А я вчора оладки робила, як в шкільних їдальнях. Прості і багато . Думаю, всі знають, але напишу рецепта: 0,5 л теплого молока 20 г дріждів 1-2 яйця пучка солі 5-8 ст. л. цукру (одним слово до смаку) 10-12 ст. л. борошна (ложки з чубком!) Я доручаю тісто збити міксером своїй доці (так смачніше!), даю постояти хвилин 40, перемішую і викладаю столовою ложкою оладки на гарячу сковорідку з дуже невеликою кількістю олії. Виходить дуже багато. Вчора залишилася половина. То їх треба зберігати в баняку під кришкою, не обов'язково на холоді. Зранку кладу на сковорідку, накриваю кришкою і відпарюю на мінімальному вогні - такі ж пухкі, як і звечора. Я так детально описала процес, бо пам'ятаю себе 20 років тому - страшно було до плити підходити. Може комусь пригодиться
А я готувала ніжки свинячі за німецьким рецептом. Ніжки - 2 (бажано молоденьки) Вино червоне - 1 склянка Цибуля - 1 Гвоздика - 10 Сіль Чорн. перець Перець горошком - 5-6 Лавровий лист - 1 Морква - 1 Олія Верш.масло Сухарі Ніжки вимити, добре почистити і розрізати уздовж. Зробити надрізи у ніжках і вставити гвоздику. Покласти у кастрюлю і залити 2 літрами води. Добавити сіль, моркву, цибулю, спеції і вино. Варити на повільному вогні 1,5 г. Дістати, зняти м'ясо з кісток, обкачати у сухарях та обжарити у жирі.
Ні, за печінкою. Беручи до уваги те, що я не займаюсь домашніми справами протягом тижня, а також майже не займаюсь дітьми - стараюсь компенсувати принаймі на вихідних смакотами.
А фото де????? Я вже менше готую,треба худати,але хотіла хліб спекти....не виявила чомусь в своєму холодильнику дріжджів,але виявила всякий непотріб,який повикидала і зрештою помила холодильник....( і балкон після зими)....Скільки того всього повикидала, ви б бачили
А у кого яке Великоднє меню??? можливо є якісь страви (ну окрім традиційних), які Ви готуєте саме на Великдень? П.С: до мене майбутня свекруха на свята в гості приїздить, от і думаю чим би її здивувати)))
в мене нині піца ( по рецепту, що я викладала вище) з грибами та моцарелою, тісто тоненьке, ммм супер! половина на завтра тіста в холодильнику. А ще пляцок- манник з ананасами -то вже на завтра )) І в мене запитання які сухі дріжджі найкращі, якими ви користуєтесь?
Мені чомусь ніколи тісто з сухих дріжджів не вдається. А піцу повашому рецепту пекла, смачна була. Нині випробовувала нову форму, спекла медівник, перемастила сметаною з чорносливом, але на верх сметани не вистачило, тому просто залила помадкою: