Для мене одне і друге. ---------- Додано в 09:29 ---------- Попередній допис був написаний в 09:24 ---------- Міг, або не міг, хотів - не хотів. А якби не почув тих слів - то не зміг би, видно, що ті слова його перемінили. То як на поганому дереві не можуть рости хороші плоди.
маєте право так думати... Але такого немає в Писанні... Багато людей чують слова Бога і заклик Його, але вони закривають своє серце перед Ним...
Хлопці, ви тут обидва дуже давно, і знаєте позицію один другого. Вам не шкода часу починати стару дискусію? Може просто варто прийняти факт, і не писати офтопів?
ты ее так выправил как будто там было написано белое и заменили на черное, а по сути обе версии одинаковы ... но ты конечно прав, потому что сослался на греческий, а ведь там точно написано не Имя, отсюда вопрос собеседникам от СЕ - нахиба перевели так?
А ви вірите, що людина щиро повірила в Христове спасіння і щиро незахотіла бути хрещеною? ---------- Додано в 22:04 ---------- Попередній допис був написаний в 21:34 ---------- Є заповідь - не називай надаремне Божого Імені. Використання Божого Імені в якісь каканій організації - грубе порушення заповіді. А слово "Господь" у Новому Завіті - звернення до Ісуса Христа. Чому Син Божий в молитві "Отче Наш" не називає Отця по Імені? Чому євреї не кидалися тим Іменем де попало? Я не вірю, що у 18хх році появилися якісь мудрегелі мудріші за Божого Сина, юдеїв з 5000-ною історією, чи християн з 2000-ною історією, а ти як думаєш? Тебе не пробували вчити гасити вогонь новоспечені пожежники? ---------- Додано в 22:09 ---------- Попередній допис був написаний в 22:04 ---------- ми знаємо що думає Левко, Левко знає що думаємо ми, так само все відомо про свідків, які так само знають про нас. Нащо взагалі гілка Релігія і нашо взагалі ЛФ? Хочу інколи розслабитися. Мене то баві.
Наприклад, щоб дізнаватись більше про інші віри і шукати схожість, не відмінність. До речі, от Ви, Миху, знаєте, чим Ваша і Левкова віра схожі?
Ця однобока інформація буде завідомо неправдива. Чесно кажучи такі питання мене мало цікавлять і я посню чому. Років 10 назад левковоподібних церков налічувалось більше 500 різновидів. Я думаю, всі вони брали за основу традиційну церкву. Бо якби не було традиційної церкви, не могли б утворитись всі інші. А от вже різницю між традиційною і новоспеченою церквою визначали (не знаю як їх назвати) їх нові лідери, які відходили від церкви. Їм щось не подобалося і вони відколювались. Така практика була майже завжди. І все таки, ваше запитання є абсолютно некоректне. Як можна порівнювати традиційну церкву, яка є для всіх відкритою книгою і левковою церквою, яка для всіх є чорним ящиком. Ми вже тут і пальці Левка в одвірки вставляли - не колеться. Оля сказала, Педро сказав... Ніхто їх не з'їв... Левко або соромиться, або боїться. Кожен, хто ходить в темноті боїться світла.
Ви не хапайтеся за Левка, це був лише приклад. Знайдіть схожості з Олиною. Ви збираєтесь говорити неправду?
ну тут просто, я папу своего то ж по имени не называю ... за юдеев не знаю ... а табу на Имя я не помню чет, а оно есть??? я думаю те кто тыщу лет до меня тушили меня мало чему научат, разве что "бери ведро побольше да плещи подальше" ... откуда у тебя такой пиит перед авторитетами? есть Библия, все остальное это только мнения, тем более о том как "тушили" твои старые "пожарники" мы уже сто раз говорили ...
Для прикладу можу привести аналогію. Припустимо ви хочете дізнатися у мене правду про людину. Я вам скажу, що ця людина працьовита, чесна, ніколи не підведе, у неї приємний характер. І все це буде правдою. У вас напевно вимальовується хороший образ людини. Але я вам не сказав всю правду - вона гомік і збоченець, або ще щось неприємне. У вас зразу міняється все в оцінці цієї людини. Є таке прислівя: 50% правди то - 100% брехня. Волею, чи неволею, традиційні християни значно менше порівнюють свою церквою з іншою, а от ті, хто поза традиційною церквою роблять таке порівняння значно частіше. Тому що велика кількість - значна більшість вийшла з традиційної церкви і у них часом виникає потреба пояснити самому собі, чи комусь іншому: чому я тут, а не там. У традиційників таких проблем нема. ---------- Додано в 23:00 ---------- Попередній допис був написаний в 22:55 ---------- Ну по-перше, табу є в заповідях. По-друге - не все так просто. Ісус каже, що вчить як правильно тре молитися до Бога. Тобто не просто Він Сам молиться, а вчить учнів. Якби серед учнів були СЄ, вони б не витримали такого, я тобі кажу...
До сих пір, Миху, не пригадую, аби Ви чогось "поганого" не знали про цю "людину". Ви з якоїсь негативної сторони все хочете бачити. А можна - толеруючи думку співбесідника, залишаючись при своїй. Ідеї екуменізму понад 50 років, але купа люду все ще хоче бути святішим за папу.
То не мій реальний образ. А на форумі дійсно цікаво: стільки різних людей... Не повірите. Немаю ніякого упередження навіть з тими, з ким веду суперечки. ---------- Додано в 23:50 ---------- Попередній допис був написаний в 23:49 ---------- Я не розумію даної фрази в контексті розмови.
Правильно! І на практиці ми говоритимемо у молитві "Єгово, вислухай мене.." а не ""Господнє імя, вислухай мене.." Пане Мих, Ви правильно написали JHWH. І, чесно кажучи, я не розумію чого священники так бояться вживати ім"я Бога, тим більше, що сам Ісус казав: "нехай святиться Ім"я Твоє". Припустимо, що нехай не повністю ясно як ТОЧНО воно звучало через те що у Івриті немає голосних букв, але ж для євреїв це не було проблемою, так як і для українців не було б проблемою здогадатися, що абревіатура імені МХЛ - це Михайло чи ім"я СВТСЛВ - це Святослав. Крім того, візьмемо для прикладу ім"я Михайло-так воно звучить на укр. Майкл-на англійській, Мішель - на французькій, Мігель-на іспанській. Хоча це одне і те ж саме ім"я але воно звучить по-різному! То що, ТЕПЕР ЙОГО НЕ ВЖИВАТИ? Так само і Бог, у Біблії Він представляє себе нам як ЙГВГ (івр.)(на анг JEHOWAH, на укр Єгова і т.д.) і ми повинні вживати це ім"я, саме ім"я а не просто титул Господь. ЧОМУ? 1 Бо кожен, хто покличе Господнє Ім'я, буде спасений. (До Римлян 10:13) 2 А для вас, хто Ймення Мойого боїться, зійде Сонце Правди та лікування в промінях Його (Малахії 4:2) 3 ...а хто мудрий, боїться той Ймення Твого...(Михея 6:9) 4 «Отче наш, що єси на небесах! Нехай святиться Ім’я Твоє» (Матвія 6:9) 5 Пізніше Ісус молився до Бога: «Прослав, Отче, Ім’я Своє!» У відповідь Бог промовив з неба, кажучи: «І прославив,— і знову прославлю!» (Івана 12:28) А для тих хто зневажає: Єзекіїля 39:7 А Своє святе Ім'я розголошу посеред Мого народу Ізраїля, і більше не дам зневажити святе Моє Ймення, і народи пізнають, що Я Єгова (Так саме Єгова написано в оригіналі і ви можете пересвідчитися на численних сайтах де завантажено оригінал рукописів, наприклад http://biblehub.com) ---------- Додано в 21:18 ---------- Попередній допис був написаний в 20:59 ----------
а ведь верно! наконец-то аргументами заговорил: ребята - СЕ, так вы получается как бы это помягче - нарушаете ???? ну и нарушаете заповедь! посчитайте сколько раз за день вы произнесите - "Иегова" я думаю столько что как бы сомнений в напрасности не возникает ... э не, есть существенная разница в объявить имя - так сказать ознакомить паству и другое, на каждом углу и в каждой речи его поминать, тут я лично согласен с Михом не правда, любой называющий ваше название автоматически произносит напрасно имя Бога, не обращаясь к Богу не прославляя его а просто произнося ваше название куда уж еще напраснее ???
Наприклад... що я знаю про вас? Я навіть не читаю тих тем, де кожен говорить про себе і де можна задавати запитання.
Бачите, воно трохи рухається, особливо на Заході. Бо так виглядає, що ні в Австралії, де я проживав раніше, ні в Англії, назва деномінації має все меншу і меншу роль. Головне - ти християнин чи не християнин. І коли людина каже, yes, I am a Christian, цього абсолютно досить. І справді, багато людей приділяють увагу дрібницям, як от, форма служби, назва деномінації, свічки, кадило, з якого боку перехреститься і тд. Треба ж одного - сприйняти, що Бог зробив для нас. Тобто, що він послав свого Сина, щоб той помер за наші гріхи і ми повинні вірою прийняти цю жертву і жити згідно нашої віри. А інше без віри - це пустопорожні танці. А єговісти нехай кричать імя Боже по сто раз на день без віри в Христа - це абсолютно нічого не дає. Бо ми можемо прийти до Бога тільки в імя Ісуса Христа.