Летят утки, летят утки... а за ними репосты блогхеров... и два гуся. Ох, кого люблю, кого люблю — не дождуся.
«Я радий оголосити сьогодні про старт нашої нової економічної платформи, а отже, нової економічної політики – політики Made in Ukraine, політики «Зроблено в Україні» ... «Ми маємо перемогти, і це питання виживання. А щоб Україна мала весь необхідний ресурс для своєї перемоги, мають перемагати також українські товари, українські послуги, українське споживання та український експорт, тобто українські підприємці. Кожен зараз має пам’ятати: фронт у нас один, і його витягують на собі наші воїни. Але, щоб фронт був ефективним, повинна бути ефективною та сильною вся Україна – кожен, хто працює заради держави та людей» Президент Зеленський https://www.president.gov.ua/news/volodimir-zelenskij-ogolosiv-pro-start-novoyi-ekonomichnoyi-89321
Президент Володимир Зеленський повідомив про розробку програми українського кешбеку «Купуй українське», у межах якої громадяни України зможуть отримати повернення частини коштів, витрачених на придбання визначених українських товарів і послуг. https://www.president.gov.ua/news/prezident-ukrayini-rozroblyayetsya-programa-ukrayinskogo-kes-89329
Від 26 лютого 14-го року й до сьогодні дуже багато змінилось, і кожен усвідомлює, який напрямок у цих величезних змін. Ми можемо завершити цю війну на своїх, українських умовах. Можемо повернути з окупації свою землю і людей. Можемо притягти Росію до справедливої відповідальності за скоєне. Але, щоб це було, ми повинні боротись. https://t.me/V_Zelenskiy_official/9598
За поляками пішли угорці, словаки... Хто лишився, румуни? То яка повинна бути дипломатія, щоби умовити уряди цих країн дотримуватись Закону? Орбана он всім ЄС вмовляли і всім НАТО. Поки грошей не дали, жодна дипломатія не діяла.
Я ото собі думаю: а може нафіг його отой Європейський Союз? Якщо там такий колгосп, що одна доярка заартачится, і всі корови колгоспу будуть без силосу ревти... Взгагалі, мені здається, що ота єдина європейська ковдра, під якою мусять усі спати покотом, приносить у кінцевому результаті більше шкоди, ніж користі. Треба дружити зі всіма, намагатися, у всякому разі, але хазяйнувати в своїй хаті самому. У чужому краю Не шукайте, не питайте Того, що немає І на небі, а не тілько На чужому полі. В своїй хаті своя й правда, І сила, і воля. Нема на світі України, Немає другого Дніпра, А ви претеся на чужину Шукати доброго добра, Добра святого. Волі! волі! Братерства братнього! Найшли, Несли, несли з чужого поля І в Україну принесли Великих слов велику силу, Та й більш нічого http://litopys.org.ua/shevchenko/shev140.htm А то і ми будемо танцювати згодом, щоб дали грошей. View: https://youtu.be/ojHd840NLDY?t=7
З отими поляками та стурбованністю їх керівників, які продовжують стурбовано жувати соплі (шмарклі), мені інколи хотілося б, щоб і в Польщі з'явилися зелені чоловічки і почали коридори пробивати до Балтійського моря. А угорці? Невже їх 1956 рік нічому не навчив, що продажна комуняка Орбан крутить і ними, і півсвітом, як циган сонцем? Як про них. поляків, колись казали? Як говорили "Єстем поляцєм". А тепер якась падла закликає Путіна до Польщі, і його ті "єсте поляці" не розірвали на шматки тут же на місці.
Спробую відобразити своє бачення сьогоднішнього етапу українсько-польських відносин. Я не впевнений, що моя версія є правильною, тому що я пропускаю багато подій та інформації. Тому я не претендую на істину. Водночас моя версія - це пазл, який склався у моїй голові на основі ключових, на мій погляд, подій і фактів. Почну з того, що в Зеленського і Дуди БУЛИ дійсно добрі ОСОБИСТІ приязні стосунки. І я думаю, це був один з факторів серйозної підтримки України з боку Польщі, власне, польської держави. "А далі почались проблеми з українським зерном..". Думаю, що ні. Думаю, що на початку зернової історії українське зерно було вигідне тодішній польській владі і вони самі стимулювали імпорт української агропродукції. Чому? - Я думаю, їм це було вигідно з точки зору стримування росту цін, що стало одною з головних проблем тодішнього польського уряду. І все працювало добре, поки в Польщі не розпочалась передвиборна кампанія і потрібно було показати власному електорату як вони про нього дбають. З цього моменту тодішня польська влада почала зауважувати те, що сама до цього стимулювала. І почала про це говорити, демонструвати боротьбу і тд. Чи була причетна до того всього українська влада? - думаю, що так. Опосередкованим свідченням цього є 3 факти: 1) сховані закордоном 3 мільярди доларів від експорту українського зерна. Тобто, це гроші які не повернулися в Україну. Це не просто сховані гроші, це гроші, які сховані в умовах карально-репресивної "правоохоронної" системи. Коли бидло зганяють постояти під КМДА з питаннями "де дрони на ЗСУ?", а тут 3 мільярди баксів на вивозі багатостраждального зерна кудись діваються і всім пох. Тому повірити в те що вони не запхали тудо свої хрюкала я не можу. 2) опубліковані нещодавно дані польської сторони згідно яких якесь зерно (не все, але такі ціни були серед контрактів) вивозилося з України за ціною приблизно 500 грн за тону. В Україні таких цін нема. А це значить українські контрактери були надійно прикриті від перевірок податкової. 3) Абсолютно неадекватна реакція української влади коли поляки раптом зауважили що 1.5 року імпортували агропродукцію з України і почали з цим боротися. Через третій фактор, притаманний місменеджмент з ефектом міні-наполеона стався, власне, конфлікт. Коли в розпал передвиборної кампанії і не дуже добрих рейтингів минулої польської влади, Зеленський виперся на трибуну ООН і почав виставляти якісь претензії. Що польським суспільством, а особливо тодішньою польською владою було сприйнято як чорна невдячність. В той час як наша доморощена гнилофабрика брехні виставляла це як "акт незалежності", "приклад суверенності" ітд. Через день "приклад суверенності" канув в лету, коли влада, підігнавши хвіст, відізвала свій рішучий суверенний позов в СОТ. (І добре зробила) Гноєфабрика брехні про це через 3 дні забула. Але поляки не забули. Всі з ким я спілкувався і хто був прихильним до України, ще довго посилалися на цей епізод. Але найбільше цього не забула минула польська влада. Не знаю що там у них в головах, але те що особистих стосунків у Зеленського з Дудою вже нема - це очевидно. Причому Дуда - це цілком адекватний і поміркований представник ПІСу. Особливо якщо порівнювати з тим, що в розпал конфлікту говорив минулий прем'єр Моравецький. Тому, я припускаю, що як страйк перевізників на кордоні (який був першою ластівкою), так і теперішній страйк було РОЗПОЧАТО власне ПІСом, їх структурами. І розпочато як помсту за програш. Це було б неможливо зробити руками маргінальної партєйки без контрольованої поліції, митниці, державних структур і керівництва регіонів. Те саме стосується сьогоднішнього розсипаної кукурудзи з вагонів. Такі акції вимагають залучення занадто великих ресурсів щоб бути неконтрольованими і непоміченими. Інша справа, що те ким воно розпочато і з якою метою - це одне, а те що ці акції перетворюються в акції українофобства і русофільства - це інше. По суті, вже на цей момент акція нібито фермерів перетворилася на кукурікання польських русофілів та українофобів, безвідносно до того яка була її початкова мета. Що буде далі? - Важко сказати. Але новому польському уряду потрібно пам'ятати, що з ватою домовитися неможливо і вата розуміє тільки мову сили. Безвідносно до національності вати. Заграванням з ними він отримає нові витки кризи, які будуть впливати в першу чергу на польське суспільство, але й на нашу державу теж. АПД. Додам важливе про "російське ІПСО" на цю тему. По-перше: з того що я зауважую останнім часом, "російським ІПСОМ" рубльові Мані називають все що прямо свідчить про зашквари української влади. І це вже навіть не смішно. По-друге: з того що я побачив в польських соцмережах за 2-3 дні, до всемогутнього російського ІПСа і стравлювання народів там теж поки далеко. Просто українцям треба розуміти, що не всі в Польщі люблять українців. І зараз ця категорія людей отримала предмет боротьби. І мужньо вправляється в українофобстві і довбойобстві під знаменами нібито актуальної теми. Щоправда українська сторона в довбойобстві теж не відстає. Mason Lemberg
Недавно моя родичка повернулась із Польщі з роботи, сказала, що перетнула кордон ще скоріше, ніж зазвичай, поки що блокують і не пропускають вантажні автомобілі. Чим раз більше про таке говорять, можливий сценарій після успіху путлера в Україні. Нагадав деякі висказування. Ймовірно був договорняк путлера з Обамою і Меркель, говорив Мураєв, що ультиматум, як ви запропонуєте те і те Україні - анексую Крим, те і те - недореспубліку недоносію, те і те - всю Україну... і Порошенко ( як стверджують порохоботии ) від такого би не врятував. Як мамлив Обама при зелених чоловічках у Криму, таку поведінку складно уявити у Рейгана, який у труні перевертається, чи якби став президентом Маккейн. Бути нам нейтральними як "масонська ложа банкірів" Швейцарія не вийде, вже пробували і переконались.
Угорці були перші. А взагалі, потрібно у кожному випадку розбиратися на професійному дипломатичному рівні. І не робити послами масажисток.
О, пішло!!!! Вже Зеленського в Європі перестали поважати, значить переходимо до плану Б: всі, хто не підтрмує клоуна - самі винні і нехай на них нападе москаль. Маладєц! Ну а шо? Кумир понад усе!
Отого провокатора вже взяли за зябри, вже не на тракторі сидить, а в буцигарні. Таким чином, сказати по правді, один з них підісрав їм добряче, тепер всі ці "блокуватори" підуть під сраку дещо скоріше. Десь прочитала, мабуть в стрічці, що біжить, по ТВ, що ЄС дали якісь гроші, які Дуда спрямував в дрібний та середній агробізнес. Як все просто в житті) Чому Зеленський не захотів бачити Дуду, що вже вдруге допускає шантаж з боку польских фермерів. Вже ж було домовились, через Польщу йде усього 5% української агропродукції, інше пустили по морю до румунських та германських портів на Дунаї...А німцям завжди йшло поляцьке зерно, то тепер поляки знов блокують, навіть і не зерно, а просто український транспорт через те, що українці торгують зерном з Німеччиною. Тобто заважають польським фермерам у торгівлі. Отака х)ня, малята. Так захоче Зеленський бачити Дуду? Яка наступна причина блокування? Щоб ЄС дали ще грошей? Кожен за себе. Але у нас збоку таке зло, що хочеш-не хочеш треба до гурту. І треба, щоб продукція була краще та дешевше...ото й уся істина.
Буля, це знову я)). Тільки з Польщі повернувся, ненадовго. Дурепо, Польща- це зараз тил українського війська. Як вважаєш, де ремонується західна техніка, яка на озброєнні ЗСУ?Зелупа своїми діями вже призвів до проблем на фронті. Тепер він призводить до проблем у тилу. А вкраїнчики радо смакують гівно марахвону. Оце дивлюся на вас, і розумію, що війну ви програєте. Саме ви. Бо дії вашого обранця і його кодли ведуть до програшу. Кацапи на авдіївському напрямку захоплюють населенний пункт за населенним пунктом. Бетонних ліній оборони нема. Зате є 17,1 мільярди на дороги. І це ваш Зелупа зробив, та його кодла. Вилизуйте сраку хрипатому поцу.
У зв'язку з тим, що зараз ми маємо успіхи на морі та в повітрі, я думаю, Зеленський звільнить командуючих військово-морських, та повітряних сил. А ви як гадаєте?
Ми і розбираємось... Три місяці. Ще трошки і розберемось... От тільки влади цих країн своєю бездіяльністю шкодять Україні і працюють на підоРашку.