– Чи відомо Вам, скільки закарпатців уже забажало стати громадянами Угорщини? – На жаль, точної цифри не пам'ятаю. Десь близько 5-7 тисяч. Але були свята і консульство лишень розпочало свою роботу. Наскільки мені відомо, вже кожні півгодини призначається дата для чергового бажаючого (отримати громадянство Угорщини. – Авт.). Це "перші пташки", які полетять. І саме вони зроблять весну... Після підписання договору проблем зі "Свободою" не буде http://zakarpattya.net.ua/ukr-news-...vede-tisni-perehovory-z-ukrainskoiu-Svobodoiu
"23 жовтня 2009 року в Будапешті створили Альянс Європейських Національних Рухів. Тоді був підписаний договір між 5 європейськими партіями, і через деякий час до Альянсу приєдналася "Свобода"... Ще у Римі я вів розмову про те, що у нас існують певні проблеми з партіями, які проводять антиугорську діяльність у різних країнах. І ми зрозуміли, що потрібно сісти за стіл переговорів, аби з'ясувати всі ці питання. І можу сказати, що найближчим часом така зустріч відбудеться на рівні голів наших партій. Думаю, що до того часу ми підготуємо необхідну заяву (про співпрацю. – Авт.), яку оприлюднимо. Сподіваюся, що після цього чимало непорозумінь, які існували на Закарпатті довгий час (через тертя. – Авт.) із партією "Свобода", зникнуть." C момента интервью ничего не изменилось...
Альянс европейских национальных движений был образован в Будапеште 24 октября 2009 рядом националистических и праворадикальных партий из стран Европейского Союза и Украины. Официальными членами являются "Йоббики" и ВО "Свобода".
Возвращаясь к напечатанному. Почти полгода назад я написал пост о законопроекте, разрешающем для депутатов охоту в заповедниках. Я лично поучаствовал в кампании по борьбе с законопроектом (в частности, отправил несколько факсов депутатам-авторам законопроекта и членам профильных комитетов Рады). Результат (не только моих усилий, разумеется): в данный момент идёт процедура отклонения законопроекта. Подробности здесь. Хочу поблагодарить участников форума, принявших участие в борьбе с этим начинанием народных избранников.