Якось так несподівано і непомітно відбуваються зміни в житті. Наприклад в нас практично не залишилось безробітних, весь молодняк який ше недавно бембався і думав шо де потягнути пішов на роботу.....дороги покращились значно, якщо не їхати в глубику. Вроді пройшла епоха зарплати в конвертах, всіх пооформляли офіційно (інфа з розмов з працівниками) З іншого боку малий бізнес практично вмер, все захопили великі мережі і сг холдинги. Несподівано стало дуже багато електромобілів. І сонячних станцій.
Ііі цікаво спостерігати, пробувати передбачити що буде далі. Тенденції з мережами дуже не хороші. Всі гроші з провінції викачуються в центр.
Може й пооформлювали. Але це не означає, що конвертів не стало. Хіба що у Миха, який платить зарплатню: фактична = мінімальна
Мене найбільше сьогодні вразила думка шо всі масово на роботу пішли. Ше минулого року чоловік 15-20 молодняка промишляли тим шо розбирали старі хати на цеглу, різали дерева ночами щоб загнати дрова ітп, а того року вже всі працюють.
Вулиці в приватному секторі тепер як сюр якийсь. Середніх хат практично нема, або розвалюхи покинуті, або майже палаци, при чому по сусідству. То саме з санаторіями в Трускавці, чи Яремче. Такі контрасти шо ож очі на лоб
О ше одне...Буквально за 5 років пройшла смартфонізація всієї країни. Тепер практично в кожного громадянина в кишені пристрій який дає доступ до всієї інформації в світі, може вмістити кілька бібліотек книг, дозволяє зв'язатись практично з будь ким, вивчити чи дізнатись про що завгодно....і для чого ми то використовуємо? Для срачу в інтернеті в основному, шо нє?
Я вчора зайшла в маленький магазинчик, не продуктовий, правда. Хотіла купити на подарунки усякого: ремінь, перчатки, сумочку, колготи... Але в них не виявилося терміналу для розрахунку карткою. Ну я й пішла, бо бігати до банкомату, потім назад - аж ніяк не хотілося. Бо потім в них решти не виявилося б і вони б запропонували мені вирішити питання розміну... А я знаю такі маленькі продуктові магазинчики, де і продукти заберуть назад, якщо не даси гроші без решти. По дорозі додому зайшла в супермаркет і купила усе в одному місці, і продукти, і подарунки, і подарункову упаковку. Безготівкові каси - без черги. За деякі подарунки розрахувалася балами, які накопичилися на дисконтній картці цієї мережі. Якщо маленькі магазинчики не турбуються про зручність покупців, то чому покупцям піклуватися про їх виживання?
Тут бачете яка штука, власник місцевого магазину 90% грошей витратить на місці, закупку товару теж проводить на місці, п'є горілку на місці, утримує коханку, ремонтує машину ітп на місці. А супер на місці платить хіба 5-10 продавцям, і парі охоронців. А гроші тратять по багамах чи Парижах, вивозять в ті цілі офшори.
Кажуть що настає такий час що ті грош які раніше ділились на купу людей то тепер один забере 90% а решта тих 10% або менше будуть ділити на 1000 чи на 1000 000 людей. От вам і олігархи
Ну, якби власник місцевого не пив горілку, то з часом теж зміг би по багамах та парижах. "Спасіння утопаючих - справа рук самих утопаючих" - завжди так
Ще ні. Є ще купа ніш де гроші діляться на велику кількість людей. Моя наприклад. Але скільки ще пройде часу доки всі супери не почне постачати якийсь агрохолдинг, а всі решту будуть ділити якісь залишки, або підуть на роботу
Наша проблема - у комплексі "селюка". Чому тут можна тільки горілку пити? Чому не робити так, щоб тут було добре і зручо і не хотілося в парижи і багами?