надійності.
Вирішив я того разу купити олію до двигуна сам, щоб не платити втридорого на СТО. Підкажіть яке мастило краще взяти. Поки що я лише про вязкізть трохи вїхав треба 5W-40 ( 10W-40 ??? )? стандарт МВ Sheet 229.1 або 229.3 або 229.31 Знайшов: Shell Helix Diesel HX7 10W-40 4L Shell Helix HX7 10W-40 4L Shell Helix Ultra Extra 5W-30 4L по 190 , 150 та 350 грн відповідно. Хто що порадить для SsangYoung Actyon турбований Disel 2L ?
5w40 для дизеля чи універсальне. Головне - від надійного постачальника. Більшість так званих синтетичних олив виготовляються за технологією гідрокрекинга, відповідають нормам в"язкості і зберігають свої якості до 10 тис км пробігу. Дбайливі господарі проводять заміну посередині міжсервісного інтервалу (7,5 тис км при нормативі 15). Тут інше питання: якщо Ваше авто на гарантії, то облюбовану Вами оливу треба узгодити з офіціалами. Зазвичай "корейські" офіціали самі підкажуть де купити (а за правилами - повинні відрядити туди свого кур"єра) і внесуть марку оливи у сервісну книжку. На СТО Hyundai ллють Shell Helix Ultra 5W40, 5W30 та ZIC 5W40. Позначка "5" гарантує менший знос при пусках у морози (у порівнянні з "10"). На мою думку 5W40 - оптимальне для наших температур.
Уже не на гарантії, саме тому вирішив сам купувати деякі "запчастини" Олію. А такі речі як Повітряний фільтр, фільтри салону сам поміняю. В мене в сервісній книжці пише двічі Castrol 5w40 та один раз Shell 5w40 а от що то було синтетика чи напівсинтетика незнаю. Як дізнатись яке зараз масло залите? Я про синтетика чи мінералка? Міняю масло кожні 10 тис (згідно вимог ТО) правда ті 10 тис в мене тривають десь рік, а зараз взагалі на півтора року розтягнулось.
Масло міняють або коли пробіг каже а якщо малий то раз в рік незалежно пробігу.якщо часто по бездоріжжю ганяти або груз якийсь возити чи тягати то пробіг менший між замінами
На рахунок моторного масла для свого ACTYON XDI 2.0 то зараз стою перед вибором Shell Helix Diesel Ultra 5W-40 4L Castrol Magnatec Diesel 5W-40 DPF 4L Ціни в них приблизно однакові біля 300 грн за 4 літри. Поки що схиляюсь до SHELL тому що останній раз заливалось саме shell 5W-40. (Ще попередні два рази заливалось Castrol 5W-40) Правда щось його важкувато знайти. Хтось їздить рядом із шеловськими заправками? Гляньте чи воно там є скільки коштує? Хто що може сказати про мій вибір? Може з тих двох варто таки вибрати Castrol в моїй ситуації?
Лише власна думка + власний досвід. Не пробую бути істиною в останній інстанції. Шелл, Кастрол, Мобіл, Лікві Моллі... - розкручений ширпотреб. Можна знайти абсолютно не гірші і дешевше. Якщо якість і бренд: Арал, БП, Мотул. Але вони дорожчі. Решта, щоб не повторюватись. У Вашому випадку, я б казав не скакати Кастрол - Шелл - Кастрол - ... а зупинитись на чомусь одному. По правді, значення особливого не має на якому саме.