А що попереду? І ви думаєте, що є такі дУрні-працедавці, що таких працівників потребують? Хоча... мєчтать нє врєдна!
Є. Вся бюджетна сфера така. Від прибиральниці сільради до Президента країни. Кожен чиновник, мєнт, вчитель чи лікар. У нас. Звідси і хабарі за посади.
"...брехнею слід вважати будь-яке висловлювання, що не відповідає реальності. Але з однією важливою обмовкою: мовцеві добре відомо, якою є реальність насправді, але він навмисно її спотворює, з метою ввести співрозмовника в оману".
Кожен-кожен? Я знаю вчителів, які багато працюють, мало отримують і хабарів - о диво! - не беруть. Навіть лікарку таку знаю. На жаль, лише одну. То, певно, з паралельного виміру люди - після такого категорично "всі" Мєнти і чинуші - маю підозри, що саме вони є в основному найкорумпованішим сегментом. За незначними винятками. Загалом корупція в нас душить всьо - корупціонізм процвітає.
І навіть панове офіцери. Армія в найбільшій мірі відповідає цьому. Війни нема, перевірити неможливо. А всякі навчання-стріляння... Кожен служивший знає, як малюється результат, і як виставляються оцінки в бані. Виключення скоріше підтверджують правило, аніж його спростовують.
Ненавиджу чинуш! Кожне намагається примазатися до якогось бізнесу. Якщо не явно брати хабар, так оформити сина/дочку у фірму, де їх ніхто, крім директора і бухгалтера жодного разу не бачив. І це ще не гарантує, що того чинушу не перекуплять конкуренти. Одного разу родичка судилася з райдержадміністрацією. Адвокатка родички відразу сказала - "хабар нема за що давати, це проблему не вирішить". А як баби-чиновниці казилися, що їм обламався хабар! То у них у робочий час культпохід до театру, то сейф з бланками замкнений. Я, допомагаючи родичці, грюкнув кулаком по столу - "Встати! Забули, що живете на наші податки?" - Ми теееж платимо подааатки... - Тільки по-різному заробляємо. Не дратуйте мене, я зав"язківець, можу жучка на телефон поставити і всю вашу електронну пошту відстежувати. Ось тоді хтось інший буде перед суддею виправдовуватися! Подіяло. Принишкли. Завдяки талановитій адвокатесі родичка виграла процес. З тієї пори в іншій тональності з чинушами я не розмовляю.
Так от - узагальнення зло. Бо за таким принципом треба зробити висновок, що VasMT, поки не пішов на пенсію, ні за що не відповідав, мало працював, багато отримував, посади купував. VasMT, ви ж не це хотіли сказати? Я знаю БАГАТО викладачів, які не беруть хабарів. Знаю кількох лікарів, які не беруть хабарів. Знаю кількох чиновників міської ради, не зав'язаних на відкатах і тому подібного. І принаймні двох військових, які не крали, не брали і теде. Маю добрий досвід з БТІ, санстанцією - коли все робилося швидко і правильно і не було навіть натяків на щось таке. Ці всі узагальнення призводять тільки до погіршення ситуації: стає все більше посполитих, які внаслідок таких от висловів НАПЕРЕД вважають, що в них у тій чи іншій установі ніц без хабаря не вийде. Хоча насправді можна без хабаря. Але зрештою навіть правильні чиновники, якщо їх завалюють хабарями, здаються і скурвлюються. Той, хто дає, і той, хто пропагує думку, що "без хабаря ніяк" - точно так само беруть участь у побудові корупційної системи, як і ті, хто бере.
Чому ж? Практично ні за що не відповідав ,бо переклав більшість відповідальності на інших, мало працював, бо вмів заставити і зорганізувати до праці інших, не мало отримував, зважаючи на вислугу років, але посади не купував. Звільнився з НІСа полку. Хоча пропозицій було, хоч відбавляй. Тому з упевненістю можу сказати, що армія - в першу голову дармоїдська. І називають її справедливо УПА - українська паперова армія. Рідкі виключення тільки підтверджують правило. Вас знову занесло не в ту стєпь. Будьте уважні... Що мається на увазі? Те, що держава надає усереднені вимоги до чиновників та виплачує усереднену зарплатню. Як казав Боря - Хочєш сєй, а хочєш куй... Десяте число прийде і ти свою зарплатню отримаєш. І щоби Вам язик не чесався, повторю - Не користуючись посадою, а саме, щоби на неї сісти. Зрозуміли?
Шаблон. Громадяни капіталістичних країн мають вдвічі більше прав, свобод і статків ніж громадяни "соціалістичних". І вдвічі менше почесних обов'язків.