По собі помічаю,що поїздки раз на тиждень в супермаркет - це не спосіб економії,а навпаки,зайві витрати. Коли їдемо з чоловіком,тратимо не менше 400грн.за раз,а буває і набагато більше,хоча коли приїдемо додому,і подивимиось-купа всякого непотребу,а їсти нічого. А коли скуповуємось у найближчих магазинчиках,чи на базарі протягом тижня,купуючи те,що зараз необхідно,навіть і трошки дорожче,грошей витрачається набагато менше.
Я з чоловіком протягом 4-х років кожний місяць складаємо бюджет. Стараємось передбачити видатки, плануємо. Як результат - вдається відкладати заощадження, подорожувати. А в супермаркет їду кожного тижня, раз на місяць в МЕТРО, але тільки із наперед виписаним списком потрібних покупок. Навчилась нічого лишнього в кошик не брати, правда, коли закупи робить чоловік - в пакетах знаходжу різні лігуміни Це не означає економити на продуктах чи одязі - просто не заходити лишній раз в Інтертоп за новою парою взуття, чи в Метро не розглядати дитячі іграшки, посуд,..., якщо приїхала за продуктами. Для мене сімейний бюджет - це як самоорганізація.
Боже, а в нас ніяк той бюджет спланувати не виходить, окрім постійних витрат дуже бгато змінних, щомісяця 3-4 дні народження, то страхівка, якась поломка, то якась незапланована виїздка з друзями, то гарненька річ від якої енможливо відмовитись. ех, сільки не плануємо, скільки не рахуємо-в результаті витрачаємо в двічі більше.
Usmishka, тож вип'ємо за те, щоб бюджет перекроювали лише позитивнi несподiванки ЗI: що неможливо планувати днi народжень, розсмiшило
мені б так... теж пишу список, теж лишнього ніц не купуємо, але нинішні ціни -то просто жах от согодні в арсені - 2 пачки макарон, 2 кусочки сиру, 2 шоколадки, пампушки і 60 грн не має....а їсти ж треба, а маленькі радості в житті як шоколадка хочеться? ---------- Додано в 00:18 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:51 ---------- перефразую чим більше грошей. тим більше витрат. Чим більше маємо тим ще більше тратимо - закон економіки.... в мене зараз плюс -це відмова від купівлі журналів, все одно їх можна скачати з нету, менше трачу на всякі дрібнички-сувеніри, бо наводила порядок і побачила того хламу 3 коробки....стало сумно і смішно, трохи вспокоїлась з домовою хімією менше солодкого купую а так процес економії певно тяжкий і треба починати з маленького, якщо вийде -тоді рухаємось далі! вроді так
Маю такого колєгу, який паше, як папа Карло, щоб прогодувати сім"ю і любить повторювати: "Дал Бог день - даст Бог пищу."
А воно так є.. От...зараз вночі майже не сплю...і оті рудименти(їх ще мозги називають...)риплять,аж дим йде. Згадую..думаю..прикидую... 15 років...неліквіди..склади...замовлення..посилки...поїздки... Часом,хтось спитається - де ти береш стільки грошей...затрудяюсь віфдповісти... Асісяйствую.... http://www.youtube.com/watch?v=mksOt0S9HoU Заробляю тишчу долярів в день. Але раз в рік. А так..купа дзвінків..смс...ася..повідомлень..і..АСІСЯЙ. Піти на постійну роботу...хм...я б не проти...але постійно в лісі.... А витрати теж постійні... Спершу...5 років..ліки і безбілкове харчування...десь..300-400 долярів щомісяця... Потім оті поїздки в Польщу... Тепер...знов ліки...3-4 тисячі гривень в місяць.... А ще жити....їдло...квартира..комунальні послуги...телефон..мобілка...нет....отой Скоро..доведеться обмежити...бо таки напряг...так що заздалегідь попрощаюсь(піду по англійськи) От..хапаємся за соломинку...скоро нова витрата.... Збираємся 21-го в Київ,в клініку "Істина" Курс на проплатили....але проїзд...харчування...прожиття...тре тиснути... Вибачте за офф... Чукча,однако,шо вІжу,то пІшу... Але.... "Дасть бог день...дасть і піщу".... Живем до вечера...
Як жити економно, коли треба вижити? 1.Почати з витрат. Проаналізувати, на що витрачаються кошти. Непотрібне - відмовитися. Дороге - замінити дешевшим. Наприклад, якщо це свинина - замінити куркою. Коштуватиме вдвоє дешевше, а поживність - та сама. Або печінкою. вартість нижча - поживність вища тощо. Якщо зовсім важко - застосовуйте радикальні заходи: хочете вітамінчик-апельсинчик? Це 10-12 грн за кг мінус вага шкірки. Тому з"їжте цибулину. 5 грн за кг, без відходів, вітамінів не менше. Посадіть цибульку на підвіконні на зелене перо, бо найгірше - це неповноцінне харчування - настає авітаміноз, знесилення і хвороби! Купляти продукти оптом, одразу на пару тижнів. Зменшити витрати на транспорт, менше спати - вийти на 30 хв раніше. 2.Збільшити доходи. Згадати все, що вмієш робити, які маєш навички, досвід, знання. Подумати, як це застосувати і де. Скласти список - що потрібно зробити - тексти оголошень, перелік контактних телефонів роботодавців, перелік матеріалів, які можна використати для виготовлення чогось. Активно діяти - публікувати оголошення, дзвонити, зустрічатись. 3.Продати те, що не використовується, не потрібне, або без чого можна обійтись. Продавати навіть задешево - все одно лежить роками і користі не приносить. Це стосується непотрібного одягу в першу чергу. Не маєте часу продавати? Знайдіть пенсіонерку і домовтеся з нею. 4.Постійно вчитись! Замість десятків тисяч дописів на форумах - написати тисячу, замість цього - вивчити десятки тисяч слів іноземної мови. Наприклад, німецької. Чи китайської. Чи англійської. 5.Не пускати шмарклі, боротися.
то такі поради як з жіночого журналу )) задешево продати то за гривню? -краще я просто так віддам, одяг -відаю на дачу, в село. В мене останнім часом складається так, що викину через деякий час конче треба
щось мені здається(перехрестився))) ) що апельсинчик їдять не за вітаміни а смак ))) а смак в цибулі не такий приєємний))) і уявіть собі картину дітям на Св. Миколая замість апельсинок мандаринок купувати - цибулинку, часничок))))))) хдо не далеко працює... а хто в іншому кінці міста? пока на роботу дійде, вже працювати не схочеться, а потім додому?)))
А я, ось спрактикувала.............Не купувати в супермаркетах всяких дурночок,як виявилось не так важко.Досить швиденько перебігтись,купити самих необхідних продуктів і втікати,втікати з відтам, ноги в руки і дерти.................
О, це взагалі не відділ, а Бермуди! Я собі рідко купую новий одяг/біжутерію/сумочки та інше дівоче причандалля, але в цей відділ зайти - це святе! Не можу і дня без солодкого, просто не можу! Стараюсь розтягувати куплене солодке на довше, але ну хіба це можливо? :girl_crazy: Уявлення не маю, як на ньому економити.. Рука не піднімається
Я хоч ще не сімейний, але власний бюджет веду - фіксую всі трати а в кінці місяця аналізую їх доречність. На наступний планую і якщо майже не відходити від плану - то вдається трохи зекономити
Я не читаю жіночих журналів. Якщо ви вичитали таке в жіночому журналі, очевидно, це непоганий, розумний журнал.., але він не для вас.