А шо це? ? ---------- Додано в 21:19 ---------- Попередній допис був написаний в 21:07 ---------- А чого страйкували"сти? Шо хтіли"сти? Ви читали"сти, те шо прийняли? Ставлю 100 до одного, шо всі місцеві крикуни, яким "все невгода", не здадуть свої патенти, биз"єм тріс... Нє, Миху?
А може гострімо сокири? Ой, боюся, доведуть той нещасний народ до ручки. Боюся що це все добром і миром не закінчиться. ---------- Додано в 22:04 ---------- Попередній допис був написаний в 21:59 ---------- А ви почитайте проект Трудового кодексу, тоді такі питання не виникатимуть. Якщо при сьогоднішньому КзПП, який захищав працівника, на нього роботодавці чхати хотіли, а держава на то закривала очі, то тепер робітники законно стануть безправними.
мабуть так і буде тільки дотепер вони були вільними людьми, а зараз опиняться під ковпаком у податкової. Бо раніше не мали особливої потреби ухилятися від сплати податків, а тепер змушені будуть це робити щоб вижити
Читав. Всіх тих страхітливих речей, про які Ви натякаєте, не побачив. От в чому Ви цілком праві, це в тому, що наші роботодавці, хазяєва, бауери готові три шкури здерти з бідного хлопа, свого ж, українця... Але погодьтесь, що це не вина кодексу. Я ось так собі думаю... А може стати націоналістом-бандерівцем. Послухати Вас, взяти сокиру і ну гатити всіх бидляків, що не платять наймиту грошей, заставляють працювати по 12-ть годин за срану тисячу (в кращому разі), можуть викинути копняком наймита, бо таких сотні... А Кодекс потім сам напишеться, коли юшкою вмиються... Нє? Йой, я Вас прошу... Чули"сти? У Стрию підприємці дорогу перекрили Львів-Чоп? Дозвольте пару коментів із Стрийського форуму?
Шо можна відповісти людині, яка жодної копійки в бюджет за все життя не положила, лиш чекає, щоб держава з когось здерла, і вам в кишеню положила? Але прикол навіть не в тому. Кому нині потрібен відставний офіцер? Януковичу? Азарову? Нікому! І скільки б податків держава не зняла з підприємців, нинішня влада більше, ніж 7.40 і не частіше, ніж раз на півріччя не додасть до пенсії, навіть таким "нужним" людям, як ви, пане VasMT.
та не тільки відставні офіцери, але державі не потрібні ніякі пенсіонери, навіть і ті, які поповнювали той бюджет протягом всього життя.
П. Locke, давно пора. Ви являєте собі подібну ситуацію, наприклад, у США? Я - ні. Там би таку владу уже повісили давно!
Знову пальцем в небо... Поклав... І не мало... Але ж як я можу заперечувати такому афторитетному панові. Брехло я... Як і всі бюджетники... Мы не сеем и не пашем, Только хлебушек еба...м! Пробило на скупу сльозу... А Ви кому потрібні? А ще сорок шість млн...? Так ось я, на відміну від Вас, Борє Київському потрібен... Він про мене буде дбати, допоки я не зконаю.... Або він... Це Вам так добавляють? Яж не скривав, що вже два місяці, як мені підняли на сорок з копійками рубасів... Певно я таки потрібніший, аніж Ви, шановний пане Мих. ---------- Додано в 10:26 ---------- Попередній допис був написаний в 10:25 ---------- А не чули"сти, хто її висловив? ---------- Додано в 10:29 ---------- Попередній допис був написаний в 10:26 ---------- Не один... Але Ви були неуважні... Я пропонував нищити "роботодавців", т.з. частных предпренимателей, яким і закон не закон, і право не право, і навіть самого Бога не бояться, на їхньому славному шляху експлуатації наймитів....
зіткнути лобами бюджетників, пенсіонерів з дрібними підприємцями - це те що зараз дуже хотіла би влада. І ви на це ведетеся.
Ні, ні і ще раз ні... Поясню свою думку. Так, це рефреном звучало з слів Бродського та інших на останньому виступі (не пам"ятаю в якій передачі). Подумайте про пенсіонерів... про лікарів... про військовиків... ля-ля, ля-ля... Розраховано на тих хто не орієнтується в цифрах. В основній масі на бабусь-дідусів на лаві під домом. Я би за такі слова притягував до відповідальності, як за розпалювання ворожнеці в середині держави по.... Ну нехай майновому принципу. Тепер про те, що я хотів сказати. Про ПК вже висловлювався і свою думку не змінюю: - людей, які займаються виробництвом чогось, с/г та митців, взагалі звільнити від будь-яких податків. Решту - на податки без можливості ухилення від їх сплати. Що і як, то діло п"яте... Тепер про роботодавців. Є маса підприємств (називаю так, бо хазяєва рахуються підприємцями), де працівники отримують співставну з/п і весь соцпакет. Навіть невеликі, на яких працівників 8-15 чоловік. Тут все гаразд Є підприємства, де люди отримують мінімалку + конверт, з дотриманням деяких їхніх прав: 8-ми годинний робочий день, один-два вихідних, відпустка... Але з урізаням іншої частини прав: оплачуваний лікарняний, оплачувана відпустка тощо... З цими зрозуміло. Люди хочуть зекономити на податках. А є крапки, де набирають наймитів, без офіційного оформлення, без трудової угоди чи договору, і без будь-яких гарантій захисту прав найманця. Оцих т.з. підприємців з великої дороги і потрібно... Без права оскарження... Ось тут і цвіте буйним цвітов і невиплата зарплат, і 12-14 годинні робочі дні, ні тобі лікарняних, ні вихідних і стовідсотковий, в будь=який момент, копняк в дупу.
А мені, наприклад, і з цими не зрозуміло. Я б таким повідривав все що торчить і висить. Працював на такій фірмі - чуть більше мінімалки + конверт. А куди дінешся, на інших умовах просто не брали на роботу, а кушать то хочєцца. Чорт з ним, не буду говорити про пенсійні відрахування, але коли отримав важкі травми і 8 місяців був на лікарняному, то отримував тільки офіційні лікарняні виходячи з мінімалки. І це тоді, коли страшенні гроші потрібно було платити лікарям і за ліки. Ой, щось я забрехався. Та ж медицина у нас безплатна.
Згідний з Вами. А уявіть, як було з моїм братом в третьому варіанті? Отож... Тим більше, що других можна заставити чи то адміністративними методами, чи то податковими, чи ще якимись, стати першими...
Я хочу зрозуміти одне: що з нами усіма відбувається? Чого люди перетворилися на стадо овець. Їх у прірву женуть, а вони мовчать.
Я намагаюся це також зрозуміти, і вже потихеньку починаю докопуватися до причин. В вільний час цікавлюся питаннями філософії, психології, НЛП і тому подібне і вичитав досить цікавих речей з цього приводу. Така поведінка людей була запланована ще кількадесят років тому і успішно втілена в життя. Особливі і успішні кроки для досягнення цього були зроблені ще за часів Горбачова, можливо не ним самим, а оточенням, які і тепер при владі. Багато зроблених ними кроків по формуванню громадської думки так, як їм потрібно, були науково обгрунтованими. Перша з книжок, яка спала на думку, де описано подібні методи обробки людей є книжка "Манипуляция сознанием" автор С.Г. Кара-Мурза. Колись її зкачав в інтернеті, при бажанні можна в Гуглі знайти.