"Прийміть, їжте, це є тіло моє .." (Марка14:22) Можливо, різним патріархатам дістаються різні частини тіла Його?
Який цікавий гумор! Щоправда трішечки дебільний, в стилі "кварталу". Але яке відношення має Ваше глузування з Христианства до Томоса і Порошенко? Ось Вам розділ, Релігія, там і блазнюйте.
Почесним патріархом ПЦУ є Філарет, на відміну від УГКЦ, якій ніколи не нададуть патріаршество, бо сопрічастіє - то як громадянський шлюб, не освячений Богом, але є політичним союзом проти іншої віри, крові і мови) УГКЦ - то як націоналістична секта з обмеженим генетичним розвитком і недоразвитою мовою))
Що таке Почесний патріарх ПЦУ? Яка його роль, права і обов"язки? УГКЦ і не потрібне патріаршество. Сопричастя УГКЦ з РКЦ робить її канонічною у всьому світі ( Ecclesia Graeco-Catholica Ucrainae) УГКЦ є найбільшою православною католицькою церквою у світі (понад 5,5 мільйонів вірян). Інтерактивна карта Української Греко-Католицької Церкви Клір УГКЦ завжди дотримувався націоналістичних засад, генетичний код збережений навіть в часи совіцького терору, і мова Богослужінь в УГКЦ є людською у всіх храмах світу
Повно замовлень?Если отбросить "меморандумы"- а их надо отбросить, так как это ни к чему не обязывающий папир, то по "твердым контрактам" заказано иностранными компаниями аж 12 самолетов.Можем сравнить с занюханым "Эмбраером".
Але РПЦ добровільно розірвала відносини з Крнстантінополем з-за того що образилась за наш Томос. Тобто, вона сама себе зробила сектою. Хіба це погано?
Кстати, Медведо, я надеюсь, вы двумя руками "за" то, чтобы в Украине добывали свой уголь?И за дотации шахтерам?(Ну там "робочи мисця", и все такое прочее).А также за "держпидтрымку" всего и вся- тожыж "робочи мисця".
Йой, як все запущено... ) @medwedo berlogsoni, або Ваша бабця Вам не розказала, або Ви її неуважно слухали; Під виглядом хліба / проскурки чи облатки / християни приймають все тіло Його, а не якісь окремі частини тіла)
Для Для мене це дуже складно. Ісус був людиною. Йому вбивали цвяхи в руки і одягали на голову колючий вінок. Капала кров, боліло тіло. А проскурка - прісний хліб із борошна, купленого в колгоспі чи на ринку, чи в магазині. При чому тут тіло Ісуса до хліба з пшениці, наприклад, Безоста-1, мені важко зрозуміти. Значить, якщо борошно із одного і того ж мішка попало в руки матушкам, і з нього напекли проскурок, то в нього уже одні властивості (тіло Його), а якщо із того ж мішка єврейка напекла вдома маци - то воно вже має інші властивості (уже не тіло Його)?
Все дуже просто - весь тлущ у вірі А хліб / проскурка чи облатка / починає уособлювати тіло Христа тільки після здійснення певного обряду. Ви ж самі дали посилання на Марка14:22 Тому і тепер суть кожного Богослужіння зводиться до консекрації - уособленню плоті й крові Ісуса в хлібі та вині
Ну, і що, що уособлює? Фізико-хімічні, поживні та інші якості від цього не змінюються. Тобто, споживання прісного хліба (облатки, лаваша, маци) з одного і того ж борошна на організм діє однаково. Ті ж калорії, ті ж вуглеводи. Тим більше, не грає ніякої ролі, бабульки якого патріархату спекли ті облатки. До речі, моя бабуся всіх попів вважала стяжателями, в церкву не ходила, ходила "в собраніє", по-просту "в штунди". А від того, що якийсь п"яничка-піп здійснить над тими облатками "певний обряд", не думаю, що вони почнуть щось "уособлювати". Пропоную на цьому завершити цей диспут, який почався з моєї вини: Це я сказав, що Порошенко під час своєї каденції пустив пил в очі, стверджуючи, що зробив "велике діло" - примазався до отримання Томоса. Який українська церква і без Порошенка отримала б. У світлі тих політичних і агресивних дій, що відбуваються з боку Росії та її попів. Порошенкові слід було знаходити час, щоб відвідувати великі підприємства і сприяти їх розвитку. Я поцікавився, чи був Порошенко на Південмаші. Виявляється, був. В 2014 році. І був четвертим президентом, що розглядав гранатомет, який так і не запустили у серійне виробництво до цього візиту. Цікаво було б знати, чи після візиту Порошенка почали виготовляти ті гранатомети? Чи поверне «Південмаш» собі славу гіганта «оборонки»? Що ж змінилося після візиту поважного гостя? А от що. Уже на початку наступного року читаємо: «Південмаш» зупинив роботу до 2 березня А Порошенко, блін, томосами грається. Тепер обсирають Зеленського, який відвідав завод Антонова, держава замовила транспортні літаки, Південмаш почав виготовляти шассі для цих літаків. А скотиняка МайорМайор каже, що літаки можна і за кордоном купити.
Пара до пензюка той Майор. Що він може сказати? Що для України добре - то погано. Ні слова на мові - черговий кацапський провокатор на українському форумі.