Молодец, Іруся! Я їх взагалі то не люблю, але ти так все розписала,що ї я захотіла спробувати зробити... Але мій чоловік то точно їсти не буде...
А я навіть не знаю,де у нас можна купити: - рис для суші - норі (темно-зелені листки) - васабі (зелений хреновий соус) ---------- Додано в 19:09 ---------- Попередній допис був написаний в 19:08 ---------- Я вінегрету наробила,як здуріла,цілу мисяру......
все продається в сільпо.. там навіть окрема стійка є все для суші ---------- Додано в 19:16 ---------- Попередній допис був написаний в 19:14 ---------- ось тільки мені щось ото слово не подобається "хреновий".. зразу читається з наголосом на "о"... а правильно "хріновий", бо хрін
Я так думаю, що головне рис правильно зробити, точніше приправити. Я просто промила в кількох водах, засипала в кип'ячену підсолену воду і готувала 16 хв на найменшому вогні під кришкою, а потім поставила біля відкритого вікна, поклавши під кришку рушник, який витягував вологу. Тому рис вийшов не такий, як в ресторані, а простий. Може якби знайшла сезам і ним посипала, то було б краще. Наступного разу буду пробувати з морською сіллю чи оцтом рисовим. Але коли макається в соєвий соус, то досить смачно. В нас в маленькому супермаркеті типу як Сільпо в ЦУМі, то нічого не було. А в такому нормальному великому, як Сільпо чи Арсен на Науковій, то було. - рис лежав біля рису. На пачці так написано - рис для суші. - норі були на стелажі біля відділу рибного, де продається морожена риба, ікра тощо. Взагалі на тому стелажі були японські продукти, навіть вироблені в Японії (ще різні макарони і соуси) - той васабі, який на фото, теж був на тому стелажі. Але не було ціни. Ми на поличках біля соусів і гірчиці знайшли ще один васабі, але польського виробництва. Взяли обидва, щоб на касі ціну глянути, але забули і обидва купили. Японський коштував 27 грн, польський - 10 грн. Але японський набагато міцніший і ту купку на тарілочці на фото ми 2 дні їли, поки всі суші не з'їли і то ще лишилось! До речі, в японському в списку складників нема всяких Е, які є в польському. На польських форумах пишуть, що все для суші можна купити в магазинах типу "натуральне харчування" чи "делікатеси". Я дивилась на сайті гіпермаркету ідентичного до нашого Метро, то там знайшла продукти для різних кухонь світу, зокрема ці японські продукти для суші. ---------- Додано в 18:27 ---------- Попередній допис був написаний в 18:23 ---------- LuBimaya, Дякую, я ніяк не могла придумати як то буде. Крутилось на язиці взагалі - "хроновий" :shy:
Біля звичайної солі Правда рідко її можна побачити, але все ж буває. Останнього разу брав в Сільпо, але була й в Ашані (то я написав може хтось теж шукає, тобі то до Сільпо далеко ) ---------- Додано в 21:28 ---------- Попередній допис був написаний в 21:23 ---------- А ще буквально вчора набрів на будку з східними прибамбасами всередині універмагу Львів (Вам то близенько ). Ціни непогані, але невідомо яка якість (соєвий соус в баночках без будь-якого маркування - мабуть куплені "на розлив", а тут вже вдома розфасовані по баночках ).
тому й норі крутяться - не від температури, а від вологості. рис треба остужувати, перемішуючи (сАма нудна частина у цілому процесі, як на мене ) якщо подивитесь відео, то там все і без знання мови зрозуміло. і оцет додає рису блискучості і розсипчастості а для чого сіль? соєвий соус, не достатнто солоний хіба? але, молодь поки про високий тиск не задумується, то мабуть і нормально а взагалі, Ви - молодець, суші - багато уваги потребують і Ваші апетитно вииглядають і я впевнена, що смакували не гірше
Ось ці два інгидієнти як на мене.ну ніяким боком не мають відношення до суші...особливо майонез я теж вже задумуюсь над цим..ще трішки і "созрєю"
Ваша не правда. В суши из крабовых палочек, яйца и огурца майонез очень даже подходит. В принципе он и к рыбе как и мясу подходит. Есть индивидуальная не переносимость оного. Столько вариантов суши роллы.
Ну так я ж "чайник" в сушАХЯ взагалі думала,що крім соєвого соусу і васабі їх більш ні з чим не їдять
Я не это имел в виду. И не назвал вас чайником. А просто в состав майонеза входит всё то, что по отдельности добавляем в суши (суси). И он подходит для мало бюджетных суши. Мы же не зацикливались на чисто японской кухни? Или как? Не-а. Руки не под это заточены. Нарыл на просторах интернета.