Не приписуйте мені своїх вигадок. Я про дітей НІДЕ НЕ ПИСАЛА (лиш про немовлят, а це різні речі), і ніде не писала що "не можна". Я писала про "дійсне" і "недійсне" , або "згідно з апостольською практикою", і "згідно з вигадками і домислами". А керуюсь я не гіпотезами, а Словом Божим, яке вказує, що Хрищення - це обітниця Богові. Якщо немавля зможе дати свідому обітницю (прохання доброго сумління), то тоді таке хрищення буде дійсним, а поки не може, то хрищення немовлят - це лише домисли, яких немає у апостольському вченні, і які суперечать описаній апостольській практиці свідомого охрищення. ---------- Додано в 20:35 ---------- Попередній допис був написаний в 20:31 ---------- У різних перекладах це перекладено по-різному, як"прохання", так і "обітниця". Головне, що і те інше - це усвідомлена дія того, хто охрищується. Інших випадків Новий Завіт не описує. Де таке написано? Хто таке придумав? Апостоли такого не вчили. Це звичайнісінькі домисли.
1 Peter 3:21 21 and this water symbolizes baptism that now saves you also—not the removal of dirt from the body but an appeal for a clear conscience toward God. It saves you by the resurrection of Jesus Christ Діяно, ну і чому батьки дитини не можуть від її імені звернутись з таким проханням? ---------- Додано в 12:44 ---------- Попередній допис був написаний в 12:41 ---------- Ну так апостоли не вчили, що немовлят хрестити не можна.
Чому не можуть? Можуть. І звертаються. Лиш воно не дійсне. У тюрмах сьогодні сидять тисячі невиправимих убивць, гвалтівників і т.п., яких в дитинстві охристили у несвідомому віці. І що воно їм дало? Вони будуть спасенні? Біблія каже інакше: "Хто УВІРУЄ й ОХРИСТИТЬСЯ, буде спасенний, а хто не увірує - засуджений буде". Мар.16:16. Тому для розуміння цього питання мені важливіше слово Боже, ніж ваші "логічні" позабіблійні маніпуляції. ---------- Додано в 20:50 ---------- Попередній допис був написаний в 20:48 ---------- Якщо для вас основу вашої віри складає те, чого апостоли НЕ ВЧИЛИ, то це ваш вибір. А я на це питання вже двічі відповідала: http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=2073260&postcount=457
Я підозрюю, що в тюрмах сидять тисячі невиправимих убивць, гвалтівників і т.п. протестантів за вірою, яких охрестили у свідомому віці. І вони будуть спасенні, якщо щиро розкаяться в своїх гріхах і не будуть грішити
Ваше безсилля, Миху, не лише у незнанні Письма, але й у незнанні його перекладів на кшталт цього: http://uk.wikisource.org/wiki/Біблія_(Огієнко)/1-е_Петра#.D0.93.D0.BB.D0.B0.D0.B2.D0.B0_3 (ввести у адресу браузера) Але ви, Миху, не хвилюйтеся, вчитись ніколи не пізно. Головне, аби до вас дійшло, що і обітниця і прохання є дією свідомої людини.
А ви прочитайте практику хрищення у Новому Завіті і самі подумайте який зміст вкладався в прохання-обіцянку доброго сумління, бо потім казатимете, що я щось вигадую від себе: Мк.1:5 ; Дії 2:38 Дії 2:41; Дії 8:37 ---------- Додано в 21:07 ---------- Попередній допис був написаний в 21:06 ---------- Ну,.. це на вашу думку, побудовану на основі позабіблійних домислів. ---------- Додано в 21:14 ---------- Попередній допис був написаний в 21:07 ---------- Як? Покаються, потім знову грішитимуть. а потім знову покаються? А як це, на вашу думку, узгоджується з цим (євр. 10:26,27). Ще раз буде жертва Ісуса?
То я, швидше всього, і так скажу, бо про практики говорити там аж ніяк не можна. Кожного разу описується конкретний випадок, і звичайно, якщо хоче хреститись доросла людина, то мусить вірити, щоб охреститись "у Ім'я Ісуса Христа на відпущення ваших гріхів". А про немовлят щось буде?
От я і думаю, як то юдеї здійснювали обрізання - праобраз хрещення на немовлятах... який зміст? Як то Бог посмів без згоди дитини зарахувати до Свого народу?
Про хрищення немовлят не буде. І про хрищення тваринок, з якими хтось хоче бути у раю, не буде. І про решта домислів і вигадок не буде. Мене домисли не цікавлять. Мене цікавить описана у Новому Завіті апостольська практика, яка передбачає хрищення, як свідому обітницю (прохання) доброго сумління.
Я на це питання вам вже колись відповідала і цитувала святе письмо. Ще раз? Це був знак союзу Бога з єврейським народом, який не передбачав увірування. Тому тоді не могло бути щось на зразок пояснення ап.Петра "Обрізання - це обітниця (прохання) доброго сумління". Воно здійснювалося лише з хлопчиками, але це ж не означало, що жінки були поза Богом. Якщо на це спиратися, то тоді прийдеться христити лише хлопчиків на 7-й день. Все це лише гіпотези. Тому новозавітній союз Бога відрізняється від старозавітнього, бо побудований на жертві Ісуса і можливістю охриститись через увірування і таким чином спастись. Мар.16:16 ---------- Додано в 21:35 ---------- Попередній допис був написаний в 21:30 ---------- Я ж не буду уподоблюватися католикам, і розповідати про свої власні уявлення, гіпотези і припущення. Я навела вам цитати, де про це йдеться. Читайте Писання і не намагайтесь вивчати людські теорії. Головне зрозуміти, що обітниця (прохання) - це дія СВІДОМОЇ людини, а зміст, пояснення і обставини хрищення описані у Новому Завіті.
Це звичайнісінькій наклеп, як результат безпорадності через відсутність біблійних аргументів. Вкажіть - де я пропагую якусь практику, яка не описана у Біблії? Я (на противагу позабіблійним припущенням) навела цитати, які БЕЗПОСЕРЕДНЬО СТОСУЮТЬСЯ СУТІ І ПРАКТИКИ АПОСТОЛЬСЬКОГО хрищення.
А ви самі хоть вірите у те, що пишите? Ви пишите, що союз з Богом, приналежність до Божого народу не потребувала ніяких зобовязань зі сторони того, кого обрізали. Як таке може бути? Поясніть, як це, уклавши союз з Богом, юдей не мав жодних зобовязань? А для кого Мойсей приніс 10 Заповідей? Для кого написана Тора? Смієтеся? ---------- Додано в 21:47 ---------- Попередній допис був написаний в 21:45 ---------- дітей? чи дорослих? а практика заборони хрестити немовлят заборонена Біблією, чи вами? ---------- Додано в 22:43 ---------- Попередній допис був написаний в 21:50 ---------- саме ви, як людина позаконфксійна і позацерковна говорите лише від свого власного уявлення. ---------- Додано в 22:49 ---------- Попередній допис був написаний в 22:43 ---------- тому домислимо самі, нє?
Я, Миху, писала, що обряд ОБРІЗАННЯ. як ЗНАК союзу, не потребувало увірування? Ще раз: обряд ОБРІЗАННЯ не вимагав увірування. Спеціально для вас ще раз: ОБРЯД не вимагав увірування. А все решта, про що ви пишите, вимагалось. А тепер про обрізання. Воно було знаком лише для єврейського народу, як єдиного народу, що прийняв Творця, як знак різниці між іудеями і язичниками. Робилося воно лише для хлопчиків на 8-й день. Тому не може буквально ототожнюватись з охрищуванням у ВІРУ в Ісуса Христа, бо інакше не було б сенсу міняти обряд, або прийшлося би охрищувати лише хлопчиків на 8-й день. То був фізичний знак союзу, а хрищення - це духовний знак союзу. Підводячи до розуміння увірування в хрищенні, ап. Павло про це каже так: "І прийняв він ознаку обрізання, печать праведности через віру, що її в необрізанні мав, щоб йому бути отцем усіх віруючих, хоч були необрізані, щоб і їм залічено праведність, і отцем обрізаних, не тільки тих, хто з обрізання, але й тих, хто ходить по слідах віри, що її в необрізанні мав наш отець Авраам. Бо обітницю Авраамові чи його насінню, що бути йому спадкоємцем світу, дано не Законом, але праведністю віри. Бо коли спадкоємці ті, хто з Закону, то спорожніла віра й знівечилась обітниця". (Рим.4:11-18). Але найбільше різницю між обрізанням і хрищенням Павло пояснює у посланні до галатів., пояснюючи, що сам обряд не спасає, "Бо сили немає ані обрізання, ані необрізання, а створіння нове." Гал. 6:15. "Тож знайте, що ті, хто від віри, то сини Авраамові."(Гал. 3:7). Тому то Закон виховником був до Христа, щоб нам виправдатися вірою. А як віра прийшла, то вже ми не під виховником. Бо ви всі сини Божі через віру в Христа Ісуса!" . Бо ви всі, що в Христа охристилися, у Христа зодягнулися![/U] (Гал. 3:24-27) Ось я, Павло, кажу вам, що коли ви обрізуєтесь, то нема вам тоді жадної користи від Христа. Ви, що Законом виправдуєтесь, полишилися без Христа, відпали від благодаті! Бо ми в дусі з віри чекаємо надії праведности. Бо сили не має в Христі Ісусі ані обрізання, ані необрізання, але віра, що чинна любов'ю". (Гал. 5:1-6). Практики хрищення немовлят Новий Завіт не наводить і не може наводити, бо хрищення - це обітниця (прохання) доброго сумління, що не притаманне немовлятам. Це звичайний наклеп, як результат безпорадності довести біблійно католицькі домисли. Про хрищення немовлят? Ви вже мене з католиками сплутали. Це ж вони домислили: і про хрищення немовлят, і про хресних батьків, і про хрищення як таїнство, і про багато інших позабіблійних фантазій. Це католики з православними наводять уривки, які не стосуються хрищення немовлят. Вони тих немовлят бачуть кругом: і у цитаті, де "охристився весь дім його", і у намаганні ототожнити це з цитатами про старозавітнє обрізання, і у цитаті, де Ісус казав "Не забороняйте дітям приходити до мене", і багатьох інших уривках, які не стосуються хрищення. Бо ті уривки їм пасують, хоч там і не йде мова про хрищення немовлят, і їх не цікавить, що обітниця (прохання) доброго сумління, як зміст хрищення - це свідомий процес. Для чого їм інші пояснення апостолів (Мар.16:16.), якщо можна вигадати для такої місії хресних батьків, нє? Людська фантазія безмежна! А я наводила біблійні цитати, які безпосередньо стосуються хрищення. Далі коментувати ПОЗАБІБЛІЙНІ домисли про хрищення немовлят не бачу потреби. Надобраніч!