не міг Ісус над хвилями носитися, бо він став Сином внаслідок безстатевого запліднення гр. Марії з Богом ... хто б не носився хвилями разом з Богом та приймав участь у створенні світу він не міг бути Сином і не міг бути Ісусом, це щось (хоча я гадки не маю звідки воно взялося і що воно є) міг теоретично увійти у тіло Ісуса на стадії ембріону та через це називатися Сином і відповідно Ісусом, але зворотньої сили у цьому нема: як приклад, Якщо Будда перероджується у тілі маля що зветься Тван, то це все рівно Будда, це свідчить про продовження його існування а не про те що Тван тищу років тому по Гангу крокував ...
Гарне запитання. У старому Заповіті сказано, що Бога неможливо бачити і навіть десь сказано, що якщо би людина побачила, то напевно померла. Ісус Христос - Бог, що представлений в такій формі(образі), що ми Його можемо бачити, тобто невидимий Бог проявив Себе в образі видимого для людини. Ось так я то розумію.
Відповідно до Вас та ясама - не уся правда, про що ще Бог не сказав? про пантеон інших Богів? висадку інопланетян? дивно ... але ж Вии то самі - категоричні, Ви її саме як математику сприймаєте: а скоріш як аріхфметику: вірно або не вірно, вірогідності - відсутні, попри можливість трактування будь як, ви кажете лише я прав! чому? чому скажемо Сергій - на 100 % не прав? може на 70-80 прав?
трохи некоректне твердження. Ну а Петро як ходив по воді? ---------- Додано в 22:44 ---------- Попередній допис був написаний в 22:42 ---------- Існує думка, що Святе Письмо - книга для Спасіння людина, а не науково-популярна історія.
1. Бог -- невидимий, ніхто Його не бачив 2. Ісус -- тільки образ Бога, таке собі тілесне віддзеркалення 3. Ісус роджений першим [перед всім світом] я правильно акценти розставив?
люблю арифметику... що тут скажеш? ---------- Додано в 22:53 ---------- Попередній допис був написаний в 22:52 ---------- Ісус - Бог, зодягнений в людське тіло.
І звернувся цей образ його до його ж самого зі словами: "Пробач їм ..." а ще сам до свого образу каже: 46. а около девятого часа возопил Иисус громким голосом: Или, Или! лама савахфани? то есть: Боже Мой, Боже Мой! для чего Ты Меня оставил? (Св. Евангелие от Матфея 27:46) як це так ? у контексті вашої промови?
чим це? Син має Батька та мати, тобто ви згодні що це лише - думка, а ні в якому разі не істина? до чого це ? питання було не "як він це робив", а "коли він це робив" ... ---------- Додано в 22:57 ---------- Попередній допис був написаний в 22:57 ---------- він ходив як людина, він виглядав як людина але з якого він себе усвідомлював людиною???? ---------- Додано в 22:59 ---------- Попередній допис був написаний в 22:57 ---------- який молиться ???? Бог веде розмови сам з собою причому не алегоричне бубніння на одинці а просто кричить в голос чекаючи на відповідь 0_0 ?
Бог народив сам себе, потім Його копія молилася до Нього самого і вказувала, що є "нижчою за Батька" -- так виходе?
ні, це істина для тих, хто хоче жити. ---------- Додано в 23:34 ---------- Попередній допис був написаний в 23:32 ---------- значить я вас не зрозумів. ---------- Додано в 23:39 ---------- Попередній допис був написаний в 23:34 ---------- Ну знаєте... усвідомлював... запитайте щось легше. Він був у людській природі.
Мих ... де сказано що віра у "трійцю" є для тих хто хоче - "жити" ---------- Додано в 23:40 ---------- Попередній допис був написаний в 23:39 ---------- а що тут знати коли до когось молишся, то відповідно себе усвідомлюєш людиною а того- Богом ...
Я коментував конкретну фразу. А ви привели інше. Напишу сто перший раз: Ісус - БогоЧоловік. Він молився до Отця і воскрешав мертвих. страждав і виздоровляв терпів і ходив по воді. ---------- Додано в 23:49 ---------- Попередній допис був написаний в 23:41 ---------- Якщо вірити що Бог є один, то можна так повірити, а в Трійці нема потреби ТАКЕ думати.
тобто не Бог ? бо Бог - він Бог і капець ... у нього можуть бути різні іпостасі, прояви але він Бог ... БогоЧоловік у самій назві мається такий собі "ерзац"
копія потрібна, якщо вірити, що Бог один, але якщо є Трійця - три особи єдиного Бога, то такі думки недоречні. ---------- Додано в 23:55 ---------- Попередній допис був написаний в 23:53 ---------- християнство вчить так: В повній мірі Бог і в повній мірі Чоловік. Не напів Бог, напів чоловік, а в повній мірі.
чому тоді молиться до себе? ---------- Додано в 23:57 ---------- Попередній допис був написаний в 23:57 ---------- Ром а Ви католик?
Бо я - католик східного обряду - юліанський календар. ---------- Додано в 00:04 ---------- Попередній допис був написаний в 00:02 ---------- Так, як кожна людина мав слабості, але Він прожив життя безгрішно. В одньму місці у Письмі написано, що Він, не взяв Собі за перевагу бути Богом, а понизив себе до людини. (Не маю сили шукати цитату.)