І не думайте! ПМЖ - ТАК ПМЖ! Наспівуючи: Можна все на світі вибирати, сину. Вибрати не можна тільки Батьківщину.
Гримчак вважає, що людей в ОРДЛО, які отримають паспорт РФ, їх потрібно буде позбавляти українського і закордонного паспорту, виданого в Україні "Конституція України говорить, що українець має мати тільки одне громадянство – громадянство України, тому ті люди, які будуть отримувати або отримують вже громадянство Російської Федерації, можуть втратити громадянство України, і я думаю, що так треба буде робити – анулювати паспорти України, паспорти закордонні, внутрішні і так далі", – переконаний Гримчак. зі Народ, як ви думаєте - чи треба анулювати паспорти України, паспорти закордонні, внутрішні і так далі у осіб, котрі будуть отримувати або отримали вже громадянство інших країн - Угорщини, Ізраїлю, Панами, Іспанії, Британії...? Я вважаю, що тре обов"язково анулювати. Шо нє? ззі А я взяв і поставив лайк Віктору...
Гримчак весь час бреше, він же з вашого койця @Мих, а як ви думаєте - чи треба анулювати паспорти України, паспорти закордонні, внутрішні і так далі у осіб, котрі будуть отримувати або отримали вже громадянство інших країн - Угорщини, Ізраїлю, Панами, Іспанії, Британії...?
Тут двох думок бути не може. У тих, хто отримав "паспорт" ДНР, забирати український паспорт не потрібно, оскільки та книжечка не є паспортом, а громадянство ДНР - громадянством (чим би не тішились). Якщо вони не вчинили карний злочин, хай мають цяцьку. А от у всіх, хто має дійсне громадянство будь-якої країни, від А до Я (від Аргентини до Японії, грубо кажучи), паспорт і громадянство потрібно анулювати. Видавати відповідну довідку на вид на проживання на території України, а деяких - просто депортувати в ту країну, громадянином якої та людина є. Згідно з Конституцією. Тобто, депортувати не обов"язково, оскільки людина може закон не порушувати, працювати, торгувати, стригти, лікувати зуби людям. А от громадянство українське - відбирати.
Я думаю, що поки не внести закон у кримінальний кодекс, можна тут лише фантазувати. Законом, який регулює позбавлення, або припинення громадянства не передбачено ні одне, ні інше. А згідно Конституції саме закон може регулювати ці питання.
@Мих, ви можете притомно відповісти: - чи наявність у громадянина України другого паспорта російського тотожне наявності у громадянина України другого паспорта будь-якої іншої країни /Угорщини, Ізраїлю, Панами, Британії/?
В українському законодавстві нема окремо виділено російський паспорт, чи російське громадянство. Є український паспорт і паспорт іншої країни.
Доречі, я б ввів в Україні ось таку штучку: І не мучивсі. З цим паспортом маєш право тільки проживати і то обмежений термін, наприклад, 5, 10, 20 років. Продовження, якщо нема зауважень. Ніяке голосування. Латвія має таке, і Литва:
А чому той Гримчак, котрого ви не знаєте і знати не бажаєте, хто він такий, так наголошує на російському громадянстві? View: https://youtu.be/yaMZTJNDqN0
Эстония тоже имеет. Считаете Украине тоже надо внедрить паспорт негражданина? От какого года отсчёт вести? Или, помимо паспорта, иные отличительные черты неграждане должны иметь?