Шанувати і поклонятися дві великі різниці. Я шаную наприклад Нельсона Манделу за його намагання щоб усі люди мали рівні права, але ж я не поклоняюся йому. Так само і з священниками, я можу поважати деяких з них, навіть брати в чомусь приклад, але я не буду їм молитись і тим більше їхнім костям, вибачте мощам. БО БОГ ЦЕ ЗАСУДЖУЄ!!!!! ---------- Додано в 11:44 ---------- Попередній допис був написаний в 11:40 ---------- І в не змінюйте тему! Ви ж коли в церкві то цілуєте ікони і статуетки і падаєте на коліна перед цими предетами. Тож переконайте мене на основі Біблії що це правильно і я так само буду це робити!
От бачите - Ви вже вловили різницю! Ми саме ВШАНОВУЄМО святих, а не поклоняємось їм. Святий Теодор Студит так описує різницю: «Ми вшановуємо святих, але не приносимо їм божественного служіння». Я теж Дуже добре. «Пам’ятайте наставників ваших, які звіщали вам слово Боже, і, дивлячись уважно на кінець їхнього життя, наслідуйте їхню віру» (Євр 13,7) Ну, костям не моляться.... вловивши різницю між поклонінням і вшануванням, може попробуєте знайти причину вшанування святих? Може згадаєте про кості Єлесея, хустку і тінь Петра?... Зрештою, попробуйте самі вивчити це питання побувавши з обох боків барикад. Коли мені було дещо незрозуміло у ісламі - я не нападав на мусульманських форумах повний самовпевненості, налаштований типу - ну, я вам зараз тут покажу - а спокійно читав коментарі їхніх богословів, щоб зрозуміти їх точку зору.
Вам би в мережевому маркетингу працювати продавцем косметики - ціни б вам не було. Втюхали б будь-який продукт покупцеві. Чому хтось має вам щось доводити? У вас забирають можливість ходити на ваші зібрання? Насильно тягнуть в церкву? Якийсь у вас нездоровий потяг "обісрати" інші гілки християнства. Віруюча людина так не чинить. Кожна людина, якщо вона доросла, сама вже визначилась, в яку церкву ходити (мечеть, синагогу - це теж не злочин проти Бога), як молитись і як святкувати релігійні свята. А ви нахабно увіпхалися до релігійного внутрішнього світу людини і намагаєтесь лізти зі своїм уставом в чужий монастир. На жаль, саме СЄ тактовністю ніколи не вирізнялися. Ходіть собі у свій молитовний дім чи в інші культові споруди і дайте спокій іншим християнам.
ми вшановуємо а не поклоняємось??? Це ви називаєте вшануванням? ---------- Додано в 13:20 ---------- Попередній допис був написаний в 13:08 ---------- А щодо костей загиблого Єлисея, то у Біблії не сказано, що Єлисеєві кістки колись вшановувалися. Це чудо стало можливим завдяки Божій силі, як і всі ті чудеса, які Єлисей чинив протягом життя. І це було зроблено Богом єдиний раз для того, щоб ізраільтяни побачили, що Єлисей був справжнім пророком. А ті кості нікуди потім не переносилися ні в який храм і там до них не ходили масово на поклоніння.
ялинка - язичницьке дерево, вода - язичницький символ, яйця - язичницькі предмети... свят-свят... От хто забобони продукує - сектанти.
не перегинайте... 1) Не сама ялинка як дерево, а то шо з нею виробляють і в який спосіб використовують. 2) Не сама вода а обряд кропленя (ще й за грн). Іван Хреститель при хрещенні занурював людей у воду а не бризкав віником. Занурення мало символічний характер-він говорив покайтесь , отже занурюючись "стара" особистість символічно помирала а виниряла нова, присвячена Богу! А кропленням займалися язичники, кроплячи кровю воїнів перед війнами. 3) Не самі яйця, вони ітак смачні і користі їх фарбувати не треба і малювати магічні орнаменти і символи!
1. Так що є язичництво? Ялинка - ні, а зрізати ялинку - язичництво? Поставити ялинку в квартирі - то язичництво? Прикрасити її - то язичництво? 2. Кропити водою - то язичництво? Ага, кропили язичники кровю ви прирівнюєте до кроплення водою священником? Зрозумів. Ну як нема з чого посмоктотати можна і з пальця. 3. Фарбування яєць - то язичництво? Саме фарбування - добре, яйця - добре, а от фарбування яєць - то вже язичництво. Зрозумів. Магічні орнаменти? Ви знавець магічних орнаментів? Ви запитували авторів тих орнаментів і вони казали, що саме те, що вони малюють є магічний орнамент?
Браво! Ви починаєте розуміти! Продовжуйте аналогію - не шматку паперу чи каменю, а Тому, Хто на них зображений - тобто Господу Богу поклоняються християни. ---------- Додано в 16:59 ---------- Попередній допис був написаний в 16:58 ---------- Там так і написано?
І ви то їсьте? Я б не ризикнув! Ви щойно написали, що яйце само по собі нічого не значить і що тепер? Знову перемкнуло? - Жінко, ану звари мені "символ плодородия и возрождения" натвердо! Бажано 2 символи!
Прекрасно розумієте про шо мова а так як розумного аргументу нема у відповідь то в хід пішов сарказм, кривляння... ..."блеснув" горстрим розумом.
Mykhaylo Denys, я їм яйце, бо воно є поживним продуктом і мені глибоко десь "символ плодородия и возрождения". Чому ви постійно хочете натягнути на яйце якісь магічні сили? Мені пофік що там з тими яйцями робили язичники, а вас то сильно глодить? Не дає спокою?
глубокое изучение религии по самым достоверным источникам: ---------- Додано в 15:12 ---------- Попередній допис був написаний в 15:08 ---------- а по сути, почему новые религии трепят традиционников по всем фронтам, потому как ответов нету ... только недалекий христианофаг будет отрицать тот факт что в современное христианство из язычества перетянули практически все праздники, массу обрядов и т.д. ... да собственно сам обряд - это уже язычество, и предметная магия с распятиями, ладанками и т.д. ууух мракобесики ...
А це, по Вашому, також я намалював? Ні просто це вже очевидно для всіх... http://m.youtube.com/watch?v=qw8ynaaxdXA