Оффтопи кухонні

Discussion in 'Форумна кухня' started by Бійцівська Рибка, Jun 17, 2010.

1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Жаль! Не люблю рецепты, где сам не понимаю что для чего нужно. :sorry:

• Подобається Подобається x 1
  2. poetka

poetka Дуже важлива персона

Горілка для тіста необхідна,щоб воно було пористе,м"яке....

• Подобається Подобається x 9
  3. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Вот же едрига её бери. Теперь знаю для чего её люди пьют. :good: (для каждого доза индивидуальна).

• Подобається Подобається x 4
  4. Кохана

Кохана LuBimaya

Молодец, Іруся! Я їх взагалі то не люблю, але ти так все розписала,що ї я захотіла спробувати зробити...
    Але мій чоловік то точно їсти не буде...

• Подобається Подобається x 8
  5. poetka

poetka Дуже важлива персона

А я навіть не знаю,де у нас можна купити:

- рис для суші
    - норі (темно-зелені листки)
    - васабі (зелений хреновий соус)

---------- Додано в 19:09 ---------- Попередній допис був написаний в 19:08 ----------

Я вінегрету наробила,як здуріла,цілу мисяру......

• Подобається Подобається x 7
  6. Кохана

Кохана LuBimaya

все продається в сільпо.. там навіть окрема стійка є все для суші

---------- Додано в 19:16 ---------- Попередній допис був написаний в 19:14 ----------

ось тільки мені щось ото слово не подобається "хреновий".. зразу читається з наголосом на "о"... а правильно "хріновий", бо хрін

• Подобається Подобається x 7
  7. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Я так думаю, що головне рис правильно зробити, точніше приправити. Я просто промила в кількох водах, засипала в кип'ячену підсолену воду і готувала 16 хв на найменшому вогні під кришкою, а потім поставила біля відкритого вікна, поклавши під кришку рушник, який витягував вологу. Тому рис вийшов не такий, як в ресторані, а простий. Може якби знайшла сезам і ним посипала, то було б краще. Наступного разу буду пробувати з морською сіллю чи оцтом рисовим. Але коли макається в соєвий соус, то досить смачно.
    В нас в маленькому супермаркеті типу як Сільпо в ЦУМі, то нічого не було. А в такому нормальному великому, як Сільпо чи Арсен на Науковій, то було.
    - рис лежав біля рису. На пачці так написано - рис для суші.
    - норі були на стелажі біля відділу рибного, де продається морожена риба, ікра тощо. Взагалі на тому стелажі були японські продукти, навіть вироблені в Японії (ще різні макарони і соуси)
    - той васабі, який на фото, теж був на тому стелажі. Але не було ціни. Ми на поличках біля соусів і гірчиці знайшли ще один васабі, але польського виробництва. Взяли обидва, щоб на касі ціну глянути, але забули і обидва купили. Японський коштував 27 грн, польський - 10 грн. Але японський набагато міцніший і ту купку на тарілочці на фото ми 2 дні їли, поки всі суші не з'їли і то ще лишилось! До речі, в японському в списку складників нема всяких Е, які є в польському.

На польських форумах пишуть, що все для суші можна купити в магазинах типу "натуральне харчування" чи "делікатеси". Я дивилась на сайті гіпермаркету ідентичного до нашого Метро, то там знайшла продукти для різних кухонь світу, зокрема ці японські продукти для суші.

---------- Додано в 18:27 ---------- Попередній допис був написаний в 18:23 ----------

LuBimaya,

• Подобається Подобається x 6
  8. Filosof

Filosof Well-Known Member

Там де і звичайна сіль. :))) Можна ще в аптеці спитати, якщо у супермаркеті нема.

• Подобається Подобається x 5
  9. syavych

syavych копач

Біля звичайної солі :) Правда рідко її можна побачити, але все ж буває. Останнього разу брав в Сільпо, але була й в Ашані

---------- Додано в 21:28 ---------- Попередній допис був написаний в 21:23 ----------

А ще буквально вчора набрів на будку з східними прибамбасами всередині універмагу Львів (Вам то близенько :) ). Ціни непогані, але невідомо яка якість (соєвий соус в баночках без будь-якого маркування - мабуть куплені "на розлив", а тут вже вдома розфасовані по баночках :))) ).

• Подобається Подобається x 6
  10. Summer

Summer Well-Known Member

все для суші є в Метро, ціни нормальні, сама вивчала там цілий величезний вибір ))

• Подобається Подобається x 3
  11. тому й норі крутяться - не від температури, а від вологості. рис треба остужувати, перемішуючи :hang1: (сАма нудна частина у цілому процесі, як на мене :) ) якщо подивитесь відео, то там все і без знання мови зрозуміло. і оцет додає рису блискучості і розсипчастості
    а для чого сіль? соєвий соус, не достатнто солоний хіба? але, молодь поки про високий тиск не задумується, то мабуть і нормально :)
    а взагалі, Ви - молодець, суші - багато уваги потребують :) і Ваші апетитно вииглядають і я впевнена, що смакували не гірше :good:

• Подобається Подобається x 5
  12. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Ось ці два інгидієнти як на мене.ну ніяким боком не мають відношення до суші...особливо майонез:)
    я теж вже задумуюсь над цим..ще трішки і "созрєю":)

• Подобається Подобається x 2
  13. Chaldon

Ваша не правда. В суши из крабовых палочек, яйца и огурца майонез очень даже подходит. В принципе он и к рыбе как и мясу подходит. Есть индивидуальная не переносимость оного.:)
    Столько вариантов суши роллы.

14. Alias

Ну так я ж "чайник" в сушАХ:)Я взагалі думала,що крім соєвого соусу і васабі їх більш ні з чим не їдять

15. Кохана

Кохана LuBimaya

Челдон, то Ви самі все накрутили???? Супер! Я в захваті!

16. Chaldon

Я не это имел в виду. И не назвал вас чайником. А просто в состав майонеза входит всё то, что по отдельности добавляем в суши (суси). И он подходит для мало бюджетных суши.
    Мы же не зацикливались на чисто японской кухни? Или как? ;)

Не-а. Руки не под это заточены. Нарыл на просторах интернета. :cry:

17. Alias

Та ну! То Челдон з нету витягнув картинки:)

18. Chaldon

19. Кохана

Кохана LuBimaya

тю блін... а я вже подумала, що Ви мега-кухар...

20. Alias

а де твій аватар? :)